| Austina345 a întrebat:

As avea nevoie de niste sfaturi. Sunt impreuna cu un tip de aproape jumătate de an (menționând că eu am 19 si el 21) si recent am aflat ca in tot timpul asta m-a mintit cu foarte multe lucruri.

Lui mereu ii plăcea să mă controleze, nu aveam voie sa ies undeva fara el. Inițial nu prea m-a deranjat pentru ca eu oricum nu ieșeam nici înainte sa-l cunosc, dar am vrut sa-i fac pe plac. Ca sa aflu acum ca el in tot timpul asta a fost un prefăcut, că își făcea de cap, iesea seara fără să-mi spuna, mie zicându-mi ca se pună sa doarmă. Si plus alte câteva lucruri. Nu pot exprima ce șoc am avut si inca nu constientizez ce orbita am fost de dragostea lui si cum eu eram in stare sa fac orice pentru el. Iar el s-a dat fix ceea ce nu este.

Ba mai mult, nu are nicio scuza sa-mi dea inapoi. Mi-a zis chiar si faptul ca vrea o pauză. Ceea ce ma face sa-mi fie teama. El spune ca va ajuta asta, dar pentru mine pauza=despărțire. Si intrebarea mea este cum as putea sa ma detasez un pic? Adică se vede clar ca mie imi pasa mult mai mult, nu sunt om de cateva zile. Nu pot sa dorm. Nu pot sa mănânc. Ba mai mult tot el are o atitudine rece si superioară. Nu stiu ce va fi. Il iubesc enorm si mi-e greu sa cred ca ne vom despărți, dar in acelasi timp cand vad ca nu-i pare rau absolut deloc ca m-a mintit ma face sa ma doară enorm.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Freya1 a răspuns:

Dacă tu ai aflat ca el te minte si cel mai probabil ca te-a si înșelat in tot timpul asta de ce nu ai vrea sa te desparți de el?
Tu nu ai auzit de zicala hoțul striga hoțul? În momentul în care partenerul iti interzice niște chestii trebuie să iti pui un semn de intrebare si sa te gândesti de ce. Daca e prea gelos si posesiv poate deveni si violent si clar e un egoist ce se gândește doar la el.Sau poate si el umbla brambura si nu vrea ca tu sa afli, sau stie ca daca vei merge si tu ici colo e posibil sa il înșeli.Deci oricum ai da-o ce face el si cum încearcă el sa fie nu da bine.
Mai bine desparte-te de el de tot decat sa suferi oricum mai tarziu.Pentru a putea face asta pune-ti câteva întrebări.
Merit ca omul asta sa isi bată joc de mine?
Voi fi fericita daca ma tine intr-o colivie?
Ce o sa fac daca ajunge sa fie violent?
Dacă mă căsătoresc cu el sau facem un copil si ma înșală si batjocorește merit sa accept?
Ia o hotărâre mai repede până nu e prea târziu si nu te mai lasa manipulată de atitudinea lui agresivă, nu te mai lasa intimidată preia frâiele si ia-l tu tare pe el si pune punct.

7 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Ți-e greu să te desparți, dar te doare că el este așa cum e.
E totuși timpul să alegi (acum, în cunoștință de cauză) pe care „durere" o preferi: pe cea temporară a despărțirii (care poate fi urmată totuși de găsirea unui alt băiat cu care chiar să te potrivești) sau cea a traiului cu el, sub papuc, în minciună și înșelătorie, mult timp de-acum încolo.

| sofisis a răspuns:

Nu inteleg...el te a mintit ca pe ultima tampa si TU vrei sa continui relatia cu el? Wow...ma da voi chiar va urati voi pe voi de acceptati toate imbecilitatile astea? Adica, tot el vrea pauza si tu stai si plangi ca nu stii cum sa l aduci inapoi? Doamne, jur ca daca erai fii-mea, desi eu nu mi bat copiii, la cei 19 ani ai tai iti dadeam vreo 2 perechi pe palme, poate te trezeai din stupizenie
!

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Ai demnitate, pleacă și nu te mai uita niciodată înapoi.

| Plato a răspuns:

Ai dreptate, pauza=despărțire.
Nu ai absolut niciun motiv sa-i mai dai sanse sau sa suferi. E un jegos caruia nu-i pasa deloc de tine.

"Il iubesc enorm" - Eh, asa crezi tu doar. Cand iti revii, o sa vezi ca n-a fost niciodata asa.

| Paul754880338 a răspuns:

Ce simti tu acolo, fata draga, nu este dragoste. Este o usoara curiozitate si un pic de bucurie ca cineva ti-a acordat atentie ( de care o fata la varsta ta are mare nevoie). De indata ce atentia a disparut sau pare ca este impartita cu altcineva, ai intrat in panica sau depresie, cum vrei sa ii spui. Daca ar fi fost dragoste nu te aflai aici cu aceasta intrebare ci erai demult o leoaica feroce, gata sa se rafuiasca cu cei ce vor sa ii incalce teritoriul. Asta face DRAGOSTEA, incredibile transformari. Deci mai intreaba-te odata sincer si raspunde-ti sincer... " nu cumva m-am inselat in privinta sentimentului?"

| Austina345 explică:

Sincer, poate trebuia sa spun de la inceput, dar recunosc ca parca ma simt legată de el pentru ca am facut o. Fiind primul băiat pentru mine conteaza enorm. Si acum nu stiu ce sa fac.

| Emma30555 a răspuns (pentru Austina345):

Faptul ca a fost primul pentru tine nu înseamnă că trebuie să suporți orice nedreptate și sa înghiți, practic legătura este doar psihica. Trebuie sa te detașezi sa fii mai puternica, sa fii mai independenta emoțional și sa te respecți mai mult. El din acest motiv cere și pauza, este foarte sigur pe tine știe ca nu renunti la el, te crede slaba, tu trebuie sa ii arăți ca ai personalitate. Nu l mai baga în seama. Dragostea unui băiat nu se manifesta asa. Nu mai permite nimănui sa te controleze sa îți pună condiții, dacă este gelos sa se trateze, dacă ai o relație nu înseamnă că celalalt e proprietatea partenerului.