| julia0123 a întrebat:

In timpul comprimatelor placebo yaz pot ramane gravida? Am luat anticonceptionalele corect. Dupa cate comprimate placebo imi vine menstruatia? Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU poţi rămâne însărcinată!

Eşti protejată non-stop ( şi în acea perioadă ) şi poţi face sex cu ejaculare intravaginală FĂRĂ riscul de a rămâne însărcinată!

"În timpul celor 4 zile în care luaţi comprimate placebo, de culoare albă, (zilele de placebo), trebuie să înceapă sângerarea (aşa numita sângerare de întrerupere). Aceasta începe, de obicei, în ziua a doua sau a treia după ultimul comprimat activ YAZ de culoare roz-deschis. Odată ce aţi luat ultimul comprimat de culoare albă, trebuie să începeţi cu următorul blister, indiferent dacă sângerarea s-a oprit sau nu. Aceasta înseamnă că trebuie să începeţi fiecare blister în aceeaşi zi a săptămânii şi că sângerarea de întrerupere trebuie să apară în aceeaşi zi a fiecărei luni.
Dacă utilizaţi YAZ în acest mod, sunteţi, de asemenea, protejată împotriva sarcinii în timpul celor 4 zile în care luaţi comprimate placebo." - SURSA = Prospectul de la linkul :
http://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_883_14.07.08.pdf?anmPage=1297ID=25931

Toate cele bune.

| julia0123 explică (pentru bursuc001):

Multumesc mult!

| bursuc001 a răspuns (pentru julia0123):

Cu plăcere!

O seară frumoasă.

14 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Anticonceptionale placebo, nu asa ca erau dulci?

| AnalbagBannatPeNedrept a răspuns:

Nu cunosc nici o firma de anticonceptionale, dar mi se pare idiot sa se numeasca placebo, placebo insemnand un medicament care nu are absolut nici un efect, efectul venind de la faptul ca tu ai impresia ca are un efectwinking daca intelegi ce spun. cauta in dictionar

| Oana92 a răspuns (pentru AnalbagBannatPeNedrept):

Anticonceptionalele yaz se iau inclusiv in timpul menstruatiei, nu se face pauza intre doua blistere. Practic exista 24 de pastile cu hormoni- pentru contraceptie si inca 4 pastile care se iau in timpul menstruatiei si nu sunt preparate hormonale, sunt compuse din calciu si magneziu(Daca tin bine minte). Probabil ca denumirea e gresita, dar asta e explicatia.

Teoretic esti protejata, practic eu era sa o patesc. Si nu in timpul menstruatiei ci in timpul administrarii pastilelor(la control doctorita mi-a zis ca dupa aspectul ovarelor nu sunt protejata impotriva sarcinii de catre pastile desi le luam de mai bine de jumatate de an).

| AnalbagBannatPeNedrept a răspuns (pentru Oana92):

Anticonceptionalele astea sunt o mare imbecilitate, o sa enumar doar riscurile grave care pot aparea si ca sa reduc lista o sa le citez doar pe cele care au sansa peste 30% sa apara: tromboza venoasa profunda, cancer mamar, cancer de col uterin, cancer ovarian. si ginecologii alti imbecili ca le recomanda

Din pacate le cunosc...parte din ele din proprie experienta. Eu nu le recomand nimanui!

| julia0123 explică (pentru AnalbagBannatPeNedrept):

Comprimatele placebo sunt acelea care nu contin hormon si se ia in pauza de menstruatie pentru a nu fi nevoita sa fac intrerupere de 7 zile intre blistere.

| julia0123 explică (pentru Oana92):

Asta intreb daca in timpul pastilelor fara hormon, sunt protejata? in prospect asa scrie...iau aceste amticonceptionale de o luna, adica a fost primul meu blister..si mai am un comprimat fara hormon si nu mi-a venit menstra inca...

| Oana92 a răspuns (pentru julia0123):

Ti-am zis, teoretic esti protejata(desi eu nu iti recomand sa faci sex in timpul menstruatiei), practic nu bag mana in foc. Mie imi venea menstruatia dupa ce terminam si pastilele albe, cand incepeam al 2lea blister, iar doctorita a zis ca e ok. Acuma nu stiu ce sa iti zic, daca e sau nu ok...doctorita aia mi-a zis multe prostii(cea mai grava a fost recomandarea ei de a lua yaz!)

Dar ce s-a intamplat daca pot sa te intreb? de ce esti impotriva acestei anticonceptionale?

| Oana92 a răspuns (pentru julia0123):

Pai pe langa faptul ca m-am ingrasat 40 de kg de la ele intr-un an, a trebuit sa iau inca 1 an progesteron pentru ca tot ce inseamna hormon in organismul meu a fost dat peste cap, la ora actuala problema nu e pe deplin rezolvata si s-ar putea ca in momentul in care o sa imi doresc un bebe el sa vina mai greu.
Plus ca in timp ce le luam faceam des candida, trebuie sa folosesc lubrifiant, ma dureau ingrozitor sanii, imi era foame non-stop, eram depresiva si cu stari emotionale extreme(plangeam fara motiv, radeam fara motiv, eram incredibil de irascibila), eram umflata mereu la maini, la picioare, aveam sangerari iar medicul mi-a zis ca nu isi faceau efectul de contraceptie(Deci daca ma bazam doar pe ele acum imi plimbam copilul in parc).

Cam atata...

sad pfuu..imi pare rau..asta e din pacate nu suntem la fel si fiecare dintre noi are organismul diferit..medicul meu a spus ca fiecare organism reactioneaza altfel.Eu i-am spus ca vreau anticonceptionale, dar din acelea care nu "ajuta" la luarea kilogramelor..asta mi-a recomandat si din fericire nu am avut probleme sunt la al doilea blister si nu am nicio simptoma dintre acelea pe care le-ai scris.dar in fine, iti multumesc pentru sinceritate, apreciez faptul ca mi-ai spus aceste lucruri:*