| Antonio1221 a întrebat:

Am o intrebare mai delicată. Am o prietena de 13 ani care a întreținut relatii sexuale cu un tanar de 15 ani. Ea initial nu a vrut sa intretina relatii sexuale cu el dar pana la urma a fost influența si amenință intr-un mod subtil si pana la urma a acceptat... Aceasta actiune poate fi o chestie care ar putea implica politia si că tanarul de 15 ani sa fie pedepsit? P.S seriozitate

18 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Desigur ca da, mai ales daca a fost amenitata

| Antonio1221 explică (pentru RAY):

Nu a fost chiar amenințată. A fost mai mult influențată de gasca respectivului si asta i-a schimbat decizia foarte mult decizia. Acum regreta foarte mult

| Violleta2022 a răspuns:

Da!
Fata poate sa spuna parintilor ca a fost violata si ei sa mearga la Politie sa declarea violul.
Fata are nevoie urgenta de certificat medico legal, care se face in primele 24-48 de ore de la viol, ca sa se constate violul!
Fiind copil mic, la 13 ani este protejata de lege, iar minoruld e 15 ani va suferii repercursiuni legale.
Problema trebuie tratat cu f mare seriozitate si rapiditate, ca fata sa nu fii ramas insarcinata!

| Antonio1221 explică (pentru Violleta2022):

S a intamplat in aprilie. Ea mi-a zis tocmai acum deoarece i-a fost frica. P.s a fost protejat

| Violleta2022 a răspuns (pentru Antonio1221):

Sa spuna de urgenta parintilor!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Violleta2022):

Adica vrei sa isi minta parintii.
Cine a intrebat a spus clar ca fata nu a fost fortata, ci doar influentata. Nu mai bine e daca spune adevarul? Ca a acceptat sa si-o puna cu el? Pentru ca a fost constransa exista alte sanctiuni/pedepse. Si in plus, daca a observat ca nu e bine ceea ce face de ce nu si-a vazut de treaba ei? Putea sa paraseasca acel grup de "prieteni". La 13 ani eu inca ma jucam cu papusi. Nu imi statea mintea la baieti. Si, din nou, nu o facea daca nu voia macar putin.

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dupa tine "influentata si amentintata" inseamna ca acceptat de buna voie? Daca ei i-a fost frica pana de curand sa spuna cuiva?
Pentru ca mie imi pare ca a fost violata in toata regula, dar a tacut o bucata de vreme, de frica, pana si-a luat inima in dinti sa spuna cuiva.
Ori asta nu este minciuna, este adevarul!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Violleta2022):

Fiecare cu parerea lui.
Cel care a intrebat cum poate proceda a explicat ca prietenii din anturajul fetei/baiatului au abordat-o mai subtil schimband, astfel, decizia. Domnisoara a spus ca nu au amenintat-o. Ea a acceptat chiar daca e din cauza vorbelor lor. Nu a luat-o nimeni cu forta si a violat-o. S-a intamplat cu acordul ei. Inteleg ca se simte prost, are traume si nu ii doresc nimanui asta, dar sa nu exageram. Prin exagerat ma refer la declaratie (ca baiatul a violat-o). Poate spune ca au presat-o sa intretina relatii sexuale cu el. Este o diferenta intre influentat/santajat si violat.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Violleta2022):

Usurel-usurel-usurel! copila aceea avea mancarimi care ii provoca mari curiozitati si placeri! toate copilele futacioase vin cu aceeasi scuza puerila!

| mihai69 a răspuns:

Nu prea ai cum să dovedești violul (constrângerea - care, apropo, nu e musai să fie una fizică), acum. Da, ar putea depune plângere pentru viol, dar din păcate, la noi mai ales, ea ar fi văzută mai mult ca vinovată, nu ca victimă (vezi și răspunsurile de aici!). Iar toate procedurile prin care va trebui să treacă vor spori efectul psihic negativ pe care această faptă îl are deja asupra ei.
Cel mai bine e să le spună părinților și să vadă ei (tatăl în special) cum va rezolva cu „împricinatul" ca să înceteze cu defăimarea. Iar ea, să meargă la consiliere psihologică, o va ajuta enorm.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

?!
Ar fi bine sa dormi...

| Antonio1221 explică (pentru anonim_4396):

Nu. Nu acum

| anonim_4396 a răspuns (pentru Antonio1221):

Nu la tine ma refeream cand am scris, ci la "caludebalta".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu va inteleg pe unii din voi. Imi dau seama ca fata a fost santajata /manipulata sa intretina relatii sexuale, dar nu e nevoie sa depuna plangere pentru viol daca nu a existat. De ce sa minta? Daca ea nu isi dorea deloc acest lucru nu o facea. Acum spuneti ca baiatul e vinovat. Amandoi au gresit. Nu cred ca el a luat un cutit si i-a zis "daca nu te culci cu mine, te tai". Sau "daca nu accepti te bat." Daca acel baiat a inceput sa vorbeasca in stanga si in dreapta, arata doar lipsa de bun simt si respect.

| sweetangels a răspuns:

Sa ii spuna la tatal ei, iar ala sa nu fie un bleg, sa mearga si sa-l traga de guler pe momarlan, pana isi revine si nu mai denigreaza fata. E clar ca a profitat de inocenta ei, dovada si faptul ca el pozeaza in erou, probabil asa a crezut el ca si-o fi rezolvat cateva frustrari umilind-o pe fata...

| RaulMA a răspuns:

Salut,parerea mea este ca poti sa fi cat de amenintata. Daca nu vrei, nu vrei, ce ii putea face un cacacios de 15 ani? Sa o loveasca? Nu cred.Nu risca piciu o amenda pentru parrintii lui si inchisoare pentru vatamare corporala, obligare de intretinere a relatiei sexuale asupra unei minore..sau ce altceva decid politistii ..Nu ai cum sa fi obligat sa faci,, sex,, Totusi..Sa fim seriosi. E vina ei ca a acceptat. Are 13 ani, poate fi influentata. Acum inteleg ca te simti prost..Si ai decis sa impartasesti situatia asta neplacuta cu noi.Dar parerea mea este tot aceeasi, este vina ei. 80% 20% a lui deoarece a obligat-o.

| Antonio1221 explică (pentru RaulMA):

Zici bine. Dar a obligat o in nenumarate randuri sa faca chestia asta. Ei acum s au despartit si gen el barfeste cum a facut sex cu ea si respectivul barfeste in toata scoala si mna.