| ale_9220 a întrebat:

I-au anticonceptionale Karissa iar de 7 zile sunt bolnava am pleumonie si iau antibiotic Fromilid de 500 mg, as putea sa raman insarcinata din cauza ca iau anticonceptionale si antibiotic in acelasi timp daca am facut dragoste?

11 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, Claritromicina din Fromilid scade efectul anticonceptionalelor. Pe toata durata tratamentului si minim 7 zile dupa aceea trebuie sa folosesti neaparat prezervativ ca sa eviti o sarcina.

Abh
| Abh a răspuns:

Orice antibiotic reduce eficacitatea contraceptivelor orale. E bine sa te protejezi in perioada asta si cu prezervativ daca, bolnava find, mai ai chef sa faci sex.

| mihaa a răspuns:

Sunt unele antibiotice care anuleaza din efectul anticonceptionalelor, eu nu as sta pe gandurii si as da o fuga la cabinet sau as da 1 telefon acolo si intreb medicul, nu e de joaca cu asta, poti avea o sarcina si probabil nedorita

| Antonimu a răspuns:

Se zice "Pneumonie"

| Linguritza a răspuns:

Iti distrugi organismul, antibioticele sunt destul de tari si anticonceptionale sunt si ele destul de tari. Dar daca vrei sa faci dragoste si sa nu ramai insarcinata mai bine folositi prezervativ caci cand ai sa te mariti si ai sa vrei sa faci copii na belea ca nu ai sa poti sau ai sa poti sa faci copii dar mai greu.

| Koisan69 a răspuns:

Numai medicul ginecolog la recomandarea caruia iei anticonceptionalele iti poate spune daca cele doua substante pot interactiona negativ. Sfaturile primite de la neavizati in conditiile de fata trebuie ignorate.

| addme a răspuns:

Fromilid e un antibiotic puternic. este foarte posibil sa anuleze efectul anticonceptionalelor. sfatul meu este sa continui sa le iei normal dar atunci cand ai relatie sexuala sa te protejezi cel putin inca o saptamana dupa ce ai terminat de luat antibioticul. insanatosire grabnica!

| viotm a răspuns:

Antibioticele anuleaza efectul anticoceptionalelor te sfatuiesc sa folosesti prezervativ in perioada in care iei anti si eu cand luam antic. megeam in fiecare luna la medic la control, de acolo mi le si dadea si imi spunea de fiecare data daca trebuie sa iau antibiotice sa folosesc prezervativul deoarece nu sunt protejata cat timp iau antibioticele

| mecmecmec a răspuns:

Habar nu am dar termina cu aticonceptionalele sunt periculoase mai bun un sterilet te costa si mai putin sau daca iti e frica sa il pui atunci foloseste calendarulwinkingsau prezervativul sau daca pretenul tau se poate opri la fix e si mai si dar trebuie' sa ii oferi si u la final putina placere ma intelegiwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu anticonceptionalele Karissa de 3 ani si sunt multumita de ele, nu am avut niciodata nici o problema de la ele.Stiu ca nu e bine sa iei si anticonceptionale si antibiotice in acelasi timp deoarece anticonceptionalele nu-si mai fac efectul

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cred ca ai cum sa ramii daca iei anticonceptionale
daca luai numa antibiotic da da asa nu cred ca ai cum