Din punct de vedere medical, esti prea mica. Trebuie sa stii ca daca iti incepi viata sexuala inainte de varsta minima recomandata (17 ani si jumatate), vei avea risc crescut de cancer de col uterin. Ca sa eviti un deznodamant tragic, va trebui ca toata viata ta sa te duci la ginecolog la fiecare 6 luni. Gandeste-te ca asta este o chestie pe care ti-o asumi pentru toata viata: orice program ti-ai face trebuie sa tii seama de vizitele la ginecolog care nu se pot amana sau rata. Este un handicap care in cativa ani va ajunge sa te apese. Dar daca crezi ca poti face fata, ca merita sacrificiul, atunci doar gandeste-te bine la ce vei face in cazul unei sarcini, stiut fiind ca nu exista metoda contraceptiva 100% sigura.
Daca te simti pregatita sa faci pasul asta, si esti destul de informata despre viata sexuala, metode de contraceptie si BTS totul este Ok. Daca nu, mai asteapta pana cand crezi ca esti pregatita fizic si psihic. Bafta, si o relatie de lunga durata iti doresc!
pa, pa.
Ce sa astepte atat
inca un an nu stiu ce...
au deja un an jumate. ce atat asteptat. e bine ca mai esti la varsta asta
Bunicii nostri isi incepeau viata sexuala pe la 15-16 ani (fetele), 16-18 ani (baietii). Deci nu ar fi prea devreme. Dar totusi, vreau sa subliniez o diferenta majora: bunicii nostri faceau asta in noaptea nuntii.
Problema noastra este ca L-am scos pe Dumnezeu cu totul din ecuatie, El nu mai face parte din viata noastra. Sa se multumeasca El cu firmituri? Ca practic noi asta Ii dam, ca nu dam pe la biserici decat de craciun si de pasti, si si atunci, cat popa slujeste noi flirtam si cochetam cu persoanele de sex opus, sau ne uitam cum se imbraca altii.
Acuma, de inceput viata sexuala esti cat se poate de pregatita, insa vrei sa faci asta impotriva invataturilor crestine, asta tine doar de tine.
P. S. Si eu mi-am inceput viata sexuala inainte de casatorie, cu scuza patetica din mintea mea ca persoana cu care incep este viitoarea mea sotie. Cat de mult tine asta inaintea Domnului, eu nu stiu. Socoteste si tu.
Ideal ar fi sa mai astepti macar pana la 18 ani. Odata cu inceperea vietii sexuale o sa ai si alte griji pe cap:metode contraceptive, vizite regulate la ginecolog.De ce sa nu mai copilaresti? Sex o sa ai timp sa faci tot restul vietii.Asta e parerea mea, tu insa faci cum vrei.
Ai grija de tine!
Eu cred ca a asteptat destul, daca relatia a decurs ok pana acum, inseamna ca a asteptat destul si chiar tine la tine, daca te simti pregatita nu conteaza varsta asa ca nu i nici o problema, succes
Decizia ramane la tine orice am zice noi. Eu doar atat iti spun faptul ca o faci prima data o sa aiba un impact emotional mai puternic. Mai intra si religia, daca esti o persoana credincioasa(...prea putine mai exista azi). Oricum e ceva foarte frumos sa faci dragoste cu cineva sentimentele traite in acel moment nu le poti descrie, mai trebuie doar sa puteti face dragoste si nu sex. Sexul e pentru corp.
Daca nu simti o retinere go for it! Daca crezi ca esti pregatita nu vad de ce nu.
Parerea mea este ca nu esti mica. Mai ales daca va iubiti. Dragostea nu are varste
Atunci mai astept 6 luni el mi-a zis ca ma poate astepta si pana la 18 ani, dar nu vad de ce as mai astepta si atat. pentru ca ne iubim! mai ales el tine f mult la mine mereu imi zice ca nu vrea niciodata sa ne despartim imi repeta asta din ziua in care a inceput relatia noastra ne vedem aproape zilnic rar cand exista o zi in care sa nu ne vedem.
Mutubal întreabă: