| Houselaurie a întrebat:

In luna mai va 'trebui' sa imi fac si eu majoratul.numai ca este o mica problema.am mai fost la majorate, si ca la orice majorat, se servesc si bauturi alcoolice. o finlandia ceva.eu nu prea beau, nu doar din cauza ca sunt sportiv, adica nu pot sa zice ca nu beau, mai iau si eu un paharel 2 ca sa nu se supere lumea.si cand imi voi face majoratul, va trebui sa servesc pe ceilalti si eu niste bautura.nu o fac asta pentru ca asa fac altii, ci pentru ca aud ca asa se face, asta e farmecul. dar problema e ca parintii mei, 100% nu vor cumpara asa ceva, nu din cauza banilor, ci pentru ca nu se consuma prin casa si nu ma lasa sa beau nici macar sampanie.si nu cred ca, colegilor o sa le placa un majorat ca asta, adica sunt sigur de asta, pentru ca ii mai aud cum zic, ca e naspa fara o vodca sau ceva.si o sa ma simt naspa. oricum nici nu indraznesc sa le zic parintilor sa cumpere.acum nu stiu ce sa fac, intr-un fel nu ar trebui sa fie problema asta, dar nu vreau nici sa se vorbeasca dupa asta pe la spate.credeti ca ar trebui sa conving parintii sa serveasca si cu alcool, chiar daca sunt 99% sa nu zic 100% ca nu vor face asa ceva, sau sa incerc sa nu mai fac majoratul, voi gasi scuze pentru asta, pentru a nu ma simti naspa, sau sa fac fara sa servesc alcool. dar ma simt naspa. o sa rada astia de mine.ma gandesc la asta de o gramade de timp.astept rasp pls

5 răspunsuri:
| SimonaAdina a răspuns:

Pai incearca sa le explici parintilor ca nu mai esti la o varsta la care nu mai ai voie sa consumi alcool pentru ca vei deveni major.Nu am mai intalnit asemenea parntii sincer.Bine sunt unele cazuri in care parintii au dreptate, atunci cand consumi alcool in exces, ai grija ce fel de prieteni inviti, ei trebuie sa fie echilibrati.Si daca parintii tai vad ca tu poti sa deti controlul si sa nu fie probleme o sa te considere mai matur.Iti doresc tot binele din lume si sa ai un majorat de vis. pupici:*

| Pandaaa a răspuns:

Nu cred ca parintii tai sunt asa absurzi. Totusi, majoratul e odata in viata. Ziua de majorat nu se uita niciodata.Roaga-i frumos, spune-le sa inteleaga chestia cu alcoolul. Le spui ca nu bei tu, ca e mai mult pentru aspect, nu pentru consum. Daca ei tot afirma "Nu, nu si nu " iti recomand sa iti faci majoratul la un mall, un local ceva ( nu restaurante ca e nasol ). La multi ani pentru mai! happy, si, uite ca acum m-am uitat cand faci 18 ani... Apoi in mai e caldura, alea, alea. Du-te la o terasa, muzica ai, locuri ai, platesti doar consumatia ( acum depinde de fiecare. Daca ai prieteni adevarati, nu doar petrecareti, nu te vor lasa sa achiti consumatia integral. Eu am mai fost la majorate, si chiar daca spunea sarbatoritul ca plateste el, in semn de bun simt i-am dat si noi cel putin jumatate din cat am consumat ). Succes la convins parintii happy

| problematic a răspuns:

De ce nu vorbesti cu ai tai? gata, faci 18 ani. nici sa bei sampanie nu te lasa? sincer, sunt cam exagerati din punctul asta de vedere. imi cer scuze ca-ti critic parintii. insa vorbeste cu dumnealor si spune-le cum sta situatia. nici ai mei nu erau de acord cu bautura si cu astea, dar am dat odata un party la mine acasa si cand au venit, adica a doua zi, au gasit frigiderul plin cu sticle goale. s-au resemnat. n-au ce face. asa si cu tine. daca iti vin prietenii cu o sticla de bautura, doar nu-i da afara din casa, nu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sal sunt Ana si eu zic ori iti convingi parintii ori iti pui bani deoparte si o cumperi tu pe ascuns adica fara sa stie ei

| Liviuu12 a răspuns:

Faci 18 ani ma, e normal sa bei, simtete bine cu prieteni, mai beti, dansati, ca sincer un chef fara alcool e degeaba... stati si jucati carti? eu sunt de parere ca ar trebui sa-i convingi intr-un fel pe ai tai si sa cumpere alcool... Si nu cred ca conteaza ca esti sportiv, o betie nu se pune tongue.
bafta