| Crazyghost a întrebat:

Intr-o relatie de ce se presupune ca baiatul plateste cand iese cu fata? Ce sens mai are asta in vremurile noastre? Eu stiam ca acest obicei e de pe vremea in care fetele stateau acasa si munceau si baietii lucrau si aduceau bani, insa in zilele de azi, ambele persoane muncesc in mod egal (sau asa se presupune). Ce rost mai are acest obicei tampit si dezavantajos pentru baiat? Mai sunt unii care spun ca trebuie sa plateasca uneori sau din cand in cand. Eu zic ca nici asa, pentru ca, simplu, nu are sens. Alta e treaba cand uneori plateste unul, alteori plateste altul, dar sa plateasca uneori baiatul si alteori fiecare pentru el tot nu mi se pare ok, asta daca nu vrea el sa-i faca o surpriza, etc. Nu doresc raspunsuri impertinente precum: "Asa trebuie".

77 răspunsuri:
| Costel_Alexandru_1994 a răspuns:

Ca sa cuceresti o fata trebuie sa fi galant, manierat nu taran. Pana ajungi sa fi cu ea in casa plateste baiatul pentru ca asa e frumos pentru ca tu o inviti in oras, ce alegi sa te refuze daca nu are bani? cuceresti fata o rasfeti dar nu din prima ca dupa te ia de fraier cum ca ai bani si te sapa pana nu mai ai si te paraseste.Iao usor nu cu lucruri scumpe din prima.Iesiti in parc i-ai o punga de floricele un suc doar nu ii ceri acum bani pentru aia ca e 3 leilaughing)

| corhaz a răspuns:

Asa i civilizat si asa va fi mereu i o explicatie lunga acum nu am chef de zis

| Crazyghost explică (pentru corhaz):

Nu ai chef s-o zici sau nu stii? Explica "asa-i civilizat", unde scrie asta? Cine zice asta?

| Crazyghost explică (pentru Costel_Alexandru_1994):

Alta e sa cumperi un suc de de 3-4 lei, alta e cand mergi la restaurant sau in anumite locuri. Cine a zis ca o invit eu in oras? Poate ma cheama si ea in oras. Raspunsul "Asa e frumos" nu prea are sens. Daca nu are bani normal ca ii platesc eu, dar nu sunt taran daca prefer sa nu ii platesc partea. Cat timp amandoi avem o slujba si un salariu, nu vad vreo explicatie pentru care sa ii platesc eu, nici macar la inceput. Oricum, nu stiu ce parere imi poate oferi cineva care nici gramatica nu o o stapaneste.

Răspuns utilizator avertizat
| Sidonia07 a răspuns:

De ce vor femeile sa plateasca ele?
-ii e teama de un barbat care nu o lasa sa plateasca, ar putea fie posesiv
-deasemeni se intreaba daca barbatul care le lasa pe ele sa plateasca nu este un "mate fripte", nu o place cu adevarat sau nu este un gentleman
Regula cea mai simpla este:cine invita plateste!

| Crazyghost explică (pentru TuDorEL96):

De cand e bine sa te conformezi la ce zice toata lumea? Daca toata lumea zice sa te arunci in cap, te arunci in cap? De ce trebuie sa fac eu o impresie buna? Fata nu trebuie sa imi lase o impresie buna? Daca eu fac o impresie buna platind tot, atunci ea imi face mie o impresie proasta, ca ma lasa pe mine sa platesc tot. La fel si invers.

| Costel_Alexandru_1994 a răspuns:

Eu am impresia ca esti chiar taranhappy ce esti asa revoltat e prima ta iubita? sau esti fustrat ca nu ai iubita? nu inteleg esti foarte stresat pe tema asta nu te obliga nimeni, dar asa e frumos noi raspundem pertinent dar tu zici ca ai 12 ani si te mai plangi de munca si asa copiii ca tine nu au voie in restaurant fara un parinte esti ciudat sincer

M-am saturat de oameni prosti si analfabeti. Normal ca ma revolta cand vad ca lumea se supune unor prejudecati cretine, fara sa stie nimic despre acel obicei. Faci tu pe tipul mare, dar daca la varsta ta nu stii sa scrii... Nu ati raspuns pertinent. Raspunsuri pertinente nu sunt raspunsuri precum "Asa e frumos".

| Mussette a răspuns:

E ceva sa traiesti pe spinarea ei. Daca e urata, batrana si bogata, s-ar putea sa ia de suflet. Tare as vrea sa vad cum imparti nota de plata cu ea la un restaurant. Sa incepeti sa innumarati fiecare ce a mancat si cat a baut. Si sa dati cu banu sa vedeti care lasa ciubuc. rolling on the floor

| Costel_Alexandru_1994 a răspuns (pentru Crazyghost):

Bine ca sti tu sa "scrii" esti taran ma si oamenii ca tine ar trebui sa fie inchisi sa nu aibe voie sa discute cu oamenii normali esti taran si analfabethappy uitate la numele tau si iti vei da si tu seama. Daca iti place sa fi taran fi la tine la tara acolo

| mgtow a răspuns:

Eu niciodata nu platesc, ultima oara am pus jumi juma la cheltuieli, numai ca le cam place sa imi bage mana sub pantaloni apoi cand le trag un sarut imi rupe gatul ca se balanseaza pe mine laughing asa sant astea in calduri nici nu le trebuie bani ca sa te satisfaca.

| DeeaMarry a răspuns:

Unele lucruri pur si simplu s-au preluat din trecut, chiar daca oamenii si conceptiile acestora s-au schimbat.
Eu una nu ma simt bine daca prietenul meu plateste, atunci cand e vorba de mai mult de un suc sau o inghetata.

| FABULOSUL6000 a răspuns (pentru Mussette):

rolling on the floor da tu bacsis ca dau eu nota

| FABULOSUL6000 a răspuns:

Fiindca asa e normal! Nu fi magar sa lasi fata sa plateasca! As murii de rusine sa o las pe ea sa dea un leu! Ce naiba tu nu ai mandria ta de barbat?

"Sa scrii" se scrie cu 2 de "i", ma boule. Vezi ca esti prost? Cum sunt eu ma analfabet? Care e problema numelui meu? In opinia mea, oamenii normali sunt oamenii care stiu sa scrie. Sa fiu inchis ca ce? Ca iti fac o observatie de genul asta? Pai oricine ti-ar face, la varsta ta nu iti mai permiti greseli de scriere.

| Crazyghost explică (pentru TuDorEL96):

Intrebarea mea era despre cazul in care esti intr-o relatie, asa ca ce-ai zis pana acum a cam cazut...

| Crazyghost explică (pentru FABULOSUL6000):

Nu are de-a face cu mandrie. In momentul de fata nu mai am o relatie, dar am avut si pana la sfarsitul ei am platit eu, insa acum imi dau seama ca am gresit. Nu e normal, normal e sa plateasca fiecare pentru el sau o data unul, o data altul. Tocmai pentru faptul ca am mandrie nu as vrea sa ii mai platesc. De ce sa mori de rusine? Nu amandoi aveti salariu? Cu ce e ea deasupra ta ca sa ii platesti ei?

| Costel_Alexandru_1994 a răspuns (pentru Crazyghost):

Lasati-l in pace pe asta ca e terminat tare malaughing)) nu il mai bagati in seama ca nu stie sa se poarte cu o femeie laba trista stai tu cu mandria ca o sa fii o laba trista pana mori

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, sigur, nu plateste el, nu te conduce el si cand te casatoresti ajungi o sclava

| FABULOSUL6000 a răspuns (pentru Crazyghost):

Ma hai sa bagam niste civilizatie in capul tau! De pe vremea oamenilor din pesteri barbatii vanau hrana! Ei aduceau tot ce tinea de supravietuire.In timp normal ca am rafinat acest instinct dar nu am schimbat esenta.Barbatii au grija de femei! Clar si fara obiectie! Daca ea vrea sa munceasca sau sa fie independenta e ok.Dar la asemenea lucruri nu e frumos, normal, civilizat sa o lasi sa plateasca! Tu esti barbatul acolo (sau asa ar trebui sa fi) si e normal sa,, asiguri'' tot ce tine de hrana.Stiu ca suna primitiv dar in subconstient asta se percepe ca fiind normal.Cum ar fi sa stai tu acasa si ea sa munceasca? Injositor, clar! Tu chiar ai pune o femeie sa plateasca consumatia? Serios!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt perfect de acord cu tine, atat in privinta platitului, dar si a raspunsurilor date utilizatorului Costel. Chiar e batut in cap, ca sa nu zic prost.
Pana mea, traim in secolu' 21, am inventat calculatoru' netu', "zmart fonu' " si inca mai avem prejudecati din astea cretine? De ce sa plateasca baiatul? Pentru ca sa trebuie. Jur, e cem ai stupid raspuns. Cine **** zice ca asa trebuie? De unde se nasc ideile astea preconcepute? Asta e discriminare la adresa barbatilor pe fata. O femeie care isi plateste singura e independenta, un barbat care isi plateste singur e normal. O femeie care plateste pentru amandoi e painea lu' Dumnezo', un barbat care plateste pentru amandoi e normal. O femeie care accepta ca barbatul sa ii plateasca e normala, un barbat care accepta ca femeia sa ii plateasca e fraier, prost crescut. Si astfel putem continua la infinit, situatiile avantajandu-le, bineinteles, pe persoanele de sex feminin. Eu m-am saturat de toate astea. In Constitutie scrie clar ca nu se fac diferente pe baza de sex. Atunci, din punct de vedere moral, de ce se fac astfel de diferente? Femeile au militat tot timpul pentru drepturi egale cu barbatii, iar acum ca le au, parca totusi incepe sa le placa mentalitatea invechita. Parerea mea e ca ar trebui sa ii explici clar chestiile astea viitoarei persoane cu care o sa iesi sau viitoarei tale iubite. Daca intelege bine, daca nu, inseamna ca e batuta in cap, precum utilizatorul Costel, si nu merita.

| Mussette a răspuns (pentru FABULOSUL6000):

Un zambet cred ca-i ajunge. Poate si id meu... daca a servit frumos. rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mi se pare deloc corect ca la o intalnire sa plateasca baiatul! Toate vor drepturi egale in teorie si superioritate in practica. Au trecut vremurile cand femeile stateau toata ziua la cratita si prin urmare acum merg la munca la fel ca barbatii asa ca ar putea sa-si plateaca consumatia si sa arate ca nu s-au emancipat degeaba, dar din pacate asta nu se intampla. De ce? Nu stiu! Poate pentru ca asa e mentalitatea unora... Mie mi s-ar parea corect ca fiecare sa plateasca ce a consumat, adica iesi in oras cu o presupusa iubita nu cu o prostituata. Daca ar fi prostituata as intelege treba cu platitul, macar ti-ar iesi ceva din asta, dar asa...

| Crazyghost explică (pentru anonim_4396):

De ce ajungi o sclava? Ca sunteti egali? Daca esti egala cu barbatul, esti sclava? Interesanta parere

| Crazyghost explică (pentru FABULOSUL6000):

Consumatia ei, desigur, de fiecare data. Eu trebuie sa iti bag civilizatie in capul tau, deoarece tu o dai cu pesterile. Societatea s-a dezvoltat, comportamentul intr-o relatie s-a schimbat, ambele persoane fac treaba in casa, ambele persoane aduc bani, asa mi se pare normal cel putin, atunci de ce sa nu isi plateasca consumatia fiecare o data unul, o data altul?

| Crazyghost explică (pentru anonim_4396):

Bravo, ma baiatule, in sfarsit cineva cu cap.