La 18 ani a fi singur nu este o problemă, ești foarte tânâră încă.
Cu sufletul pereche și cu hărăzirea părerea mea este următoarea.
Nu există așa ceva. Nu există nimeni care să se potrivească din start, din naștere perfect cu altcineva.
Mai întâi, dacă dorești să nu mai fii singură, trebuie să faci ceva, să acționezi. Dacă stai fără să faci nimic și aștepți să vină cineva în mod special să te caute, s-ar putea să se întâmple astfel s-ar putea să rămăi singură. Ce poți face? Să ieși în lume acolo unde se întâlnesc tinerii din localitatea ta. La discotecă, sau în altă parte. Să cauți un ONG care se ocupă de cazuri sociale și să te implici într-o activitate în care să cunoști mai multă lume.
Dacă iubești pe cineva la nebunie dar persoana este căsătorită deja, constată că această nebunie te determină să rămâi singură. Ce să faci? Renunță prin proprie voință la nebunie. Altă soluție nu există. Iubirea este o imaginație. Îți imaginezi persoana iubită ca pe un zeu, ca ceva super minunat. Nu există așa ceva, doar în imaginație. Astfel fă un plan de căutare a persoanei cu care îți vi petrece viața în continuare, fă un portret robot, cum să arate, ce vârstă, ce înălțime, etc. Caută-l cu imaginația și apoi îl vei găsi în realitate. Curaj!
Nu cred, am 27 si niciodata nu am avut partenera, doar pradatoare si in ultima perioada le-am strans cureaua de gat (cele care au fost la coada). Fizic & estetic nu ma pot plange https://imgur.com/a/xL3mFHe
Da, este perfect adevarat si posibil!
Fiecare avem un destin, care mai devreme sau mai tarziu ti se implineste.
Nu ar trebui sa fii deloc ''disperata'' fiindca este foarte posibil si totodata probabil ca pana in acest moment, sa nu fi a aparut in viata ta, sufletul pereche adevarat, cel ''harazit''de soarta. Intalnirea sufletelor pereche se poate produce la orice varsta si din acest motiv trebuie doar sa ai suficienta rabdare. Sanatate!
Orice varsta esti nebun. Eu am avut asteptari pana la 25 de ani apoi in timp mi sau dus sperantele. De atunci pana acum si ceea ce va urma inseamna, imputite, cùrve, profitoare. Stabilitate nain kain problem.
Inseamna ca esti complet depasit de evenimente. Sufletul unui mustacios ''celebru'' abia acum la varsta de 50 si ceva de ani a intalnit in sfarsit sufletul pereche care s-a dovedit a fi cea a unei tinere porumbite. Asa ca ia aminte, s-ar putea ca si in cazul tau sa fie deocamdata... mult prea devreme sa-ti pierzi sperantele.
Lol ai gasit colectia de tocuri. Eu o sa prind una tanara in forma de robot cel mai sigur, ma fascineaza ideea tehnologiei artificiale, exoscheletica in forma umana hibrida. Va merita suma financiara.
Bineînțeles! Cu siguranță cineva iti e predestinat, irefutabil. Dar 18 ani e o varsta prematura pentru a te ingrijora. Sufletul pereche nu vin cand vrei, ci cand e sa vina, 20, 30, 40 de ani, oricand ar fi, tu trebuie sa-ti astepti si gasesti jumatatea. Iti poti iubi doar sufletul pereche, deci orice alta persoana pe care crezi ca o iubesti, de fapt doar o placi. Poti iubi o singura data.
Prin urmare, nu ai de ce sa te ingrijorezi, singura ramai doar daca vrei, daca-ti refuzi jumatatea. Nu am niciun dubiu cu privire la predestinare, nici Platon, nici Socrate nu aveau. Doar alaturi de cel predestinat vei putea experimenta implinirea absoluta, iubirea desavarsita. Restul sunt contracte sociale, minciuni, mizerii.
E adevarat pe naiba. Tu esti foarte tanara, cunosc persoane care au peste 50 de ani si singure. Asta cu totul predestinat este o minciuna a religiei. Daca vrei poti sa fii singura toata viata. Daca nu vrei, la fel tot poti sa fii singura pentru ca nu-ti garanteaza nimeni ca o fii cu cineva. Depinde de tine si cei din jurul tau. Cine zice ca omul are suflet pereche este un habotnic religios, precum Plato sau AnaMaria50.
"Asta cu totul predestinat e o minciuna a religiei."
Ar fi frumos sa nu mai vorbesti cand esti pe langa informație. Religia (cel putin ortodoxa), se opune predestinarii, spunand ca omul e rezultatul propriilor decizii. Deci da, sunt religios, dar in chestiunea asta nu pot fi de acord cu religia, predestinarea e singura idee verosimila.
Mai toti crestinii zic ca totul este predestinat si te nasti cu viitorul deja stabilit de Dumnezeu. Pana si tu crezi asta, deci de unde ideea ca religia crestina se opune predestinarii? Si nu este nimic verosimil in asta, este o tampenie.
Ai citit Biblia? Daca nu, nu ma mai contrazice fara o baza de informatii. Dumnezeu stie tot ce vei face, dar te lasa sa iei deciziile. Te lasa sa fii ateu daca vrei, desi ar putea schimba asta usor.
Da, eu cred in predestinare, religia nu. Oricat de mult imi respect credinta, sunt convins ca relatia dintre doua suflete e predestinata. Nu are cum sa fie altfel, deoarece nu ar avea sens.
Orice discuție legata de religie si Dumnezeu e subiectivă, fiindca nu este o știință exacta. Ai o opinie despre religie in urma trairilor si legaturii sufletesti pe care o ai cu Dumnezeu. In zilele noastre, din pacate, a fi ateu e o moda, nu o alegere. Tot mai multi tineri sunt atei care inainte de un test zic "Doamne ajuta".
Degeaba citesti biblia cand crestinul scoate doar ce vrea din ea si isi justifica mereu credinta chiar daca se contrazice cu biblia. Ca sa nu mai zic ca toate povestile alea nu s-au intamplat niciodata. Iar n-am zis niciodata ca as fi ateu
Asta ai inventat tu.
Predestinarea, si in general ideea asta, ca universul este o forta care ne dicteaza in vreun fel destinul (karma, cred) sunt scorneli aparute din nevoia oamenilor de a se simti parte din ceva mai mare, de a se asigura, cumva ca nu o sa ramana singuri toata viata, ca binele se intoarce la ei, etc. In realitate nu exista nimeni care e facut pentru tine.
Absolut deloc! E o prostie! Nu exista destin sau soarta. Perechea este indusa 100% de atractia sexuala si de logica. Te indragostesti de o persoana daca esti atras de ea in mod sexual, din punct de vedere fizic si mental si daca iti imparte aceleasi pareri, idei, tu vazandu-ti un viitor cu ea. Sper ca te-am ajutat!
George0197 întreabă: