Pe scurt, un troll este un tip care nu e prost, dar care totuşi îşi bate joc de prostia altcuiva pe internet. Dă comentarii stupide sau nefolositoare (în cazul acesta chiar întrebări) doar pentru a agita spiritele. Ei sunt răspândţi de-a lungul Internetului (nu prea există site în care să nu găseşti vreun troll) şi cu toate că au replici amuzante, ei nu sunt prea agreaţi de alţii.
Trol
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Troli de John Bauer, 1915.
În mitologia nordică, trolul este o ființă gigantică, un uriaș, care vânează oameni, noaptea.
Este descris și ca un gnom zburdalnic, care trăiește în munți sau în păduri, întruchipând forțele rele ale naturii.
Trolii sunt, de fapt, niște ființe cu o inteligentă redusă, despre care se credea că la lumina soarelui se transformă în stane de piatră.///Troll
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Noia 64 apps help index.png
Această pagină necesită o verificare.
De verificat: Fără cercetare originală
Question book-4.svg
Acest articol sau această secțiune are bibliografia incompletă sau inexistentă.
Puteți ajuta găsind susținere bibliografică pentru conținutul paginii.
A nu se confunda cu trol, personaj din mitologia scandinavă.
Pe scurt, un troll este un provocator fără cauză, cineva care lansează o discuție cu scopul de a recrea un conflict de idei. Uneori, conflictul devine amuzant pentru troll, dar aproape niciodată pentru participanții inocenți.
Troll-ul se folosește de subiecte clasice, cunoscute pentru pasiunea pe care o pot generea și pentru imposibilitatea de a le argumenta definitiv. Adesea, troll-ul se folosește de subiecte specifice comunității în care dorește să stârnească zâzania, cum ar fi regulile sau eticheta. Atunci când întâmpină rezistență, de cele mai multe ori troll-ul nu se va adresea unei singure persoane ci audienței, într-o speranță de instigare a acesteia în ajutorul său. De aceea el va răstălmăci de cele mai multe ori mesajele și le va modela cât mai tendențios prezentând această "dezvăluire" publicului larg cu scopul de a defăima.
Troll-ul atacă orice formă de autoritate care îl împiedică să creeze zânzanie folosind expresii cheie cum ar fi: cenzură, comunism, libertate de exprimare.
Denumirea de troll se poate aplica și mesajului menit să agite spiritele.
Câteva exemple de subiecte tipic troll:
Există Dumnezeu, sau extratereștri, sau comunism adevărat...
Linux e mai bun decât Windows sau Mac OS sau Solaris sau...
Americanii, germanii sau indienii sunt mai deștepți decât rușii, francezii sau japonezii...
Termenul de troll provine din limba engleză, de la trolling, tehnică de pescuit ce implică întinderea unei momeli și plimbarea acesteia dintr-o barcă în mișcare.
S-au inspirat probabil din emisiunea " Equals 3 =3 " al lui Ray Wiliam Jhonson de pe youtube