Deci...pai daca nu ii place cu prezervativ atunci treci pe anticonceptionale.dar pentru asta trebuie sa te duci la ginecolog sa iti prescrie el ce e mai bine pentru organismul tau..nu lua dupa ureche ca dai in Metroragie ( Hemoragie) si tot tu te chinui pe urma. daca nu vrei anticonceptionale atunci mai exista o metoda contraceptiva ..cu foite..asa stiu ca se numeste..eu n.am incercat niciodata dar stiu pe cineva care a incercat..acum nu stiu ce sa-ti zic tie..alea sunt niste foi subtiri pe care le faci bobita si le bagi cat mai adanc in vagin..cam atata stiu despre ele. daca vrei sa mai vorbim iti pot lasa idul...da-mi reply si iti dau idul daca vrei. pupi:*
In primul rand nu exista perioade infertile, ci doar perioade cu fertilitate minima (sub 5%).
In al doilea rand, ca sa folosesti metoda calendarului trebuie sa indeplinesti toate conditiile urmatoare: sa ai peste 17 ani, menstruatii de peste 2 ani, sa nu fi luat anticonceptionale de nici un fel, sa nu fi nascut si sa nu fi facut avort in ultimele 6 luni, sa ai ciclul menstrual mai lung de 24 de zile.
Urmatoarea conditie obligatorie: sa ai cicluri menstruale regulate. Cum poti depista asta: un ciclu menstrual incepe in prima zi de sangerare si se termina in ultima zi inaintea unei noi sangerari. Trebuie sa calculezi durata ultimelor 6 cicluri menstruale. Practic pe calendarul pe care iti notezi prima zi a fiecarei menstruatii, faci calculul, Numerotezi cu 1 ziua in care ti-a venit menstra si continui numaratoarea pana in ziua in acre ti-a venit urmatoarea menstruatie, zi care primeste iar numarul 1 si numaratoarea se reia. Ca sa poti folosi calendarul ultimele 6 cicluri menstruale trebuie sa aiba durata fixa, acceptandu-se maxim o zi de abatere insumat in ultimele 6 luni. De exemplu trebuie sa obtii ceva de genul: 28, 28, 29, 28, 28, 28 sau 30, 30, 30, 30, 29, 30. Daca ai imi multe abateri, nu poti folosi calendarul si nu poti calcula perioadele cu fertilitate minima respectiv maxima.
Daca ai obtinut ca ai menstruatii regulate (atentie, numara pe calendar, fiindca sunt luni care au 30 de zile, altele 31 de zile si nu iti permiti nici o eroare), atunci trebuie sa stii ca zilele cu risc minim sunt ultimele 5 zile ale unui ciclu menstrual si primele lui 5 zile. Adica zilele 1-5 si 24-28 (pentru un ciclu de 28 de zile). Asta inseamna 10 zile consecutive centrate de prima zi de menstruatie. Nu conteaza cat dureaza sangerarea, numai primele 5 zile au risc minim.
Zilele cu fertilitate maxima (practic 100%) sunt zilele 12-16 ale ciclului menstrual (nu ale lunii, ci numerotand cu 1 prima zi de sangerare). Folosind metoda calendarului (sex neprotejat in zilele 1-5 si 24-28, prezervativ in toate celelalte zile, se accepta ca ai un risc de sarcina de cam 10% pe luna.
metoda este rezervata strict persoanelor casatorite in viata carora un copil nu ar fi o problema. daca nu va incadrati, cere-i ginecologului tau (cel care te-a consultat dupa inceperea vietii sexuale) contraceptive orale.
In primul rand nu exista zile in care nu poti ramane insarcinata... exista perioade in care esti foarte fertila si perioade in care esti mai putin fertila dar asta nu inseamna ca nu poti ramane insarcinata..nu te baza pe asta.doi la mana trebuie sa ai ciclul foarte regulat ca sa iti permiti sa mergi dupa metoda calendarului.crezi ca te risti?
Parca tu spuneai ca spermicidele sunt periculoase. oricum nu sunt! se numesc foite chinezesti sunt valabile 30 de minute dupa 15 de la introdurea in vagin ieftine si sigure bafta
Inainte cu 2 zile si dupa 2 zile de la menstruatie mai ales dupa nu poti ramane insarcinata nici daca vrei pentru ca nu s-au refacut ovulele! :* baftaa
Am zis ca sunt periculoase dar daca ea nu vrea nici prez nici anticonceptionale ce vrei sa-i zic altceva? i-am dat variante ea decide ce e mai bine pentru ea nu trebuie sa o invat nici eu nici tu...si zic ca sunt periculoase pentru ca stiu pe cineva care a folosit si crede-ma ca nu vrei sa treci prin ce a trecut ea! experienta spune cuvantul mai bine decat farmacia!
Cum sa nu se refaca femeia lu' dumnezeu? tu cand intrii la ciclu deja sunt altele in locul lor..altele noi proaspete taman bune de fecundat!
