| Anda_5509 a întrebat:

Hi.Sa va spun probblema mea, si sper ca cineva poate sa ma ajute, cu un sfat bun.Nu am iubit pe nimeni niciodata, decat mi au placut cativa baieti, de fapt nu am avut niciodata o relatie serioasa ca sa ajung sa iubesc. Acum problema s a schimbat, imi place un tip, chiar ff mult, simt asta, dar nu stiu daca si in cazul lui pot sa zic la fel.ne-am cunoscut in urma cu cateva luni, si pot sa zic ca m a inebunit de tot, pb e ca el este cu 7 ani mai mare(eu am 16). Sunt complet derutata, nu stiu ce sa mai cred, ce sa mai fac, cert e ca nu am 2peuu` sa i spun toate astea. Uneori se poarta ff dulce(ma ia in brate, ma pupa pe obraji)si in public, dar alteori e rece, cel putin asta simt eu.Este o persoana cu capul pe umeri, matura, serioasa(nu este vreun "smecherash de cartier"). Pot sa am incredere in el, cand am probleme ma ajuta, ma asculta. Uneori simt ca e ceva mai mult decat amicie(poate e decat in imaginatia mea)imi doresc enorm sa fiu cu acest tip, este exact asa cum am cautat. Uneori vorbim destul de des, alteori f f rar.Cand e aproape de mine am senzatia de "fluturi in stomac", cand vorbim se uita mereu fix in ochii mei.Am N intrebari de pus, dar raspunsuri am gasit foarte putine... Oare ma place? Oare ma considera o amica, sau o sora mai mica? Ce vrea? De ce se poarta asa? Ce este in capul si in inima lui? Asteptarea asta ma omoara...cred ca singura mea speranta a ramas Bunul Dumnezeu.Scuzati`ma ca am scris cam mult, am nevoie sa vorbesc cu cineva.prietene am, dar nu am incredere in ele, mi am pierdut increderea de mult.Am mai primit sfaturi gen:Suna-l, poate asteapta asta, te place, spune i ce simti, Dar nu e usor, chiar deloc, mi este ff frica sa nu ma fac de ras, ca el tinea la mine ca la o amica si eu mi am facut alte idei, alte sperante, sa stric si rel asta pe care o avem. Sper ca nu v am plictisit, Va multumesc, si sper ca o sa ma ajutati!:*
(dau fundita,)

Răspuns Câştigător
| Corina a răspuns:

Se spune ca dragostea nu are varsta, dar uneori chiar conteaza si mai ales in cazul de fata, caci fiecare aveti alte orizonturi. Tu esti la liceu, iar el la facultate, lucreaza (sau nu) sau poate e chiar casatorit. Oricum ai lua-o, el este mai matur si poate ca se gandeste sa nu fie o piedica in calea ascensiunii tale in viata. Poate ca si el te place, dar e mai timid (desi, in ziua de azi, rar mai gasesti baieti timizi) sau poate ca te doreste si fizic (e normal la varsta lui) si atunci e mai complicat (tu fiind minora). Orice hotarare ai lua, gandeste-te de doua ori inainte de a face ceva (sa nu patesti vreo rusine!). Te sfatuiesc ca o mama, a carui baiat (de-o varsta cu tine) are o colega care...tocmai trebuie sa nasca! Deci nu-i lucru de gluma! Ar putea fi o dragoste nevinovata, dar intrucat baietii de varsta lui au anumite necesitati fiziologice, trebuie sa pui raul inainte. Parerea mea, sincera, este ca ar trebui sa-ti cauti un prieten de varsta apropiata tie. Oricum, la varsta ta, ai viata inainte si vei avea timp de multe alte prietenii si iubiri. Nu poti spune de pe-acum ca acesta este jumatatea ta. E clar ca e prea devreme. Dar daca totusi doresti sa ai o relatie cu el, comunicarea si rabdarea sunt secretul. Spun comunicare, dar nu la modul: te plac foarte mult, sunt nebuna dupa tine, fara tine nu pot sa traiesc, etc. caci nu e bine sa-ti dai sentimentele in vileag in fata unui baiat, asa, din prima. Incearca sa-l ispitesti cu intrebari intortocheate, astfel incat sa nu-si dea seama de adevarata ta intentie. Daca aveti prieteni comuni, in care ai incredere, îi poti întreba si pe ei de intentiile lui. Totusi daca aceste metode nu dau roade, atunci il poti intreba direct ce reprezinti tu pentru el, iar daca-ti raspunde ca esti "sora pe care n-a avut-o" (e o expresie), sau ceva de genul acesta, atunci...asta e. Trebuie sa te resemnezi! Dar daca-ti spune ca "esti totul pentru el", sa nu faci greseala sa-i sari imediat in brate, de bucurie, si sa-i spui cat de mult il iubesti si tu, dar n-ai avut curajul sa i-o spui, etc. Fii rezervata, serioasa si cuminte. Nu trebuie neaparat sa te increzi in cuvintele lui (minciuna e la loc de cinste in zilele noastre!). Poti, cel mult, sa-i spui ca apreciezi parerea lui si ca el este o persoana importanta in viata ta, a carui prezenta te bucura. Apoi totul va veni de la sine, daca dragostea se dovedeste a fi sincera. Sper ca sfaturile mele sa-ti fie utile si tu sa ai parte de o dragoste ca-n filme, aşa cum iti doresti. Cu toate acestea, un sfat in plus si gratuit: indiferent de final, nu neglija scoala! Îţi doresc curaj, rabdare si un happy end (sa fii iubita!)

