| Daniel227 a întrebat:

In timpul actului sexual oral s-a rupt prezervativu si saliva fetei a ajuns pe penisul meu, ne avand cum sa-l sterg penisu am pus alt prezervativ si am continuat treaba, fata mi-a si supt testiculele (fata este platita cu ora, intelegeti) de aici intrebarea mea puteam contacta hiv sau sida? la vreo doua ore de la actu sexual m-a luat o viroza gen gripa (toata familia o avut-o inainte sa o am eu). in contextu asta pot sa am hiv? de altfel vreau sa fac niste analize de sange generale sa vad cum stau cu tot din acele analize medicu poate vedea ca ceva nu-i ok si sa ma trimita sa fac testul hiv? ce simptome mai are hiv? care ii gradu sa iei hiv daca o fata iti face sex oral neprotejat si ea ii infectata? as dori un raspuns competent ca sunt pierdut la cate informatii am gasit pe internet. multumesc.

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Riscul de a lua HIV este 9%.
Infectia HIV este asimptomatic in primii ani de la infectare. Rareori apare, la cam 3 saptamani de la infectare un sindrom trecator de tip gripal. Dar e atat de rar, incat nu merita sa te gandesti la el.
Testul HIV se poate face dupa minim 6 luni de la contact. Nu e nevoie sa te trimita medicul, il poti cere tu la orice laborator. Analizele celelalte nu se modifica decat in stadii avansate de SIDA, la ani de zile de la infectare. Pana atunci, nu arata absolut nimic

| sofisis a răspuns:

Deci HIV se ia prin saliva NUMAI daca ea avea ceva rani gingivale si tu ceva cosuri, bubite deschise pe penis. Deci riscurile in situatia asta sunt foarte mici. Plus de asta, daca ar fi sa iei HIV, perioada de incubatie a virusului e 6 luni deci orice analiza facuta mai devreme de aceasta perioada e fix inutila.

| MihaiNicu23 a răspuns:

Hiv se ia prin sex oral doar in unele cazuri exceptionale cu ar fi ea sa aiba sangerari/rani bucale/ gingivale si tu ceva rani sau bubite pe penis in rest in alte cazuri nu sunt sanse de a lua hiv.