| sopranaCadaverica a întrebat:

Imaginati-va ca un om (mai exact femeie - si virgina) incepe sa se insingureze la 21 de ani, dupa mai multe deceptii in relatiile cu oamenii. (prietenii, relatii) Nu a avut niciodata o relatie, a iubit o singura data, insa nu a fost impartasit si ea a ramas ranita, nu pentru ca nu a fost iubita la randul ei, ci pentru ca acel om pe care l-a iubit s-a comportat mizerabil. Si apoi au mai aparut altii in viata ei, pasager, care ba erau nehotarati, ba niste mincinosi. Si nu a mai iubit de atunci. Si nu simte, nu crede ca o va mai face. N-o mai intereseaza relatiile, are doar cunostinte acum. Ea e de moda veche si nu gaseste oameni interesanti care sa se impotriveasca "curentului". Citeste, merge singura la concerte/piese de teatru, picteaza, se plimba, dar totusi ceva lipseste.
Intrebarea e daca se poate trai cu aceasta "lipsa" a afectiunii. Cum ajunge omul sa fie spiritual, trecand prin aceasta viata … singur, fara contact intim, fara iubire, fara prietenie adevarata?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Singurătatea poate însemna lipsa iubirii sau te poate face să simți că ești doar tu cu Dumnezeu. În momentul în care omul nu primește suficientă iubire devine rău și refuză să accepte iubirea, pentru că aceasta nu i s-a oferit în momentul în care a avut nevoie. Faci toate acele activități pentru a compensa lipsa iubiri din viața ta. Mulți oameni spun să apreciem lucrurile mici, pentru că acestea aduc fericirea. Cred că se agață de orice le-ar putea oferi puțină fericire, refuzând să accepte că nu au întâlnit acea persoană care să le facă sufletul să simtă ca se înalță spre soare (iubire) ca o rachetă. Nu tuturor oamenilor le este dat să întâlnească acea persoană care să le coloreze viața, alții deși o întâlnesc nu luptă pentru aceasta.

Nu-ți schimba starea de spirit în funcție de întâmplările neplăcute din viața ta, ci încearcă să iei partea constructivă. Nu lăsa caracterele murdare ale celorlalți să te alimenteze cu murdăria acestora. Sunt oameni care vin în viața noastră pentru o perioadă scurtă de timp, pentru a ne oferi o lecție și pentru a ne însoți o anumită perioadă de timp ca apoi să plece.
Încă nu ai găsit acea persoană cu care să rezonezi ca prieteni.

Ai nevoie de acea persoană care să te facă să simți că trăiești doar oferindu-ți o privire. Ai nevoie să simți acea chimie, conexiune, scânteie, atracție fizică, sentimente intense și profunde. Nu poți face nimic în legătură cu asta, pentru că toate acestea vin de la sine când întâlnești acea persoană.

Poate ca iubirea pe care i-ai purtat-o acelui băiat te-a făcut să conștientizezi că, aceasta nu înseamnă schimb de sentimente sau poate te-a rănit faptul că deși vedeai ceva frumos în el, el nu avea un comportament corespunzător cerințelor și nevoilor tale.

Ți-ai pierdut speranța că vei întâlni acea persoană care să te facă să simți că ceea ce simți este magic și care să te facă să vrei să fi doar a lui, nu pentru că ți-a demonstrat că te merită, ci pentru că îl vrei.

Ți-aș putea spune ca înțelepciunea te va ajuta să fii spirituală, dar pentru a înțelege în totalitate ce înseamnă viața ai nevoie de iubire. Suntem suflete și avem nevoie de iubire pentru a trăi. Avem nevoie de atenție și afecțiune.

Aragi ceea ce gândești. Tot ce poți face este să fii optimistă. Nu te închide în tine. Nu creea un zid, cu dorința să ai parte de iubire. Doar pentru că n-ai parte de iubire, asta nu înseamnă că nu poți să oferi necondiționat. Lucrurile se întâmplă la timpul lor și pentru a ne ajuta să învățăm să devenim mai puternici. Avem nevoie să fim supuși încercărilor pentru a prețui binele și iubirea care ni se va oferi.

Iubirea este un carusel al emoțiilor, al sentimentelor și al trăirilor.

Roagă-te universului să-ți ofere ceea ce știe că ai nevoie, dar și iubirea aceea magică după care tânjești. Nu te ruga doar azi cu speranța că mâine vei primi ce ceri. Fii recunoscătoare pentru tot ce ai. Ai răbdare, pentru lucrurile cu adevărat importante, merită să aștepți.

12 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Se poate, eu mai am putin sa fac 30 si nu am pe nimeni imi gasesc ocupatie oricand. Aceeasi istorie ca in povestea ta lipsa de incredere si curve trecute prin viata mea

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Sunt multi in situatia ta, relax! Dar e trist si pacat, sa nu lupti, sa depasesti si sa iti fie si tie ok.
Imposibil sa nu gasesti vreunul macar pentru Petting!
Prietenia adevarata e foarte rara, din pacate.

| mihai69 a răspuns:

Se poate și așa, dar nu e OK.
Și din păcate, mai cunosc pe cineva cam în aceeași situație, doar că ea e aproape de 30 de ani și s-a împietrit și „înrăit" rău de tot.
Pericolul e ca și în eventualitatea că ar apărea o persoană compatibilă, aceasta să fie respinsă din reflex...
Eu cred că trebuie să rămâi deschisă, optimistă.

| OldSoul a răspuns:

Hmm, pentru inceput vreau sa spun ca mi-ai atras atentia prin "picteaza", interesant.

Revenind, oarecum si eu sunt in aceeasi postura, insa, speranta inca exista.
Pana la urma, trebuie sa avem si putin noroc sa dam de persoana de care avem nevoie, iar atunci cand o vom intalni, trecutul nu va mai conta, vom fii in stare sa iubim mai mult ca prima data, trebuie doar sa nu ne pierdem speranta.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

M-am insingurat deja de cativa ani.

Citesc, ma plimb, merg la piese de teatru (rar la concerte), inot.
Prieteni am vreo 2. Vorbesc o data sau de doua ori pe saptamana cu ei. De intalnit, ne intalnim vreo 3-4 ori pe an.
Iubita n-am mai avut de vreo 3 ani.

Si nu simt ca lipseste nimic. Daca am putut rezista pana acum asa, pot rezista si in continuare. N-am avut pana acum niciun episod in care sa ma plang de viata mea. Deci, se poate.

As vrea, de asemenea, sa critic putin decizia ta de a te cupla cu mincinosi. Puteai testa omul de dinainte de a intra cu el in relatie, ca sa afli daca e mincinos sau nu. Analog pentru cei nehotarati, desi ar fi fost mai greu.

Si nu inteleg cum ai putea iubi un om ce se poarta mizerabil.
In relatia mea, la inceput totul era perfect. Apoi a aparut gelozia din partea ei si, treptat, incerca sa ma subjuge si sa ma ameninte. Atunci a fost punctul in care am iesit din relatie.

Oamenii normali (sau cum vrei tu sa ii numesti: "impotriva curentului") ii gasesti de obicei prin biblioteci. Eu gasesc fete cu interese asemanatoare alor mele, fiind "impotriva curentului".
Nici asta nu inteleg, tu unde cauti acesti oameni?

| sopranaCadaverica explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Deja ''testasem'' omul mincinos de care spui dar viata e surprinzatoare si oamenii sunt niste mari actori in general. De unde pot sti eu ca un om e nehotarat daca primesc toate semnele din partea lui, imi spune niste lucruri si la sfarsit el e ''nehotarat''?
Am iubit omul care se comporta exemplar cu mine, si dupa ce mi-am marturisit subtil iubirea, a inceput sa fie rece si strapungator.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e benefic Ca om. Cei drept toate persoanele "curentului" fac sex din iubire si prietenie adevarata, si formeaza prietenii adevarate nu duc lipsa de nimic, si au persoana care o doresc si viseazã pe tavã.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu ești la început de drum, nu ar trebui să tragi concluzii și să pui întrebări din acestea. Mergi înainte cu fruntea sus, nu te aștepta la nimic și totul va veni la tine atât cât trebuie și când trebuie. Păstrează-ți calmul, fii optimistă și totul va fi bine.

| Uvox a răspuns:

Se poate dar nu e ok.
Isi poate "consuma" afecțiunea cu un animal de companie dar nu este o soluție. Iar despre intimitate si aici se mai poate face câte ceva.
Înstrăinarea asta, pe termen lung, nu va duce decat la tulburari de comportament si dificultăți în a relaționa cu cei din jur.
Nu e ok, suntem creaturi sociale prin evoluție.

| Subsemnatul123 a răspuns:

Se poate trai dar este destul de greu de suportat. Unii se afunda in antidepresive si ajung si mai rau de atat, poate asa ajung sa se sinucida. Societatea ne-a dovedit ca omul nu este o ființa solitara/singuratica. Deci un om afundat in singuratate sigur in timp o sa sufere de diferite tulburari (probleme de comunicare, de adaptare, de comportament, depresie etc.)

| Ensiferum a răspuns:

Cam greu, dar aproape imposibil. Dar decat chinuit, sclav al unei relatii nereușite mai bine singura, te regăsești în sentimente cand vine printul potrivit dar de obicei e foarte greu de gasit, nu te stresa mai ai timp.

| Ether a răspuns:

Adevarul este ca daca acea persoana chiar este precum ai descris, atunci cel mai probabil are anumite probleme de adaptare la realitatea din jurul ei. Noi suntem cei care trebuie sa ne adaptam la societate si nu societatea sa se conformeze asteptarilor noastre. Pe de alta parte poate ca nu se afla in cercul de persoane conform personalitatii/asteptarilor/inteligentei ei, probabil ca este mai sensibila si anumite deceptii o influenteaza mai mult decat ar fi normal. Se poate trai si ca un pusnic inconjurat de oameni, dar cel mai bine e sa incerce sa ii gaseasca pe cei care ii se potrivesc si cel mai important, sa accepte ca suntem diferiti si cateodata trebuie sa ne adaptam noi.