| Sabinanicole006 a întrebat:

Am 12 ani si ma masturbez de vreo 2 ori pe zi.Nu stiu daca e prea bine.Inca nu mi-a venit ciclul menstrual.Este din cauza masturbarii zilnice?

Răspuns Câştigător
| MValentin a răspuns:

La varsta ta de obicei vei intampina dereglari de genul, dar tinand cont ca nu ai luat ceva medicamente specifice cred ca ar fi din cauza dereglarilor hormonale... ce aceste dereglari uneori pot fi din cauza mastrubarii excesive, dar depinde de corpul fiecaruia

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Din cauza varstei. Prea devreme ai trecut la asa ceva.

| RoCkKiD a răspuns:

E dureros sa vezi raspunsuri atat de proaste de la oameni care n-au nici cea mia mica idee ce zic si nici macar nu inteleg ca dau sfaturi gresite unui copil.

Nu draga mea, masturbarea nu are nici o treaba cu venirea sau frecventa menstruatiei, ea e dictata de hormoni si la fie care fata e putin diferit, nu vine ceas la aceiasi varsta, in general vine intre 10 si 15 ani deci esti in grafic. Daca simti ca ceva e in neregula, in sensul ca ai alte simptome nu doar absenta menstruatiei poti merge cu mama ta la un consult medical la doctorul de familie pentru analize.

Cat despre masturbare..toata planeta o face, de mii de ani, pana si maimutele o fac, atat timp cat nu ajungi la o frecventa extrem de mare de nu stiu cate zeci de ori pe zi care sa te faca sa lipsesi dela scoala sau sa nu iesi cu prietenii nu are nimic. E normala si e mai bine sa o faci, sa te descoperi sexual decat sa ajungi ca o maicuta careia ii e frica de intimitate.

Răspuns utilizator avertizat
| elaventurero a răspuns:

Încearcă să reduci. E mult de 2x/zi sincer.
Altceva nu mai ai de făcut?

| Crystyx1 a răspuns:

Woow? dar tu simți nevoia asta neapărat sau e doar ca o joacă? Că nu prea e normal la 12 ani să te masturbezi si de două ori pe zi. să nu fie semne ale nimfomaniei