| Dodic a întrebat:

Intrebare adresata in special femeilor: Cum sunt priviti bartii romantici in zilele noastre? Cel mai interesant, sugestiv si obiectiv raspuns primeste funda.

Răspuns Câştigător
| didiDia a răspuns:

Ca pe o specie deosebita pe cale de disparitie. Personal, apreciez foarte mult barbatii romantici si mi-ar placea mult sa pot gasi un barbat romantic cu care sa ma casatoresc. (asta pentru ca si eu sunt o persoana romantica)

| alexforyou a răspuns (pentru didiDia):

Iti dau dreptate 100 la 1000 k aceste persoane sunt pe cale de disparitie.si nu uita... daca ai rabdare timpul le rezolva pe toate si nu iti pierde incredea in tine

| Anonim187 a răspuns (pentru didiDia):

Sunt pe cale de dispariti din cauza altor probleme cum ar fi banii...
nu ai vazut baieti romantici, sensibili, atenti cu prietenele lor si ele distrandu-se prin cluburi cu altii in timp ce prietenii lor stiu ca ele sunt acasa dorm. happy cine are bani are ce vrea, daca incerci sa ma contrazici inseamna ca nu esti trecuta prin viata sau esti genul de fata care nu atrage barbatii. fara suparare! toate cele bune

| Dodic explică (pentru Anonim187):

Iti inteleg frustrarea... dar sa nu generalizam.

22 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Specie pe cale de disparitie,barbatul romantic va astepta,cu trandafirul lui rosu in mana,la coltul strazii sperand, timid si indragostit,ca frumoasa lui va veni totusi...
Cand conditiile o permit,va trimite cosuri cu flori prin curier,la usa iubitei,ii va scrie lungi epistole sau...e-mail-uri pline de poezii de dragoste si sentimente pe care inca nu a indraznit sa le marturiseasca!
O va invita la plimbari sub clar de luna si ii va deslusi taina si maretia unei nopti perfecte in doi...
Desuet in aparenta,intelegator intotdeauna,cavaler pana-n maduva oaselor,barbatul romantic isi ofera inima,sufletul,gandurile fara masura, convins ca aleasa lui gandeste la fel...
Din nefericire, pierde mai intotdeauna in fata tupeistului cu creasta si bratara de "rocker", in fata necrescutului cu pantaloni largi si Converse, in fata interesantului cu cosuri si iphone5...happy
Un lucru insa, stiu sigur.
Barbatul romantic va exista cat timp generozitatea va face casa buna cu visarea, cat timp verbul "a da" va putea fi risipit pentru a face fericit macar un om!happy

| Razerman a răspuns (pentru greece12):

Eu cred si sper ca ai scris acest mesaj sub influenta alcoolului sau a drogurilor sau ca e un fel de pamflet. Totusi, daca tu chiar crezi ce ai scris aici, mai trage perdelele si uita-te pe fereastra la lumea din jur daca nu vrei sa iesi din casa.

| greece12 a răspuns (pentru Razerman):

O sa-mi faci favoarea, pentru ca eu stiu sa scriu, sa inveti si tu sa citesti!
Si daca parerea mea asupra unui barbat romantic te deranjeaza atat de mult incat iti permiti sa ma judeci, lumineaza-ne si cu propria ta parere, pe care inca n-am vazut-o aici.

Nu ma intelege gresit, dar citind descrierea ta mi-am imaginat un fat frumos foarte insistent care se dedica mai mult de 100% unei relatii. Or exista femei care isi doresc astfel de barbati plictisitori care sa le innebuneasca cu dragalasenii pe minut, nu zic nu. Eu as vedea un barbat romantic ca fiind un barbat serios, misterios, despre care nu se stiu multe lucruri, care isi arata iubirea nu de multe ori dar atunci cand o face o face puternic. Daca un barbat este romantic 24/24 gandeste-te ca te-ar plictisi fiindca dupa o perioada mai mica sau mai mare de timp si-ar repeta scenariile, orice om are imaginatie si inspiratie dar aceasta se termina la un moment dat. Tu iti doresti prea mult de la un singur om care nu traieste doar ca sa te vada pe tine si ca sa te iubeasca pe tine, ci care are viata lui pana la urma, chiar daca te iubeste foarte mult nu cred ca ar trebui sa se tina scai de tine si sa-ti cante cate o balada la fiecare colt de bloc. Tu ai o imagine tip a omului romantic, una gresita. N-am prea inteles ideea cu tipul cu creasta si tipul cu iphone5. Daca ai creasta si iphone nu poti sa-ti iubesti prietena? Sau trebuie sa fii imbracat la costum ca sa fii romantic? Barbatul pe care l-ai descris tu l-ai intalni doar in anime/manga, nu in viata reala. Mai ales ca tipul asta de barbat, sa spunem ca ar exista, ar fi respins de mai mult de 99% dintre femei, chiar daca se spune ca femeile apreciaza romantismul. Romantismul este una, insistenta si scenariile sliseice sunt alta.

| IMC90 a răspuns (pentru Razerman):

Depinde de femeie ma happy Femeile sunt ca si masinile, fiecare are propriul mod de operare si nu se aseamana nici macar modelele intre ele (daramite marcile)winking Daca esti sofer experimentat, stii sa conduci orice fel de masina, daca nu mergi cu Trabantul laughing

| IMC90 a răspuns (pentru greece12):

Intr-o relatie, trebuie sa dai exact cat primesti, nici mai mult nici mai putin happy
Daca baiatul nu e suficient de romantic, si fata trebuie sa-si puna cateva semne de intrebarewinking

| Razerman a răspuns (pentru IMC90):

In cazul de fata nu depinde de femeie, depinde de barbat. Daca e atat de dobitoc sa-si traiasca viata pupand o femeie in dos fara vreo perspectiva asupra propriei vieti, gandundu-se numai la ce cadou sa-i mai faca prietenei nu prea se poate numi barbat ci mai degraba robot. Nu prea se merita.

