| Gyulita a întrebat:

In urma cu o saptamana am facut un avort.. este normal ca sa am sangerari la o saptamana dupa? Am stat toata saptamana in casa, m-am simtit destul de bine si am zis ca sa ies afara la aer putin. Asa am facut, am iesit iar cand m-am intors acasa am observat ca am inceput sa sangerez. Oare de la frig sa fie? Va rog un raspuns. Sunt speriata.
Funda!

1 răspuns:
| corbulalbrosu a răspuns:

Sangerarile de dupa avort sunt considerate ca fiind absolut normale mai ales daca avortarea a fost executata prin metoda clasica fiind folosita chiureta. Sangerarea de dupa avort dureaza in general pana la trei zile. Uneori se intampla ca aceasta sa fie mai violenta in a patra sau a cincea zi, insotita de crampe si eliminari de cheaguri. Incepand cu a 2-a saptamana se mai pot produce sangerari insa minore, usoare care poate continua pana la trei saptamani. Daca se depasesc trei saptamani de sangerare, inseamna ca avortul nu este complet (existand posibilitatea ca unele parti fetale sa fi ramas din greseala in uter) si in astfel de cazuri controlul/consultatia ginecologica devine obligatorie. Multa sanatate!