| VerginicăVacăGrasă a întrebat:

Hey lume, este adevarat ca in ziua de azi independenta femeii este inteleasa gresit? Tot respectul pentru doamnele si domnisoarele care vor sa demonstreze potentialul dar majoritatea barbatilor au inteles gresit. Sunt anumiti utilizatori TPU, mai ales unul, stie el cine este care o obliga pe fata sa isi plateasca consumatia pe motivul "egalitatii". In ziua de azi observ tot mai multi barbati ca profita de independeta femeilor pana la ultimul lor leu. Le cer bani cand le invita in oras la cina, le cer bani pentru combustibil cand merg la munte ba chiar au ajuns bietele femei sa le cumpere cadouri barbatiilor, pai se poate asa ceva mai baieti si barbati? Un barbat adevarat niciodata nu va pretinde bani de o femeie si aici nu o spun ca pe o jignire, din contra, din respect pentru femeie. Cand va in oras femei care platesc consumatia sau care cara tavi la food coourturi si barbatul sta comod pe scaun imi vine sa merg la ei si sa dau de pamant cu "barbatul" ala, Sunt foarte revoltat de ceea ce vad pe TPU si in viata reala, este inadmisibil. Ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu te mai enerva la birou. offf

10 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Asta cu doar barbatul plateste e schema rupta de vremea cand doar el lucra, si femeia statea acasa cu pruncii. E absolut normal că într-o relație sa platesti jumate de nota, sa contribui la cheltuieli si sa cumperi si tu cadouri. Ca iti doresti o partenera, nu un adult in întreținere. Ps daca nu are loc de munca nici nu m-aș uita în direcția ei, ca nu is prost sa muncesc pentru 2.

| Hammurabi a răspuns:

E greu de analizat.
În Ro e sărăcie multă. Am stat suficient de mult în RO și știu cum e. Venituri mici, cheltuieli mari pentru utilități și hrana zilnică.
Îmi imaginez că unii bărbați chiar nu au posibilitatea să suporte singuri costul unei ieșiri la restaurant.
Nu din zgârcenie, ci pur si simplu probabil n-au posibilități.
Știu că pare greu de crezut, dar pentru unii, chiar și 50 euro care i-ar putea cheltui la un restaurant ar putea fi o sumă foarte mare care le-ar dezechilibra balanța de cheltuieli.
Iar într-o situație de genul ăsta, cum ai putea să judeci corect gestul unui bărbat care acceptă "ajutor" la achitarea unei note de plată?

| VerginicăVacăGrasă explică (pentru Hammurabi):

Un bărbat adevărat nu va ajunge niciodată în situația sa ceara ajutor pentru nota de plata, el va face tot posibilul sa vina cu suficienți bani, dacă nu are atunci nu invita în oraș nici o femeie evitând astfel de situații jenante

| Hammurabi a răspuns (pentru VerginicăVacăGrasă):

Corect.
Fără comentarii.

| sofisis a răspuns:

Eu stiu ca regula e cine invita, plateste. Nu se pune problema de egalitate intre sexe sau mai stiu eu ce. Daca barbatul a facut invitatie, el plateste. Punct. La fel si in caz contrar.
Asta in perioada de tatonare. Odata cu trecerea timpului deja banii sunt la comun. Eu de exemplu platesc tot si peste tot. Al meu nu prea suporta sa care portofel dupa el asa ca majoritatea banilor stau la mine. Din afara poate se vede ca eu platesc consumatia sau eu ii cumpar ceva. De fapt e doar o chestie de locatia in care stau banii. La mine n geanta sau la el in buzunar.

| VoidEternal a răspuns:

Exista un moment în viața unui cuplu când totul trebuie sa fie la comun. Inclusiv cheltuielile. E firesc. Ori sunteți voi, ori e el și ea. Nu mai sunt banii tai sau ai ei, sunt banii voștri.
Daca după ani de relație și locuit împreună, tu inca mai plătești tot, cum să-ți spun prietene, ești SCLAVUL FEMEII!

Simti ironia, nu?

| Emma30555 a răspuns:

Majoritatea sunt asa, idealul acela de bărbat care are potențial sau are posibilitățile celui descris de tine se refera la putini bărbați. Sunt câteva tipuri de bărbați care pretind ca cheltuielile sa fie împărțite cu femei. Cei ce nu prea au sau au la fel ca ele, cei care sunt zgârciți, cei care chiar cred în egalitate și nu se simt cu nimic diferiți de femei. Pe mine doar al doilea gen ma deranjează, cel zgârcit restul nu ma deranjează. Si cei generoși pot fi împărțiți în câteva categorii. Unii dintre ei sunt genul cocalari care vor sa epateze și au impresia ca pici la pat dacă te scot la un restaurant, unii sunt doar încrezuți genul macho care fac aceste gesturi dar au pretenția ca partenera lor sa fie păpușă bărbie pe post de trofeu, alții care sunt de moda veche dar în schimbul generozității lor și tocmai ca sunt de moda veche au pretenția ca femeia sa fie supusa, gospodina și eventual sa stea mai mult acasă. Mai este întradevar genul de bărbat de moda veche cu potențial financiar dar gentlemen, educat, respectuos, care este generos dar care apreciază femeia independenta dar cu toate acestea considera ca este normal ca el sa plătească ieșirile sau anumite vacante dar aceștia sunt puțini. Oricum barbatii care au o situație materiala destul de buna cred ca nu se uita la o nota chiar asa speriați. Dar pentru vacante, chirii, proprietăți cred ca este normal sa participe ambii

| LordCristobal a răspuns:

In mare parte ai dreptate, barbatii trebuie pilonul principal intr-o relatie si sa nu ceara bani de la femei.
Insa nu ar trebui sa fii revoltat ca nu iti face bine la psihic, asta e o problema marunta, ar trebui sa te revolte situatia politica dezastruoasa din Romania.

| VerginicăVacăGrasă explică (pentru LordCristobal):

Nu imi pasa de politica frate, îmi pasa de frății mei bărbați care se comporta ca niște CARPE

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă ei sunt într-o relație de durată, chiar căsnicie și ea câștigă dublu, triplu decât el, că așa a fost conjunctura, de ce nu? Ce ar fi rău? Dacă el o iubește și respectă de ce nu? "Ce al meu e și al tău!" Cam așa suna o vorbă pentru căsnicie. happy

Grav mi se pare dacă ea decide după căsătorie să-și ia un job mai bun financiar, dar care să o suprasolicite, ca să îi întrețină pe amândoi, când el nu e decis să miște niciun deget sau să nu-și asume niciun risc. Da, atunci mi se pare creepy. Și nu ar trebui să accepte așa o femeie, pe termen lung.

Dacă în schimb ei sunt la început de relație sau doar la o întâlnire ocazională, nu ar fi nici aici ceva grav, dar dacă se repetă povestea, poate că ar fi un semn, ca fata să facă pași de lângă el. Pentru că poate povestea se va întâmpla la infinit și el poate e doar un profitor.