Este destul de dificil de făcut astfel de recomandări. După cum ştii, vârsta de 18 ani este cea la care în România eşti considerată, dpdv legal, majoră. Pe de altă parte, ar fi bine ca persoana care decide să-şi înceapă viaţa sexuală să aibă suficiente cunoştinţe despre protejarea contra bolilor cu transmitere sexuală; despre protejarea contra sarcinii nedorite, să fie stabilă emoţional, să-şi poată asuma răspunderile şi consecinţele ce decurg ca implicite din începerea vieţii sexuale. Nu în ultimul rând, trebuie să aibă în vedere că începerea vieţii sexuale implică asumarea unor noi roluri individuale şi sociale care nu se combină foarte bine cu cele specifice unei adolescente: de fiică, de elevă - mai ales. Odată cu începerea vieţii sexuale, o fată/ femeie adoptă implicit şi roluri de amantă, de (potenţială) mamă, se raportează şi la partener/ amant din ce în ce mai mult, distanţându-se de familie.
Este adevarat ca dupa 18 ani dar daca iti incepi viata sexuala inainte de 18 ani si o faci cu mult baieti nu stiu ce sa zic da nu e in regula sa incepi inainte de 18 ani bine cum ceri si tu!
FUNDA pls
Nu cred ca poate fi vorba de "recomandat". Desigur, nu e ok sa incepi sa faci sex la o varsta prea frageda, cand e evident ca nu ai maturitate emotionala si nici chiar fizica. Si daca ai 24 de ani si inca nu te simti pregatita, mi se pare ca e foarte ok. Eu una am inceput la 17 ani fara 2 luni si am fost pregatita emotional, imi doream lucrul acesta, dupa atata timp inca sunt cu baiatul respectiv si nu regret nicio clipa decizia luata. Asa ca...raspunsul e unic pentru fiecare dintre noi.
Nu sunt sigur dar cred ca de la 13-14 daca nu la 15-16 dar tiam spus nu sunt sigur.
Normal ca atunci se incepe viata sexuala atunci esti mai pregatita atat psihic cat si fizic. In fine eu mi-am inceput-o la 17 ani jumate
O faci cand crezi ca esti pregatita fizic si mental pentru a intretine o relatie sexuala cu cineva.
Nu vreau sa se inteleaga gresit, dar varsta recomandabila ar fi peste 16 ani, sa ai si tu acolo ceva dezvoltat. Nu te grabi!
Din punct de vedere medical dupa 17 ani si jumatate. Dar amrea majoritate a fetelor nu sunt pregatite atat de devreme sa-si asume toate responsabilitatile si asteapta pana al 19-20 de ani. Nu stiu de ce te-ai speriat, nu te obliga nimeni sa-ti incepi viata sexuala daca ai facut 18 ani. Astepti pana te simti tu pregatita, pana intalnesti barbatul pe care il iubesti cu adevarat, langa care poti simti si placerile dar iti poti asuma si toate grijile (sarcina, boli, ginecolog, analize).
boy90 întreabă: