| honey2804 a întrebat:

In data de 9 aprilie mi-a venit menstruatia normal, a durat 5 zile ca de obicei, dupa care la 2 zile a trebuit sa apelez la Postinor...(metoda contraceptiva folosita a esuat). Ieri, 20 aprilie menstruatia mi-a venit din nou..deci la doar o săptămână de la ultima menstruatie. Nu am mai patit asa, de obicei ciclul menstrual este de 29 de zile. Cel mai probabil asta s-a întâmplat din cauza pastilei de a doua zi, probabil a creat dereglari hormonale, desi am citit ca ba din contra, ea poate întârzia menstruatia si totusi la mine s-a întâmplat invers. Stie cineva o explicatie? Multumesc!

2 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Deoarece ai afirmat ca ciclul tau menstrual are o durata destul de constanta de 29 de zile rezulta ca in cazul tau ovulatia urma sa se produca in data de 24 aprilie. Sexul de care amintesti a avut loc in data de 16 aprilie (din calcule) deci cu circa 8 zile inainte de data ovulatiei adica intr-un moment in care probabilitatea de formare a unei sarcini era de maxim 5%. Folosirea pastilei contraceptive Postinor2 in astfel de conditii a fost ABSOLUT INUTILA si a acest lucru reprezinta din partea ta un gest ce denota o IRESPONSABILITATE crasa. In cazul folosirii pastilelor contraceptive, hormonii sintetici din continutul lor "agreseaza" organismul femeii si dupa trecerea a 4-7 zile din momentul administrarii pastilei, poate sa apara o sangerare slaba cantitativ dar cu un aspect diferit fata de menstra de obicei inconfundabila, care poate tine 2-3 zile dar care de fapt reprezinta un efect advers si nicidecum menstruatia normala. Aceasta se va produce la data la care ar urma sa inceapa, adica prin 7-8 mai in cazul in care dereglarea hormonala provocata de hormonii din pastila nu va fi prea intensa si din acest motiv sa apara o posibila intarziere dar care deocamdata poate fi doar intuita. Dereglarile hormonale de durata apar de regula in urmatoarele 4-6-8 luni si de regula sunt reprezentate prin sangerari intre menstruatii sau producerea unor menstruatii atipice si cu totul dezordonate si/sau imprevizibile. Multa sanatate.

| Raspuns78 a răspuns:

Explicatia este chiar aceasta - pastila provoaca dereglari hormonale... Am prietene care au patit acelasi lucru. Multa sanatate