Nu,normal ca nu face bine. Nu o baga in ceata doar cu "nu este bine". explica-i riscul unei sarcini,a infectarii cu diverse boli cu transmitere sexuala. Daca ii pasa de ceea ce spune lumea sau familia,intreab`o "ce o sa te faci daca afla familia? Stii cum o sa fii considerata?"
Explica`i si faptul ca pana la urma,este inca foarte mica si relatia ei nu va dura prea mult. Explicai ca prietenul ei poate sa o paraseasca dupa actul sexual. Daca el i`a propus,posibil ca doar asta sa vrea de la ea.
Este destul de nasol sa fii bagata in chestii d`astea. Cred ca stii,fata fiind,ca noi,purtatoarele de fusta,cand ne propunem ceva, cu greu dam inapoi.
Sper sa o faci pe verisoara ta sa isi dea seama de prostia pe care vrea sa o faca. Si eu am o verisoara si o iubesc enorm, imi e ca o sora. Dar am noroc ca are 13 ani si inca nu si-a propus nimic. Cred ca asi bate`o. Sa stiu ca sufera 10 minute si mai tarziu imi multumeste, decat sa imi multumeasca acum si sa sufere mult mai mult mai tarziu.
Este foarte grav pentru sanatatea ei. Probabil prietenul ei este pedofil si o obliga intr-un fel (altfel e imposibil ca un copil normal de 14 ani sa se gandeasca la sex). Discuta urgent cu parintii ei, este foarte important.
Spune-le parintilor ei! Este in perioada in care o bataitza buna face minuni! Nu iti face pacat lasand-o sa duca la bun sfarsit ceea ce are in cap! candva iti va multumi daca faci acum asta!
Poti asculta de Andra si de Claudiu, dar sigur se v-a enerva pe tine si va rupe legatura de amicitie dintre voi. Poti inschimb sa fii langa ea, sa iti prezinti punctul de vedere, iar daca nu te asculta e viata ei, daca incepi cu reprosuri, amenintari cu parinti etc se v-a indeparta de tine. Nu poate pati nimic rau, in cel mai rau caz va ramane fara prieten, dar tu vei mai putea fii langa ea sa o consolezi.
Si eu am avut problema asta cu verisoara mea. dar i-am explicat ca nu este inca pregatita mental pentru a face acest pas. Am sfatuit-o sa mai astepte caci nu are nimic de pierdut. Si in primul rand treuie sa fie atenta cu cine vrea sa faca, caci daca nu are o relatie stabila, nu merita sa faca acest pas fiindca va fi parasita. Explica-i aceste lucruri si va intelege