13 răspunsuri:
| valy a răspuns:

Bunahappyfoarte frumoasa povestea ta, la inceput trista, dar dupa aia incepe sa fie din ce in ce mai frumoasa. faza este ca tu nu ai comunicat cu el, si posibil sa ii fie si lui frica deoarece esti minora si nah, dar dupa cate povestesti tu ori te place si vrea ceva cu tine dar nu are curaj sa ti-o spuna, ori ar fi doar ca te vrea ca o amica, dar posibil foarte mult sa te placa ca fata, faza este ca trebuie sa comunicati sa ii confesezi fara suparare ca il placi foarte mult si ai vrea sa ai o relatie cu el si daca este de acord de bine, daca nu sa ramaneti amici pentru ca il consideri foarte important in viata ta, si ai vrea sa il ai aproape.
Cu frica ta sa nu te faci de ras.nu cred.adica nu cred in caz de el te considera doar o amica si nu vorbesti cu el, ai sa te trezesti intr-o zi ca iti prezinta o tipa ca fiind iubita lui si atunci o sa fie si mai rau. sfatul meu. ia-ti inima in dinti si mergi la el si incearca sa ii spui adevarul.astept mesaj sau rasp aici daca ti-am fost de folos:*nb

| fabiola a răspuns:

Fiind matur in gandire, cum zici, s-ar putea sa aprecieze seriozitatea si cumintenia ta! Prinde-te in jocul dragostei dar pastreaza-ti calitatile! Succes!

| D A R i U t S s A a răspuns:

Wow. poveste complicata.foarte complicata.
parerea mea este sa mai astepti putin putin
poate baiatul te place ca o surioara mai mica dar poate te place si in sensul celalalt.mai astepta vezi cum se aseaza lucrurile.
Dar daca tot nu merge cu asteptarea asta. spune-i ca ai inceput sa-l placi si dupa totul vine de la sine.
ti-am spus sa mai astepti putin ca poate omul nu stie.totusi esti minora si mare riscul.parintii si etc.
in fine eu ti-am spus parerea meea si iti urez multa multa bafta

| gigiro a răspuns:

