De ce ai facut test de sarcina daca nu ai facut sex niciodata?
Cati ani ai? Nu sunt cunoscator, dar ma gandesc ca problema de la sani, poate sa tina de schimbarile ce au loc in corp la pubertate. La pubertate, chiar si unor baieti ajung sa li se umfle sfarcurile.
L am făcut de frica
Nu are nici o logica ce spui. De ce frica, daca tu nu ai facut sex?
Pentru ca am simptome multe și chiar nu știam dacă cumva e posibil, n am făcut sex dar am mai făcut mici chestii cu iubitul meu, dar niciodată în zona vaginului sau orice are legătură cu zona mea intima
Mergi la medicul ginecolog. Consultatia e gratuita cu trimitere de la medicul de familie.
Poti merge la ginecolog neinsotita de parinti, dacă ai împlinit vârsta de 16 ani.
Ce înseamnă la tine ca nu ai facut sex la propriu? O linie inseamna ca nu ești însărcinată. Doua linii-esti însărcinată. Du-te să-ți facă ecografie mamara(la sâni). Cere trimitere de la medicul de familie. Nu e normal sa îți curgă ceva din sâni. Poate ai doar un nodul sau poate e ceva mai grav. Cu chestia asta chiar trebuie sa mergi la un control.
Sex propriu? Ce e ăla? Ai făcut sex impropriu, da nu și propriu?
Sau ai vrut sa spui propriu-zis?
Prospectul de la test ce spune despre linii? Ca din câte știu, 2 linii înseamnă sarcină. 1 linie înseamnă negativ.
PS. Jesus, îți sugi singură sânii? Cum ți-a venit ideea?
Păi mă gândesc ca testul poate a fost făcut incorect devreme ce linia a apărut aproape imediat
Păpușă, chestia aia e un absorbant. Poate absorbi mai repede, sau poate absorbi mai lent lichidul. Fabricantul spune 5 min în ideea că poate dura maxim 5 minute. Dacă e dintr- un lot cu material absorbant mai rapid, poate să apară mai repede. Te concentrezi pe ce nu e cazul. Ia alt test de la altă farmacie și încearcă din nou. Repet întrebarea, cum Doamne-iartă-mă ai ajuns să-ți sugi sânii?
Știu ca e stupid dar îmi tot curgea lichidul ăla și am încercat să văd dacă e lapte sau altceva
Este important să mergi la un medic cât mai curând posibil pentru a primi un diagnostic corect și pentru a exclude o eventuală sarcină. Simptomele pe care le descrii pot avea diverse cauze, iar un consult medical este esențial pentru a determina cauza exactă și a primi tratamentul adecvat.
Referitor la scurgerile din sân:
* Scurgerea unui lichid gălbui din sân se numește galactoree. Aceasta poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv dezechilibre hormonale, anumite medicamente, stimularea excesivă a sânilor sau afecțiuni ale glandei pituitare.
* Galactoreea nu este întotdeauna un semn de sarcină. Deși poate apărea în timpul sarcinii sau alăptării, ea poate fi prezentă și în alte situații.
Referitor la testul de sarcină:
* O linie apărută după 1/2 minute pe un test de sarcină poate indica un rezultat fals pozitiv. Testele de sarcină trebuie interpretate în intervalul de timp specificat în instrucțiuni.
* Pentru a confirma o sarcină, este recomandat să repeti testul după câteva zile sau să faci un test de sânge la un laborator medical.
Simptomele de sarcină pe care le menționezi pot fi cauzate și de alte afecțiuni. Dezechilibrele hormonale, stresul, anumite medicamente sau alte probleme de sănătate pot produce simptome similare cu cele ale sarcinii.
Nu intra în panică! Mergi la un medic pentru a primi un diagnostic corect și a te asigura că primești îngrijirea medicală necesară.
Nu pot merge la doctor singură pentru ca nu am vârsta necesară pentru un astfel de control la spitalul din zona mea, am 15 ani și fac 16 la începutul lunii februarie
Nu te îngrijora, este normal ca uneori să fie nevoie de un adult pentru astfel de controale. Poți vorbi cu un părinte sau un alt adult de încredere pentru a te însoți. În plus, dacă simți că situația este urgentă, poți contacta spitalul sau medicul pentru a le explica situația, iar ei te pot ghida cu pașii necesari. Important este că te preocupă sănătatea ta, iar asta e un lucru foarte bun!