| IoanaAnaiad a întrebat:

Hey! O prietena forye buna de a mea a ramas insarcinata. E in luna a doua parinti ei nu stiu acum am aflat si eu. Iar nici baiatul cu care a facut dragoste nu stie... Ii e frica sa nu se desparta de ea daca afla ca e insarcinata! Mentionez ca fata are 16 ani si baiatul 25. Iar parinti fetei sunt despartiti ea locuieste cu mama si cu iubitul acesteia. Si sunt foarte severi. Ea nu vrea sa renunte la cvopil...
Cum sa ii spuna prietenukui ei ca o sa fie tatic?
Dar parintilor?
Vreu un sfat urgent. Ne cunoastem de mici. Suntem sa doua surori si as vrea sa o ajut cu tot ce pot.

Răspuns Câştigător
| OldSoul a răspuns:

Nu are rost sa se fereasca, asta e adevarul, s-a intamplat, s-a intamplat, nu e nici prima si nici ultima femeie in aceasta postura.
Trebuie sa-i spuna iubitului, poate fi chiar fericit, de ce sa punem raul inainte?
In rest ce ar mai fi de spus, e de apreciat ca isi doreste copilul.
Cu parintii ii e mai greu, dar cel mai bine ii spune intai iubitului si daca acesta va reactiona bine, ar trebui sa le dea vestea parintilor alaturi de acesta.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Felcitari prietenei!
Spune-i sa nu-si faca griji si sa spuna adevarul acum!
Nu are cum sa o paraseasca, pentru ca el poate intra la puscarie, la seductie, corupere de minore si sex cu o minora.

| RainmakerX a răspuns:

Cum naiba sa reactioneze bine?
25 de ani degeaba...

In primul rand ce baiat de 25 de ani face sex cu fete de 16?
Scuze ca iti spun asta dar probabil ca a ademenit-o cu vorbe dulci doar ca sa faca sex cu ea si s-o lase. Nu cred ca o sa fie prea incantat de asta. Pana la urma cum naiba sa fii?

Iti dai seama de cate lucruri are nevoie un copil?
Este o responsabilitate imensa iar astia 2 pur si simplu sunt o fata naiba care a fost pacalita precum multe altele si un prost care avea un singur lucru de facut si tot a gresit sau nu l-a facut...

Este o situatie dificila.
Detest ideea unui posibil avort. Daca au fost prosti atunci ar fi normal sa plateasca ei, nu copilul.

Baiatul are 25 de ani. Bun.
Sunt 2 variante :
1. Sa-si distruga amandoi vietile ca pedeapsa iar baiatul sa mearga la munca. Daca munceste tipul iar parintii fetei sunt de acord sa-i ajute atunci fata poate sa-si termine si ea studiile.

2. Sa-l dea unui orfelinat. Asta mi se pare o ultima optiune...
prefer sa cred ca este mai bine decat sa omori o fiinta care este sange din sangele tau.

Exista totusi optiunea in care tipul ala s-ar putea s-o paraseasca daca afla... In cazul asta numai fata impreuna cu parintii ei pot sa gaseasca o solutie.

| Necunoscut112 a răspuns:

E foarte posibil ca prietenul ei să nu fie încântat de veste şi chiar să o părăsească. Dacă ea crede că e pregătită să îşi asume responsabilitatea de a renunţa la şcoală, de a fi văzută ciudat de prietenii ei, de a-şi incheia copilăria și dacă ea crede că poate să o convingă pe maică-sa să o crească şi pe ea şi pe copilul ei, atunci "good luck"!

| alin131 a răspuns:

Oricum ar reactiona toti si orice s-ar intampla, ma bucur ca vrea sa isi tina copilul.

Sa si-l pastreze oricine ar fi aproape de ea si chiar daca toti se dau la o parte.

Mai tarziu o sa le vina la toti mintea la cap si o sa o accepte cu copil.

O fata de 17 ani care naste devine automat majora si poate beneficia de mult ajutor de la stat. (sa se informeze bine si o sa se descurce).

Daca parintii o dau afara din casa sau vor sa o oblige la intrerupere de sarcina sa sune la protectia mamei si a copilului si or sa o ajute ei.

Rezolvare sa gaseste in toate, important e sa isi pastreze copilul.

Sarcina usoara si nastere usoara si sa fie sanatos/sanatoasa.

| alin131 a răspuns:

Dumnezeu nu o lasa si e langa ea mereu.

Sa se si roage sa rezolve tot si ca toti sa o accepte ca fiind viitoare mama.

Iisus Hristos ne iubeste pe toti.