| madalinutza a întrebat:

explicati-mi va rog si mie cum e cu ciclul peste sarcina.Am inteles ca iti poate veni ciclul la inceputul sarcinii.Este adevarat? Si daca da cum imi pot da seama daca este ciclul normal sau este ciclu peste sarcina? Care este diferenta dintre cele doua? Va rog sa imi explicati.Multumesc

5 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Există "ciclu peste sarcină" : acesta apare cam la aceeaşi dată ( în lunile 1-4 de sarcină ), durează DOAR 1-2 zile, este slab cantitativ şi sângele este închis la culoare ( maroniu/brun-roşcat ).

Dacă menstruaţia ta a avut aceste "caracteristici", atunci e POSIBIL să fi însărcinată!

Dacă, în schimb, menstra a fost "normală" şi a durat 3-7 zile cu o cantitate acceptabilă de sânge, atunci NU cred să fi însărcinată.

"Ciclul peste sarcină" este o denumire GENERICĂ ( de aceea am obiceiul s-o pun în ghilimele ) pentru o FALSĂ menstruaţie, adică o sângerare care apare DUPĂ fecundarea ovulului.

Pot exista 2 ( sau chiar 3 ) situaţii :
1. poate fi vorba de o sângerare de implantare a ovulului fecundat în peretele uterului ( numită şi "sângerare de nidaţie" ), care apare la 5-10 zile după fecundare
2. poate fi vorba de "sângerare deciduală", care este o sângerare similară menstrei şi poate apărea din cauza unor disfuncţii hormonale ( care provoacă desprinderea unei părţi din mucoasa uterină )
3. mai RAR, apare "Ciclul menstrual regulat" - situaţia este întâlnită mai ales atunci când femeia rămâne însărcinată în apropiere de debutul următoarei menstruaţii.

Vezi detalii la linkul :
http://www.mami.ro/......na-1819757

http://www.sfatulmedicului.ro/......cina_10870

Toate cele bune.

| neutrino a răspuns:

Este adevarat, din care cauza, pentru siguranta ta, iti faci analizele si/sau astepti ciclul urmator.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Http://www.contraboli.ro/menstruatia-si-sangerarea-peste-sarcina/

Citeste! Aici te poti lamuri.

| 1DeadMemories a răspuns:

Eu am avut asa ceva, nu i decat o minora sangerare.M a tinut 3 luni din sarcina, tinea doar 1 zi si era inchis la culoare. Daca ai dubii, fa un test sau chiar doua.

| Crissu3005 a răspuns:

Asa se zice in popor.De fapt si de drept nu prea ai cum sa ai ciclu si sa fii insarcinata(sunt 2-3 cazuri la 1 mil de persoane) insa ai anumite sangerari pe care deseori persoanele le confunda cu ciclul, de aici a si venit denumirea asta de ciclu peste sarcina.De fapt este o hemoragie dar nu se diferentiaza prea tare de ciclu dar ar trebui sa apara mai devreme si sa curga mult mai putin.