Te felicit pentru mesaj, e foarte bine scris si dovedeste ca esti o fata deosebita, gandesti cu multa maturitate.Eu cred ca e o foarte frumoasa poveste de dragoste, si ca el, desi este cu 7 ani mai in varsta, s-a indragostit de tine. Imi place sa cred ca si el este la fel de matur si romantic. E normal ca sa-ti faci astfel de probleme cand iubesti, gandeste-te ca si el trece prin ceea ce treci tu(un adevarat calvar) Nu vreau sa cred si nu accept ideea ca el este un fluturas de noapte.Parerea mea este ca e un pic surprins, un pic timid, ar dori sa nu te incurce cu scoala, probabil te doreste si fizic si stii tu ...este mai greu. Nu-ti mai face multe griji, incet incet vei afla care este secretul comportamentului sau.Ma repet din nou, nu vreau sa cred ca el ar mai avea pe cineva, sau e casatorit, etc. Deja imi inchipui un film de dragoste, cu doi actori tineri si frumosi ca voi, care se termina cu hapy-end. Fii optimista si incearca sa gandesti pozitiv.

| Alisa a răspuns:

Daca nu poti sa ii spui ce simti, incearca sa ai o discutie cu el si sa il intrebi ce simte el pentru tine, care ii sunt sentimentele lui fata de tine, cum te vede? intreaba-l si prin felul lui de a-ti raspunde, prin felul in care va vorbii, iti vei da seama imediat. si dupa aia poti sa ii spui ca nu ai vrea sa strici aceasta relatie frumoasa de prietenie cu el, dar ca simti ceva deosebit pentru el. In felul asta el isi va da seama, ca esti o persoana care gandeste matur si care este cu capul pe umeri. Stiu ca e greu, foarte greu, dar ia-ti inima in dinti, pana nu va fi prea tarziu, si sa nu regreti. iti doresc numai bine, si multa, multa bafta! :*

| omudinliftutau a răspuns:

Mda...Ai primit sfatul cu "suna-l, spune-i ce simti". Sfatul meu este sa ii spui intr-o zi fata in fata absolut tot ce simti, absolut tot ce ne-ai spus noua acum, ca atunci cand esti cu el parca ai fluturi in stomac, ca il placi foarte mult, ca vrei sa fi cu el, deci ii spui absolut tot ce simti pentru el, si daca-i spui ce ne-ai spus noua, sincer eu daca as fi in locul lui, daca as auzii asta de la tine, n-as mai sta pe ganduri, spune-i tot adevarul, tot ce simti si o sa vezi ca o sa fie bine, crede-ma.
Te pup, si mult succes:*

| maiestro a răspuns:

Daca esti minora nu se atinge de tine nici macar un pic fiindca daca el ar face ceva adica... si tu ce cu tine ar fi vinovat de orice ti se va intampla fiindca esti minora si ai control asupra ta doar 40% restul parinti el daca are peste 18 poate face ce vrea asta e diferenta P. S. el te place sigur daca esti frumoasa si desteapta dar nu poate marturisi

| aniohetova a răspuns:

