| aisha01eu a întrebat:

Imi place de un coleg. Nu vorbim niciodata, el sta mai mult cu prietenii lui, eu, cu ale mele. Si nu ne privim niciodata in ochi. Dar, ma atrage si mi-ar placea sa am curaj sa vorbesc cu el. Pe facebook am schimbat vreo 2, 3 fraze, dar nimic special (gen "noapte buna cu pupici, dar asa cum se pune"). Cred ca nu are prietena, dar da like la poze cu fete dragute. Eu nu sunt asa, adica sunt mai plinuta, nu sunt chiar fotomodel. Sunt destul de timida, nu am incredere ca l-as atrage cumva. Totusi, cum as putea sa imi fac curaj sa vorbesc cu el? Ce sa-l intreb? Ar fi deplasat daca il invit in parc sau pe undeva? Mi-e teama sa nu ma refuze.

Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

Intr-adevar e o problema....La 22 de ani se presupune ca ai reusit sa-ti depasesti timiditatea si sexul opus nu mai reprezinta o necunoscuta.
Nu e nevoie,insa,sa te simti vinovata cu ceva,probabil ai avut alte prioritati,scoala, cariera si ai neglijat sau ai ocolit mereu subiectul "baieti".
Acum, insa, va trebui sa-ti autoeduci curajul si sa-ti aduci aminte ca esti fiica a Evei, va trebui sa indraznesti.
La 22 de ani,nu ne ascundem cu nasul in carti cand ne place cineva,ci indraznim.
Indraznim sa zambim,sa privim in ochi,sa provocam mici coincidente(plecand impreuna de la cursuri,v-ati putea opri la o cafea sau la un suc,tocmai pentru ca aveti cine stie ce discutie interesanta),in general,indraznim.
Norocul e cum si-l face omul,trebuie si provocat putin,nu vine nechemat!
Aranjeaza-te sa-ti placa de tine si mergi la cursuri,cauta sa stai aproape de el,mai priveste-l,mai zambeste-i,imprieteneste-te cu amicii lui,intra in grupul lui,cere-i un curs,un ajutor la un laborator,deschide mici conversatii,nu te pierde,nu e un capat de tara, iti place un baiat, fa-l macar sa te "vada" si apoi, daca-i placi si tu, lasa-te aleasa!happy
Curaj mult!

10 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Ah,draga mea,ai idee cati altii iti vor place inca,pana vei ajunge la cel pe care-l visezi fara sa-l stii,fara sa-l fi intalnit inca?
Azi iti place acest coleg,iti place asa,linistit,cumva cuminte,nu te repezi cu capul inainte tipand printre lacrimi "il iubesc" si lucrul asta e frumos la tine,ai calitati si esti bine crescuta.
Nu e nevoie sa faci tu primul pas,o sfiala normala iti goneste toate ideile din minte,nu reusesti nici sa gasesti doua vorbe pe care sa i le spui,iar el e orb la intentiile tale,nu te "vede",sfatul meu e sa continui sa-l placi pana iti va trece,pentru ca iti va trece!
Te va descuraja el singur prin atitudinea lui si prin lipsa de interes,asa ca,nevoia ta de afectiune se va indrepta spre un altul...
Poate daca l-ai privi uneori in ochi,poate daca ai reusi sa schimbi cu el cateva cuvinte,poate daca ai gasi modul in care sa te apropii de el live,ai gasi si subiectele potrivite de discutat pe fb,pentru ca virtualul ar trebui sa fie o continuare,o prelungire a live-ului si nu invers.
Varsta la care esti,adolescenta in general,este ca o spirala in crescendo a sentimentelor,abia ai descoperit ca doi ochi ai unui baiat te pot emotiona,si azi te emotioneaza unul,maine te induioseaza un altul,peste un timp te trezesti ca ti-e simpatic un altul, povestesti in pauze cu complet alt baiat si uite asa, vine o zi in care, fara sa stii cum, unul iti va intra pe nesimtite in suflet si nu-l vei mai putea scoate.Si te vei indragosti,ce frumos!happy
Dar acum,accepta faptul ca placi un baiat la care semnalele tale nu ajung,sau sunt prea slabe ca sa le receptioneze.
Asa ca, ai doar doua solutii, sau il ajuti sa te "vada", sau renunti.
Sa-l inviti undeva, e deplasat.

| aisha01eu explică (pentru greece12):

Problema e ca nu prea sunt adolescenta. Am 22 ani si tot imi este frica sa vorbesc cu un baiat... Iti multumesc mult pentru sfat.

| aisha01eu explică (pentru greece12):

Multumesc mult de tot!

| greece12 a răspuns (pentru aisha01eu):

Intr-adevar e o problema....La 22 de ani se presupune ca ai reusit sa-ti depasesti timiditatea si sexul opus nu mai reprezinta o necunoscuta.
Nu e nevoie,insa,sa te simti vinovata cu ceva,probabil ai avut alte prioritati,scoala, cariera si ai neglijat sau ai ocolit mereu subiectul "baieti".
Acum, insa, va trebui sa-ti autoeduci curajul si sa-ti aduci aminte ca esti fiica a Evei, va trebui sa indraznesti.
La 22 de ani,nu ne ascundem cu nasul in carti cand ne place cineva,ci indraznim.
Indraznim sa zambim,sa privim in ochi,sa provocam mici coincidente(plecand impreuna de la cursuri,v-ati putea opri la o cafea sau la un suc,tocmai pentru ca aveti cine stie ce discutie interesanta),in general,indraznim.
Norocul e cum si-l face omul,trebuie si provocat putin,nu vine nechemat!
Aranjeaza-te sa-ti placa de tine si mergi la cursuri,cauta sa stai aproape de el,mai priveste-l,mai zambeste-i,imprieteneste-te cu amicii lui,intra in grupul lui,cere-i un curs,un ajutor la un laborator,deschide mici conversatii,nu te pierde,nu e un capat de tara, iti place un baiat, fa-l macar sa te "vada" si apoi, daca-i placi si tu, lasa-te aleasa!happy
Curaj mult!

| shadow72 a răspuns:

Si daca te rezuza ce? paguba in ciuperci

| neutrino a răspuns:

Da, ar fi deplasat pentru o domnisoara care nu mai este o fetita. Din pacate, daca el nu arata ca ar fi interesat de tine, nu prea ai sanse sa incepi o relatie cu el.

| Cristiann25 a răspuns:

In primul rand, cati ani ai?(daca nu te superi)

| aisha01eu explică (pentru Cristiann25):

Nu ma supar. Am 22 ani. E cam mult pentru cat de timida sunt de fapt. Vreun sfat?

| Cristiann25 a răspuns (pentru aisha01eu):

Ai zis ca sunteti colegi, presupun ca la facultate.Eu zic sa sa-i lasi un mesaj pe facebook cand nu-i online daca altfel nu ai curaj si sa-i spui cat de mult il placi! Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parca am mai raspuns la intrebarea asta...Cum sa-l inviti tu, ca fata, in parc, daca individul este unul orgolios, cu fumuri in cap? iti dai seama ca te face de ras la toata scoala? Ca orice fata ai si tu sentimentele tale dar nu incerca sa masori adam=ncimea oceanului cu degetul ca te minti singura, mai ales daca te atrage frumusetea exterioara a unui baiat, daca vezi ca tipul respectiv nu schiteaza niciun gest la vederea ta, mai ales ca astia din zilele noastre se uita dupa fetele de 25 de kg. si nu-i inteleg e ce? cauta sa-ti faci un amic mai apropiat tie, unul cu care aceleasi hobby ca ale tale si cu care te intelegi ca degeaba va placeti daca unul trage dreapta si celalalt stanga, succes!

| Mercur a răspuns:

Cel mai bun sfat posibil este sa mergi direct la el si sau spui cal placi si vrei sa iesi cu el. exact cuvintele astea sa nu intaleaga alteca daca va iesi numai bine daca nu vei intreba vei regreta toata mult timp ca daca ai fi mersi oare cum ar fi fost