Maicamea foloseste numai dinalea de ani de zile si nu are nimic are 37
Nu se refac! nu sunt deja refacute in timp ce cele vechi se elimina informeaza-te
Nu-i nimic gata de fecundat
Ovulatia apare, cu aproximatie, la mijlocul fiecarui ciclu menstrual.mai informeaza-te tu fetita. dupa ciclu esti fertila fiind un ovul nou instalat!
Nu s einstaleaza imediat ci la 1-2 zile dupa ciclul menstrual nu ma **** aci de cap ca-s la profil bio-chimie clar ?
Http://www.desprecopii.com/info-id-78-nm-Ovulatia-si-calculul-ovulatiei.htm
na si citeste nu-mi zice mie sa ma documentez! oi fi tu profil bio-chimie da nimic nu va invata daca asta vrei sa subliniezi! si eu sunt la facultate la biochimie asa ca nu cred ca stii mai multe:)zic si eu acum:)
Deci am in caiet draga mea faptul ca ovulele nu se regenereaza in timp ce se elimina celelalte!
Aoloooo intra si cauta pe internet sa vezi ca ovulele noi se instaleaza cu 14 zile inainte sa ai ciclu..ca atunci se desprind cele vechi!
Numai vreau sa ma cert oricum vrei sa intelegi bine nu vrei stai si crezi ce vrei si gata! oricum am lamurit-o cu ce voia sa stie a zis ca n-o intereseaza sa mearga dupa metoda calendarului am vorbit cu ea si pe mess deci nu vad care e problema ta...gata las-o moarta ai dreptate imi bag picioarele esti ispravita si desteapta la 18 19 ani.
Atunci doamne intelepciune care e cea mai putin fertila zi? cand sigur nu ramai insarcinata?
Asta nu stiu ca nu am mers niciodata dupa metoda calendarului.din cate stiu eu cu 7 zile inainte de ciclu dar in niciun caz cu 2 zile inainte de menstruatie. uite hai sa vorbim altfel fara ironii si chestii d-astea: cand sunt sfatuiti tinerii casatoriti sa faca copii? ...cand doamna e pe ciclu pentru ca atunci e posibilitatea cea mai mare.
Aolo va certati ca fufele oricnad poti ramane insarcinata si inainte si dupa ciclu ci in perioada ciclului oricand exista sanse chair daca ele sunt de 10-20 % chiar 5 % poti ramane insarcinata nu exista siguranta ca nu poti ramane insarcinata nici dupa medota calendarului nici in timpul menstruatiei nici niciodata . Sansele sunt sanse atata timp cat exista un procent anume sunt sanse sa ramana insarcinata.
De exemplu 1 din 500 poti ramane insarcinata cu un copil in perioada i n-are esti cea mai fertila... si totusi sunt cupluri care se chinuie 2 ani sa faca copii si altele care au facut-o odata si gata au copil... sansele sunt sanse nu conteaza cand si cum. e clar se poate. FOLOSITIT PREZERVATIVUL!
cam urat da mno. poate asa-i.
Asa zic si eu ca e urat da na ce sa-i faci..sanse sa ramana si in alta perioada sunt dar cica atunci e cel mai indicat ..naiba sa-i pieptene mai stii amandoua om gresi acu ce sa zicem...nu ne luam noi la bataie acu pentru ce zic profii si ce scrie pe net doar nu?
Corect si nu ne luam nici dupa hamsteru asta nu suntem ****.tu esti
Exact -)
Http://www.tpu.ro/mesaj-utilizator/a7308418/ intra aici :))
Hamsterica e prietenu' meu)...d-aia i.am si comentat raspunsu'
Nu merge...e vreun mesaj ceva?)
E unu cu ceva cos sau ce pe penis asa zice el si o zis hamsterica ca i-o dat el tratament in privat si stie ce are de facut
Fata eu numai vad commenturile tale...da-mi un msj si spune-mi ce ai zis sau baga idul meu de mai sus.
Da stiu povestea)...el e bunu samaritean ma ajuta pe toata lumea:*
Deci...pai daca nu ii place cu prezervativ atunci treci pe anticonceptionale.dar pentru asta trebuie sa te duci la ginecolog sa iti prescrie el ce e mai bine pentru organismul tau..nu lua dupa ureche ca dai in Metroragie ( Hemoragie) si tot tu te chinui pe urma. daca nu vrei anticonceptionale atunci mai exista o metoda contraceptiva ..cu foite..asa stiu ca se numeste..eu n.am incercat niciodata dar stiu pe cineva care a incercat..acum nu stiu ce sa-ti zic tie..alea sunt niste foi subtiri pe care le faci bobita si le bagi cat mai adanc in vagin..cam atata stiu despre ele. daca vrei sa mai vorbim iti pot lasa idul...da-mi reply si iti dau idul daca vrei. pupi:*
paulina întreabă: