Iuliana, aia nu se cheama iubire. Se cheama iluzie. Cand iubesti, vezi persoana fix asa cum este si ii accepti si defectele pentru ca ele sunt compensate de lucrurile care iti plac la ea. Cat despre intrebarea ta, si eu m-am intrebat de multe ori, in special in ce priveste femeile agresate de catre soti. Si am ajuns la concluzia ca e vorba de o stima de sine foarte foarte scazuta, combinata cu autopedepsire, sentimente de vinovatie si teama.
Aşa sunt făcute fetele. Se ataşează foarte tare, iartă multe, te iubesc chiar dacă pentru alţii eşti cel mai rău om din lume.
Poi daca tot ii oferi mai multe sanse unui baiat care se poarta urat cu tine asta inseamna ca iti place foarte mult de el si speri ca nu o sa mai greseaska, dar daca a calkat pe bec o data o sa calce si a doua oara :p
Depinde de fata. Eu nu as putea sa fac asa ceva niciodata. Poate mi-ar fi greu sa pun capat dar la un moment dat tot as face`o. Cat despre a 2-a sansa... nu cred in asa ceva. A avut timp sa demonstreze la inceput ca tine la mine, daca nu a facut`o problema lui. Oamenii nu se schimba... incearca dar nu le iese, si dupa o perioada buna in care ai crede ca tot e perfect, intr-un final, ajungi tot acolo. :-J. Important e sa stii ce vrei de la viata si sa nu te lasi calcata in picioare de oricine.
Ptk asa e iubire..cand iubesti vezi persoana iubita asa cum o vrei u(perfecta) nu ii vezi defectele...
Ceea ce a spus psiholoaga este perfect adevarat, luati aminte. Lipsa stimei de sine, duce la obisnuinta cu raul decat nimic. Gandul lor este, ca mai bine rabd, il mai imbunez... trece vremea si nu raman singura! Nu au incredere ca rezista vietii singure, le este teama ca nu vor gasi pe altcineva, ca nu au un "tutore" care sa le spuna ce sa faca chiar daca nu le iubeste, il iubesc ele si il asculta orbeste si rabda orice. Nu au incredere in ele si cred ca singure nu s-ar descurca. Este mai mult atasament fata de o persoana si chiar situatie. Au orizontul limitat, nu se pot opune si de multe ori nici nu vreau, considera ca asa a fost soarta ei. Aceasta este din cauza lipsei de educatie, exemplul din familie, lipsa demnitatii, sentimentul vinovatiei - "asa sunt eu", etc
De exemplu EU
Il iubesc pe fostul prieten inca... Da adevarat!
I-am dat o gramada de sanse...pe care le-a meritat si nu le-a meritat...Pt ca eu sunt (prea) sensibila si iert i-am dat multe sanse...
Si in plus... app... Mie mie se pare ca iuliana21 are dreptate...Cind imi vedeam fostul iubit...cu aceea fata...trista.si ca ochii ii lacrimau...cum as fi putut sa-i zic NU?! Doar isi cearea scuze...ma lua in brate si imi zicea ca ma iubeste,... ce trebuia sa fac?! Sa-l las?
Dar...Parintii meai se iubesc...si chiar daca se cearta?! Se reimpaca...deci...asta este IUBIRE!