Daca este aplicata corect (adica sex neprotejat 10 zile pe luna, centrate de prima zi de menstra, sau altfel zis 5 zile inainte de menstra si 5 zile din momentul venirii menstruatiei) si prezervativ sau abstinenta in restul celor 18 zile, daca este aplicata de femei cu varsta peste 17 ani, cu menstre perfect regulate (maxim o zi ed abatere in ultimele 6 luni insumat), atunci aceasta metoda are o siguranta de cam 80%. Orice dereglare a menstrei (o zi) injumatateste siguranta.
Eu n-am folosit niciodata aceasta metoda, dar femeile din generatia mamei mele si cele ulterioare ei o foloseau din greu (cand erau interzise prezervative, contarceptivele si avorturile). Practic toate cele care au folosit-o pe termen lung (1 an sau mai mult) au ramas insarcinate macar o data. Unele din prima luna, altele dupa 2-3 ani cand aveau impresia ca nu pot sa mai dea gres.
Multe femei s-au pacalit. Trebuie sa ai un ciclu extrem de regulat ca sa te poti baza pe aceasta metoda. Ea se utilizeaza de obicei de catre cuplurile casatorite, unde aparitia accidentala a unui copil nu ar constitui o tragedie.
Este eficienta dar nu foarte eficienta.
Este eficienta daca ai un ciclu menstrual regulat de ceva vreme, dar parerea mea este ca e mai bine sa ramai la metodele de contraceptie clasice... prezervativ, anti etc. decat sa te trezesti cu un bebe
Iti dau unsfat referitor la metoda calendarului, deoarece tu nu poti sa stii daca a avut loc vreun disbalans hormonal in organism si nu s-a inceput ovulatia mai tirziu sau mai devreme asa ca referitor la calendar m-as uita asa "printre degete"
Poate acu 30 de ani mergea. Dar în ultima vreme, sunt fete care au ovulație și în timpu mestruației, și dupa (imediat după, în intervalul acela de max 10 zile)... E un risc. Eu am lăsat o fraieră cu burta la gură așa. Falcon punch, s-a rezolvat, gratis. Ce-i drept, n-am mai dat ochii cu ea. Decât cu tatsu la poliție dar n-au avut dovezi, am fost ca Flash Gordon...
Eu sunt mereu foarte atenta.;)) dar am descoperit pe un site ceva foarte util. uite aici http://www.pravaliata.ro/ovulatie-fertilitate.htm in josul paginii vei gasi un calendar. sper sa iti fie de folos. :)
ofetitadraguta întreabă:
Anonim519 întreabă: