| VerginicăVacăGrasă a întrebat:

Hey lume, făcând curat prin apartametul meu luxos m-a mortificat o dilema din cauza căreia m-am împiedicat de găleată cu mop cu apa si am varsat toată găleată. După ce am strâns apa, m-am pus pe fotoliul din piele de crocodil si am incercat sa mă liniștesc si sa îmi potolesc lacrimile. Oameni dragi, este adevărat ca locuitul împreună ca si cuplu înainte de căsătorie este o teorie a conspirației inventată de oamenii din occident unde femeia este tratată ca un bărbat? Adică e pusă la munca murdară, e pusă sa contribuie la întreținerea casei, bărbații fac 50-50 din toate punctele de vedere (aici mă refer la tăriile nordice, Germania, Austria, etc.). No oamenii din țările enumerate au inventat locuitul împreună fără angajamente, lucru care este în marele avantaj al bărbatului care beneficiază de privilegii de soț fără sa fie nevoit sa fie căsătorit. Femeile sunt fericite când bărbatul le propune sa locuiască împreună si se gândesc ca asta înseamnă relație serioasă, dar daca analizam la rece ne dam seama ca de fapt este praf în ochi pentru ca lucrul asta înseamnă ceva comod nu un angajament serios. Un angajament serios înseamnă cerere în căsătorie si asumarea oficială a unei relații. Sunteți de acord ca locuitul împreună este doar o scuza ca bărbatul sa fuga de un angajament, sau de fapt e doar o amânare pana găsește ceva mai bun? Cum explicați situațiile în care cupluri au locuit 5 ani împreună fără căsătorie, iar altele după câteva luni, fără măcar sa locuiască împreună bărbatul a cerut femeia în căsătorie?

6 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Locuitul impreuna, zici tu, ar fi o teorie a conspiratiei; asta, daca ai sti ce vorbesti, ar insemna ca cuplurile nu locuiesc impreuna inainte sa se castoreasca. Am sa iti raspund totusi, pentru ca tu nu ai de unde sa stii. Unii oameni locuiesc impreuna fara sa se casatoreasca niciodata, altii se casatoresc la un moment dat, si anume atunci cand simt ca relatia e atat de sigura si satisfacatoare incat nici casatoria nu o poate degrada, iar altii se casatoresc de la inceput; toate astea sunt familii, este o chestiune de preferinta personala. Studiile nu au reusit sa gaseasca nici o corelatie intre impartirea sarcinilor in familie si casatoria legitima. Studiile par sa sugereze ca cuplurile care traiesc in concubinaj sunt mai fericite si mai multumite de relatie decat cele casatorite. Cu mult. Asta se poate datora in parte faptului ca e mai usor sa iesi dintr-un cuplu daca nu esti casatorit legal, intr-un astfel de caz nu exista bunuri comune.

| Sofer a răspuns:

Chestia cu 50-50 sunt de acord doar în situația când femeia are un job, daca nu are un job partea ei de 50 o face făcând curățenie mâncare. ordine acasă și asteptandusi bărbatul venind de la munca.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ai dreptate!
Doar că în țările nordice, bărbatul este OBLIGAT să-si ia concediu de creștere a copilului, 50-50 cu mama copilului
Nu interesează pe nimeni că e căsătorit sau nu. De la muncă îi fac bagajele și îl trimit să schimbe scutece!
Așa îți place?

| Imprevizibilul2k25 a răspuns:

Frate te- ai cautat la cap vreodată?laughing

| minrest a răspuns (pentru Imprevizibilul2k25):

Infantilismul, situatia in care persoana ramane la un anumit stadiu de dezvoltare psihica si nu ajunge la maturitate, nu se trateaza, cel putin la noi in tara. Din pacate. Se trateaza retardul, intarzierea intelectuala, dar infantilismul, nu.

| GeorgeTopirceanu619 a răspuns:

Salutari drag geniu al TPU-ului, cand iti citesc intrebarile vad ca esti elevat, aproape la fel de cult ca si mine si apreciez asta, pe acest site este greu sa gasesc un asemeni om inteligent mie.In legatura cu intrebarea ta, raspunsul meu este da.