| xoxoIOANAxoxo a întrebat:

Hey,TPU.Imi iubesc varul, si el ma iubeste pe mine...intr-un mod pe care il considerati cel mai proabil gresit.Dar noi doi suntem impreuna de mult timp.Suntem impreuna de ani de zile, de cand eu aveam 11 ani si el 12.Acum eu am 16 si el 17.Parintii nostri nu stiu de relatia noastra.Stiu ca o sa imi spuneti ca e plina lumea de alti baieti dar nu pot iubi alt baiat.Nu pot uita toate noptile de vara,toate saruturile pe ascuns,cand ne bucuram de fiecare secunda petrecuta fara privirile oamenilor, chiar si o mica atingere a mainilor pe ascuns se simte atat de bine, intotdeauna foloseam prieteni de paravan pentru a putea sta impreuna.Parintii stiind ca eu sunt cu alt baiat si el cu alta fata, puteam sa ne intalnim noi doi si fata cu baiatul respectiv.Am trecut prin atatea...Stiu ca e atat de gresit, dar se simte atat de bine.Noi chiar vrem sa fim impreuna(suntem verisori de gradul 2). Nimieni nu a stiut de relatia noastra atata timp, pana cand o matusa a aflat crying. Sunt distrusa.Are de gand sa le spuna parintilor de noi. Daca nu ne vor mai lasa sa ne vedem? El e tot ce ma face fericita,a fost langa mine mereu,a renuntat la multe lucruri pentru mine,in bratele lui ma simt acasa,doamne caldura lui tot crying.
Bun, intrebarea mea ar fi, este ilegala aceasta relatie? Este ilegal incestul?
Noi ne-am gandit asa:Cand implinim 18 ani sa fugim amandoi in lume, in alt oras sau chiar alta tara unde sa nu stie nimeni ca suntem rude de sange.Sunt constienta cu nu ne vom putea casatori in acte,dar vrem macar sa traim in concubinaj.Vom fi doar un alt cuplu obisnuit care va trai in concubinaj,nimeni nu isi va da seama ca e ceva in neregula.Ok,nu putem face copiii pentru ca exista riscul de malformatii,dar ca femeie singura pot adopta un copil, nu? Sau pot face inseminare artificiala, nu? Ar fi ilegal sa traiesc cu el in casa si sa imi cresc copilul? Riscam ceva (din punct de vedere legal)?

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e gresit sa faci ceea ce simti. Este complet legal. Fiecare face ce vrea.Tocmai voiam sa iti spun chestia cu copiii. Poti adopta dar in zilele noastre procedura este extrem de complicata. Nu vei putea sa iti alegi copilul doar daca dai banuti. E foarte greu. Eu zic ca ar trebui sa stie lumea ca sunteti impreuna si ca va iubiti si ar trebui sa inteleaga ca asta va face fericiti si ca nimic nu va va despartii. Faza cu inseminare artificiala e cea mai buna idee. E un spital in Giulesti unde se face asta. Sunt doctori buni. Faorte impresionanta aceasta poveste de dragoste. Foarte frumos! Inca o data nu e nimic gresit si nu lua in considerare opiniile critice, fa mereu ceea ce simti!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este ilegala relatia si nu este incest.
Verisorii de gr.II sunt rude de gr.VI si se pot casatori civil, casatoria civila este interzisa doar intre rude de pana la gr.IV (veri primari) inclusiv.
Casatoria religioasa la ortodocsi este interzisa pana la gr.VII inclusiv, dar se poate obtine dispensa pentru ultimele 3 grade, respectiv gr.V-VII, asa ca si religios va puteti casatori.
Fata de aceasta, dupa implinirea varstei de 18 ani, va puteti casatori linistiti si nu trebuie sa fugiti de acasa ori sa traiti in concubinaj.

| Flllaaa a răspuns:

Iti zic spre binele tau sa termini cu aceasta relatie. Ai inima si creier cat sa stii ca exista mai multe moduri de a iubi? Daca nu, eu zic sa te casatoresti cu tatal tau, ar fi cel mai indicat.

| Anonim1989077656477 a răspuns:

Nu e ilegal.Sunteti verisori de gradul II. Abia daca aveti o legatura de sange.Cat despre matusa si parinti si restul, trebuie sa inteleaga ca aceasta iubire nu face rau.Tocmai fiind verisori poate sa fie mai buna decat altele fiindca tineti foarte mult unul la altul.Insa asigura-te ca ceea ce simti e dragostea aceea de care ne spui si nu alta.
Comunicarea sincera e raspunsul.
Succes amandurora!

| minrest a răspuns:

Relaxeaza-te. Puteti sa va casatoriti legal fara probleme, in plus fata de alte cupluri faceti o cerere. Nu ai de ce sa fugi, puteti face si copii, desi e un mic grad de cosanguinizare. Buna ziua.