| Roxannna18 a întrebat:

Hey,
Probabil cineva a mai trecut prin ceea ce trec eu momentan, am tot evitat să vorbesc despre asta, sau sa aleg sa va cer vouă sfatul, consideram că va fi doar pe moment însă pe cât timpul trece îmi dau seama că nimic nu se schimba. Situația este in felul următor, am avut o relație (prima relație serioasă) ne-am despărțit, însă amintirile și coșmarurile au rămas. După 9 luni am reușit să îmi refac planurile și cu timpul am reușit să am o noua relație langa cineva care chiar mă iubește. Problema este că fostul apare în orice loc unde eu sunt.
Data trecuta am fost la o petrecere și el era acolo. S-a împins în mine de față cu fata cu care era acolo, presupun că este iubita căci se sărutau. Toată noaptea s-a uitat la mine, m-am prefăcut că nu m-a deranjat însă am rămas chiar nervoasa și nu am putut deloc sa ma distrez, pur și simplu m-a deranjat ceea ce a făcut.
Am incercat sa vorbesc cu el de multe ori insa nu avea rost, niciodata nu a fost ceea ce eu credeam că el era.
Însă azi oriunde mă duc el se uita la mine chiar si atunci când sunt cu iubitul meu.
Nu înțeleg de ce, as vrea sa înțeleg acest comportament pentru a putea face o alegere, in legătură cu tot ceea ce a fost și ceea ce trăiesc momentan.
Va rog dați-mi un sfat.
Este posibil ca prima iubire sa fie și ultima? Poate suna prost insa îmi este frica că voi trăi cu gândul la ceea ce a fost și că nu voi mai putea fi fericita cu adevărat.
Mă simt pierduta, îmi doresc enorm de mult sa nu rănesc pe nimeni.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| crTy a răspuns:

Bun. E imposibil sa nu rănești pe unul din ei. La asta aspiram și eu la prima iubire.
Ideea e in felul următor. Este clar ca fostul tau încă tine la tine și ori acționează pentru a te face geloasă ca ulterior să te intorci la el (scena din club) și e suficient de disperat cat sa nu mai cugete cum anume să te atragă din nou, ori este obsedat de tine și nu se mai gândește la răul pe care ti-l provoacă ci doar la suferința lui fără tine prin preajmă. Dacă nu tine cont de suferința provocată nici dacă i-o trantesti in față, lasa-l. Dacă nu este in stare sa poarte o conversație cu tine in care sa și relationati și să ajungeți la un numitor comun de bună voie, lucrurile au devenit mult prea complicate pentru a mai putea fi rezolvate. Adică le puteti rezolva, dar cu un efort cel puțin triplat de energie + fără să știți cât timp va dura.
Iti sugerez sa fi dura cu el pentru a-l obliga să-și înțeleagă și accepta noul lui loc in viata ta și să nu mai intre cu bocancii murdari din nou în ea.
Pe cineva tot vei răni, imi pare rău sa-ti spun asta.
Abordează problema altfel, prin ochii celei de acum. Notează pe o foaie calitățile și defectele amândurora și dacă ești atât de disperată sa scapi de el, dar n-ai și puterea emoțională s-o faci, acele note de vor trezi la realitate si te va clarifica.
Câteodată este bine sa te detașezi de inima pentru a putea lua decizia corectă. Prima iubire nu este veșnică ca-n filme. Sunt extrem de rare cazurile.
Ok, reține asta: dacă ai ajuns să te uiți după altcineva înseamnă că poate nu ăla e alesul. A doua persoană întotdeauna compensează ceva ce prima nu are și, totuși, ai nevoie. Gandeste-te la calitățile și defectele actualului in comparatie cu ale fostului. Prin ce diferă? No, bun. Și acum, tu ce simți că ai nevoie?
Sper că te-am ajutat

3 răspunsuri:
| Swae a răspuns:

Vad chestia asta doar in doua feluri.
1. Regreta, ii e dor de tine si te vrea inapoi si sigur poti vorbi cu el pe tema asta, il poti intreba de ce se uita asa la tine si ce naiba e in capul lui.
2. E un dubios obsedat, ar trebui sa-i spui sa te lase in pace si sa suni la politie daca nu coopereaza. Nu e frumos sa te tot priveasca si faptul ca ii acorzi atentie nu ajuta.

Răspuns utilizator avertizat
| Emma30555 a răspuns:

O sa l uiți în timp și când te vei îndrăgosti din nou. Uneori ne dorim ce nu putem avea și nu apreciem ce avem deși poate fii mai valoros. In timp lucrurile se vor clarifica