Buna mai happy. Hai sa-ti spun cum e. Povestea ta, e usor normala, mai mai ca o intalnesti zi de zi. NU chiar, dar asemanatoare sunt o gramada de povesti cand de la amicitie se ajunge la iubire. Niciodata, mai rar, bine, o fata si un baiat nu pot fi decat simpli prieteni. Prieteni buni. Daca zici ca se comporta cum se comporta cu tine atunci inseamna ca ii place de tine. Parerea mea ar fi ca ii place de tine, dar ii e frica sa ti-o zica. Poate ca tu nu ti-ai aratat sentimentele fata de el pe care le ai si te considera decat o simpla amica. D-aia uneori are stari fericite si uneori e foarte rece. Exista probabilitatea ca uneori sa aiba el probleme, sau sa se gandeasca ca te place, dar nu poate sa te aiba. POate ca el considera ca diferenta de varsta intre voi doi e prea mare si daca ti-ar spune ca ii place de tine, poate se gandeste ca si tine ca te-ar pierde si ca prietena. Am trecut printr-o situatie foarte asemanatoare cu a ta. Foarte asemanatoare. Si am ajuns intr-un stadiu in care, nu mai puteam sa tin in mine sentimentele pe care le aveam pentru el. Practic nu mai puteam sa-l am decat ca amic. Aveam dorinta aia arzatoare de a fi cu el. Si tu o sa ajungi la un moment dat intr-un stadiu ca asta si nu o sa fie bine. Sfatul meu, este desi o sa-l desconsideri si o sa te gandesti ca nu poti sa faci asta, ar fi sa-i spui de sentimentele tale. Sincer. Lucrul asta l-am facut si eu. Mi-a luat cam 2 luni, dar l-am facut si acum sunt cu el si acum. Si e perfect. Am descoperit ca si lui ii placea de mine, dar din acelasi motiv ca si mine si ca si tine si ca si altii nu mi-a spus pentru ca ii era frica sa nu strice si relatia pe care o aveam de prietenie. Spune-i! CHiar daca nu o sa fiti impreuna lasa-l sa stie si iti garantez ca nu se va schimba nimic. Totusi are o varsta la care poate sa inteleaga mult mai bine lucrurile si sa ia o decizie matura. Dar te avertizez ca din cauza diferentei de varsta el poate sa refuze sa aiba o relatie cu tine. Pentru ca tu d-abia ai intrat in adolescenta si el e deja mare. Si poate din punctul lui de vedere, nu esti de el. Nu stiu relatia dintre voi, gradul de apropiere si asa mai departe. Cum se poarta cu tine in general, cum te vede si asa mai departe. Tu esti singura care stie astea sau ar trebui sa stie. Daca nu le stii discuta cu el. Nu te mai feri de astea. Sunt niste chestii obisnuite pe care orice fata, baiat le intalneste si trebuie sa le depaseasca. Intelegi? Fii curajoasa si discuta cu el. O faci pentru tine sa stii. Pentru nimeni altcineva. Pentru tine happy Si daca vrei sa scapi o data de toate astea si poate sa-ti gasesti si fericirea vorbeste. Este singurul mod prin care iti poti rezolva problema. Nu esti prima persoana pe care am sfatuit-o sa faca asta si sa stii ca de fiecare data s-au intamplat lucruri bune si frumoase si in avantajul nostru. Bine. Acum eu nici nu cunosc relatia ta prea bine pe care o ai cu el. Fa ceea ce crezi tu ca vrei si trebuie sa faci. Eu doar ti-am dat niste sfaturi. Succes happy

| Anda_5509 explică:

Va multumesc la toti pentru raspunsurile voastre:*, am avut mare nevoie, o sa tin cont de sfaturile voastre, desi frica ma cam impiedica sa fac acest lucru. Mi`este ff greu sa aleg raspunsul castigator.:-s

| byanka14 a răspuns:

Eu cred ca te considera un fel de : "cea mai buna pprietena" poate te ia drept un copil mai mic. Intre voi este o legatura de intreajutorare, dar gandeste-te bine, nu lasa pasarea din mana pentru cioara de pe gard, sentimentele tale sunt enorme dar...gandeste-te bine. Poti avea incredere deplina in el?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga anda eu am 17 ani si am stat si cu baieti de 25, dar cei drept nu foarte mult. Poate in cazul tau e o relatie in devenire, poate te place mai mult dar poate nu reuseste sa spuna asta la fel ca tine.Parerea mea incearca sa te apropii de el si sa fiti buni prieteni, incearca sa cauti ceva ce va place la amandoi, orce, daca aveti asemanari in ce priveste caracterul, si asa o sa vezi daca va potriviti si merita ceva intre voi, asa iti mai zic si de cazul meu poate o sa intelegi. acei baieti cu care am stat acum imi sunt buni amici si ma ajuta orce ar fi si orcand ar fi, iar dintr-o intamplare de genu acesta am ajuns sa am o relatie de un an jumatate (acum)si vad ca inca mai tine, nu fi timida incearca sa fii si dulce dar si dura ca uneori baieti unii nu toti te pot lua de fraiera, incearca, cu orcine ai fi, sa fii mai"tupeista"...si poate o sa ai o relatie frumoasa si de lunga durata. te pooop si daca vrei sa mai vb cu cineva despre orce uite iti las idul meu oana_maria.pyss pooop sa ai grija de tine...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uital anda uita

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Astepta ca eu am doar15-16ani si nu am iubit deloc dar cred ca ie bine sa ii spui ca e greu sa il uiti si sa te indragostesti din nou de alt tip