anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey,

Daca am luat Ellaone imediat dupa contactul sexual neprotejat (din cauza ca s-a rupt prezervativul) sunt sanse sa esueze? Mi-a inatrziat menstruatia o saptamana.

Nu am facut-o niciodata neprotejat. A fost primul accident de genul, si prima data ce am luat pilula.

Daca as fi insarcinata, ar trebui sa fac avort imediat ce aflu sau sa nu fac? tongue am 23 de ani, iubitul 26, amandoi locuim impreuna, suntem stabili financiar, necasatoriti inca.

9 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Adica vrei sa spui ca ai folosit pastila contraceptiva EllaOne in perioada de intarziere a menstruatiei? Daca DA, atunci esti complet IRESPONSABILA si iti vei meriti soarta si "durerile de cap" ce vor urma. Mai ales ca aceasta pastila extrem de puternica si nociva se foloseste numai in cazul in care este indicat de unmedic ginecolog. Mai ales ca cel mai PROBABIL a fost folosita in proportie de peste 95% absolut INUTIL. Este inacceptabil ca la varsta voastra sa procedezi astfel. Voi unde ati trait pana acum, incat sa fiti atat de lipsiti de informatiile corecte? thinking

| anonim_4396 explică (pentru corbulalbrosu):

Vad ca ceilalti au inteles intrebarea mea, numai tu nu. happy

Am luat pastila ellaone imediat dupa contactul sexual neprotejat, pentru ca asa trebuie, pentru a fi si mai eficienta. asta fiind la MIJLOCUL LUNII IUNIE.

Trebuia sa imi vina menstruatia de o saptamana, si nu mi-a venit.

Asta intreb: este posibil ca pastila sa nu isi fi facut efectul si sa fiu insarcinata avand in vedere ca mi-a intarizat menstruatia? sau e normal, fiind o pastila puternica, hormonala.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru anonim_4396):

Bineinteles ca poti sa ramai si insarcinata in cazul in care exact in acel moment a existat in uter ovulul inca viabil si un spermatozoid a reusit sa-l fecundeze inainte ca hormonii din pastila EllaOne sa inceapa sa-si faca efectul. Insa de obicei/in aproape toate cazurile aceasta pastila provoaca de fapt un AVORT SPONTAN si din acest motiv ramanearea sarcinii in viata (daca deja exista) este extrem de mica insa nu si imposibila. Am pretentia de a nu fi confundat cu "ceilalti", fiindca respectivii de regula raspund doar din simplul motiv de a se afla si ei in treaba. Pastila contraceptiva EllaOne NICIODATA NU SE FOLOSESTE asa cum tu incerci sa ma convingi pe mine, fiind de-a dreptul hilar rolling on the floor conform spuselor tale;""Am luat pastila ellaone imediat dupa contactul sexual neprotejat, pentru ca asa trebuie, pentru a fi si mai eficienta."" Aceasta pastila care este asa numita "Pastila de a 5-a zi", este produsa astfel incat sa poata fi folosita cu practic aceeasi eficienta si dupa 4-5 zile, adica si dupa mai mult de 2-3 zile comparativ cu celelalte 2 tipuri de contraceptive, adica SA AI TIMP SUFICIENT LA DISPOZITIE, incat sa poti ajunge la un medic ginecolog pentru a fi consultata si NUMAI dupa consultatie MEDICUL GINECOLOG poate sa-ti indice sa folosesti sau nu pastila. Fiindca pastila EllaOne este foarte puternica si foarte nesanatoasa organismului, ar trebui sa se elibereze numai pe baza de reteta, pentru a NU fi folosita aiurea dupa cum spun toti ageamii, o prietena sau o cunostinta binevoitoare, sau si mai rau, dupa cum il duce capul prost pe fiecare. Eu unul iti doresc sa nu ai parte si tu de necazurile cu care se confrunta si se plang mai multe fete pe acest site. Sanatate!

| anonim_4396 explică (pentru corbulalbrosu):

Sunt periculoase, asa e. Sper sa nu mai fiu nevoita sa iau niciodata.

Se numesc totusi de "urgenta", nu? si "pastila de a doua zi". De ce, oare? Pentru ca e chiar urgent, si chiar se ia cat mai repede. Nu DOAR cand esti pogramata la medicul ginecolog, sau dupa.winking
Pentru ca pana ajungi acolo, sarcina se poate instala si n-ai rezolvat nimic.

De-asta e pastila de urgenta, de-asta se ia oricand, de la orice farmacie, si pentru oricine. Pentru ca e ceva urgent. Nu e cazul sa astepti sa ajungi pe la medic. Poate fi prea tarziu,

Daca ar fi chiar asa de moarte cum zici tu, nu aveau ce cauta la mana oricui. Erau eliberate DOAR cu prescriptie, si nu sunt. happy

| corbulalbrosu a răspuns (pentru anonim_4396):

Exact acesta este cea mai mare greseala. Se elibereaza fara prescriptie medicala expresa. Ca de altfel multe alte medicamente care "teoretic" sunt interzise sa fie vandute fara reteta electronica. laughing

| Vasileas34 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Salut! Poți explica de ce ar fi fost folosita "inutil" aceasta pastila? Mulțumesc!

| mihai69 a răspuns:

După folosirea pastilei de a doua zi se duce de râpă tot ciclul hormonal normal și durează luni de zile până la restabilirea completă a acestuia.
O vizită la ginecolog ar fi de asemenea recomandată.

| LumiBo a răspuns:

Ok, in primul rand e important sa nu te panichezi orice ar fi.
Exista sanse de 10% ca paatila sa nu-si faca efectul. Fa un test de sarcina ca sa fii sigura.

Daca e sa fie eu zic sa stai si sa te gandesti. Ai 3 luni la dispozitie sa faci avort in conditii optime. Daca sunteti independenti si va iubiti mult, nu vad de ce sa nu il pastrati. Ia-ti timp si discuta cu prietenul tau. Poate asa a fost sa fie. Plus ca sunteti tineri si e ok sa va intemeiati o familie modena si frumoasa.

Multa bafta :*

| Mișa_Miruna_Nicoleta_ a răspuns:

După cât timp ți a venit? Sunt in aceeasi situație