| Sevenup a întrebat:

Hi! Fetele, voi ce luati cand va doare foarte tare burta din cauza problemelor?sad

16 răspunsuri:
| Crisu a răspuns:

Daca vrei doar pastile, iti sugerez un Nospa si un paracetamol.
Sunt foarte bune! Trebuiesc luate una dupa alta (mai intai nospa si dupa aceea paracetamol).
Eram la scoala si ma durea burta foarte tare, si nu mai intelegeam nimic la ore.Am fost la asistenta si mi-a dat pastilele astea, si vreau sa spun ca dupa 5 min mi-a trecut si nu mai aveam nimic.Si pe mine ma doare burta pe la inceput o zi sau 2 si nu am mai avut nimic.

| Libelle a răspuns:

Aspirina, nurofen, stau in pat, sticla cu apa fierbinte pe burta, si esentialul...incerc sa stau la caldura, sa ma simt bine, sa ma relaxez ca sa treaca mai repede.Deseori nu prea pot face nimic, ma omoara durerile, si nu imi trece...

| gigiro a răspuns:

Aspirina, care e buna pentru circulatia sangelui. E mai buna decat un calmant.

| Cypronge a răspuns:

Cum putem combate durerile menstruale?

In primul rand prin dieta care este foarte importanta pentru femei, desi majoritatea dintre acestea isi perturba echilibrul nutritional prin diverse cure de slabire sau alte regimuri alimentare deloc sanatoase. In timpul menstruatiei acestea pierd sange din intreaga circulatie, fiind fals acel zvon ca s-ar pierde "sange rau". Nu, este sange pur si simplu, care s-ar pierde intr-o rana de exemplu. Astfel ca odata cu acesta se pierd si elemente precum: calciu, globule rosii (care contin fier si conduc oxigenul la tesuturi, deci scade oxigenarea si femeia anemiaza atat prin pierderea de fier, cat si de oxigen), globule albe (care au rol in imunitate, de aceea femeia la menstratie este mai sensibila in fata infectiilor), nutrienti (deci va trebui sa manance mai mult), minerale, vitamine. Pierderile nu sunt foarte mari daca femeia are sangerari putine si dureaza 3-4 zile, dar sunt femei care au sangerari menstruale mai abundente si dureaza chiar si 6 zile. Asadar, inainte de sangerarile menstruale, cu aproximativ o saptamana, femeia trebuie deja sa manance sanatos, alimente cu multe vitamine si minerale – fructe si legume – alimente care contin mult calciu si vitamina D (lactate), proteine (carne de pui sau peste, oua preparate cu galbenus moale), sa bea doi litri de lichide pe zi (hormonii produc transpiratie ce duce la deshidratare, iar pierderea de sange din timpul menstruatiei scade volumul sanguin). Poate lua vitamine daca prin alimentatia zilnica nu poate implini toate cerintele nutritionale ale organismului.
Odihna este de asemenea importanta, ciclul menstrual fiind un stres fiziologic pentru organism atat prin pierderile care au loc in aceasta perioada, cat si prin durere sau fluctuatiile hormonale. Se recomanda sa dormiti macar in aceste zile 8 ore pe noapte.
Sportul. Organismul are nevoie de oxigenare si totodata de un depozit sanguin mai mare astfel incat sa nu intre in deficit la menstruatie. Depozitele sanguine se acumuleaza in splina si ficat si de aici sunt "stoarse" prin contractia capsulelor acestor organe atunci cand organismul are nevoie de mai mult sange decat in stare de repaus (daca aceasta contractie a capsulelor splinei si ficatului este brusca, spastica, asa cum se intampla la persoanele neantrenate care incep cu extercitii fizice solicitante, se poate simti o durere puternica, acuta, care taie respiratia, in abdomen, fie in partea stanga – splina – fie in partea dreapta – ficatul). Aceste depozite sanguine sunt folosite atunci cand o persoana face sport pentru ca in timp de repaus capilarele musculare sunt inchise, insa atunci cand muschii sunt solicitati aceste capilare se deschid si nevoia de sange necesara organismului creste considerabil. Asadar, pentru a creste depozitele sanguine este nevoie sa aveti un program sportiv macar in cateva zile pe saptamana. Nu uitati ca sportul are si alte beneficii asupra sanatatii dar si asupra siluetei.

Inainte cu o saptamana de sangerarile menstruale este indicat sa faceti in fiecare seara 50-100 de abdomene, dupa posibilitati, pentru a intari musculatura abdominala care va diminua durerile menstruale. Spotul totodata are si rol de eliminare a stresului, astfel ca sindromul premenstrual este redus. Daca puteti, medicii recomanda ca si in timpul menstruatiei sa efectuati cateva exercitii de abdomene (insa nu multe, ca cifra rotuna 30 pe zi), acestea diminuandu-va considerabil durerea si totodata scazand foarte mult fruxul sanguin menstrual, astfel sangerarile vor fi mai putin abundene.

Pozitivismul. Nu abordati o atitudine negativista si nu va izolati in aceasta perioada. Inecrati sa strecurati in programul zilnic si actiuni distractive, care sa va binedispuna.

| AliceHappyGirl a răspuns:

Pe mine nu doar ca ma doare ingrozitor de tare burta, dar am si greturi sad Dar iau un algocalmin in prima zi si nu mai am nimic pana luna urmatoare.

| glamour a răspuns:

Nurofen. La mine paracetamonul, aspirina sau algocalminul isi fac efectul doar daca dorm dupa ce le iau.

| Ofiintă a răspuns:

Nurofen pastile moi este un fel de calmant si chiar ca iti incetineste durerea altii folosesc algocalmin dar nu este de nici un folos e prea slab Matusamea mea recomandato pentru ca e farmacista

| Florennce a răspuns:

Paracetamol, aspirina sau nurofen. trece imediat. mai ales cu paracetamol!winking bye!

Needyourlove

| Babushka a răspuns:

Ibalgin sau Nurofen

| AdaIoana18 a răspuns:

Eu iau nurofen este foarte bun, dupa ce il iau numai am nici-o problema in legatura cu durerile de burta...

| Dεεαღ a răspuns:

Eu iau ketonal, ketorol sau ibuprofen si in jumatate de ora maxim nu mai am nimic

| bd a răspuns:

No spa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai...inainte luam ibalgin. dar recomandat este sa nu iei pastile...acum nu ma mai doare atat de tare ca inaintebig grinhappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Flamexin.

| Stelutza_7514 a răspuns:

Panadol:d

| ddk92 a răspuns:

Nurofen express