Stii,mai bine putin si bun,decat mult si prost.
Sa fii romantic nu inseamna sa te transformi intr-un idiot preocupat in exclusivitate de siropuri amoroase,cum incerci tu sa interpretezi raspunsul meu.
Romantic poti sa fii si daca oferi un servetel,depinde cum si cand o faci!
Si cu cine!
Ai o idee gresita despre barbatul romantic,el exista,perfect adaptat la zilele noastre si la viata nebuna pe care o traim.
Ca putini il inteleg si inca si mai putini il apreciaza,nu e vina lui.
Dar exista.
Lipsa ta de experienta sau faptul ca gandesti altfel decat mine, sunt benefice, iti pot folosi in progresul personal.
Si vei fi uimit sa descoperi cate femei isi doresc ca barbatul de langa ele(barbatul, am spus), sa fie macar putintel mai romantic!

| greece12 a răspuns (pentru IMC90):

Cand iubesti, dai fara sa astepti ceva in schimb.
Dar trebuie sa stii ce vrei de la viata, ca si viata, la randul ei sa stie ce sa-ti ofere...happy

Iti spun o chestie, eu sunt un tip sensibil care daca ar fi fost fata ar fi vrut sa aiba un iubit ca cel descris de tine. Mama m-a facut insa baiat asa ca cunosc cat de cat psihologia barbatilor, si de la introspectie si de la analiza altor barbati cu care imi petrec timpul inutil. E un cerc vicios aici, si anume ca multi barbati, nu toti, dar multi, ar fi mai sensibili cu partenerele lor si mai romantici, dar imaginea femeilor s-a schimbat radical in ultimii ani. Femeile pun mai mult pret pe cariera decat pe o viata de familie, astfel devenind mai putin preocupate de cum sa fie partenerii lor. Sau cel putin asa vor sa para, eu asa am observat fara sa intru in vreo discutie amanuntita. Totodata si barbatii par a fi mai interesati de alte chestii decat familia. Nu vorbesc de pustii de 18 ani care viseaza masini, fotbal, 90-60-90 sau altele, vorbesc de barbatii de toate varstele. Astfel dispare si romantismul si legatura cu femeia, ea rezumandu-se numai la sex si hai, la 3-4 ani de relatie. De-aia spun ca este rar tipul acela de romantic pe care l-ai descris tu. Nu fiindca pe dinauntru un barbat n-ar fi (un barbat adevarat, nu unul cu IQ 90 de la coada vacii), ci fiindca atat ei cat si femeile se ascund dupa niste masti si asa creaza impresia ca sexul e cel mai important si ca frumusetea unei relatii de lunga durata era la moda acum 2 secole.

| adriang95 a răspuns (pentru greece12):

Nu încurca ascultătorii de rock cu manelari, te rog... Ca poet și ascultător de rock m-am simțit jignit de afirmația asta.
Ca să răspund la întrebare, băieții romantici sunt cei care reușesc să treacă peste limitele comercialului, dar care sunt forțați de societatea infectă să trăiască (de cele mai multe ori) singuri, prin melodii rock (aici fac trimitere la SOAD - Lonely day ca exemplu, pentru că de multe ori adevărații rockeri sunt puși laolaltă cu skaterii care au găsit „cool" să te îmbraci agresiv) sau prin diferite forme de manifestare a artei văzute drept inutile de aceeași societate menționată mai sus.

Puteți să mă considerați un frustrat pentru aceste afirmații, dar am învățat să mi se rupă de critici venite de la persoane care nu au în cap decât bani la fel cum un animal fără minte are în cap doar mâncare și să fie cel mai puternic din haită.

Și crede-mă, sunt mulți băieți în situația mea, dar tot mai mulți părăsesc acest grup și intră în efectul de turmă inițiat tocmai de voi, fetele. Eu așa văd: una a avut pe unul cu bani, a vrut și alta pe unu' cu bani și tot așa, băieții fiind obligați să cotizeze unul după altul tot mai mulți, iar astfel lumea s-a „dezvoltat" de la idei umaniste la o întreagă activitate economică (asta numesc eu involuție).

| foxsilver a răspuns (pentru Razerman):

Romantismul este o atitudine, o nuanta oferita unui gest, nicidecum o activitate zilnica, asa cum ai inteles din raspunsul lui Greece.Tu, probabil ai crezut ca acelea sunt singurele lucruri pe care le face un barbat romantic in fiece zi.Total gresit, si lipsit de imaginatie!
Probabil ca si atunci cand vezi un film, tu crezi ca ceea ce fac oamenii pe-acolo, in 120 de minute, ei le presteaza intreaga viata.Acum,ghici cine se uita prea mult la filme, traind cu intensitate momentele, electrizat de aburii alcoolului, sau(si)dupa o cura de marujuana!

| Razerman a răspuns (pentru foxsilver):

Modul in care a descris Greece m-a facut sa cred ca viseaza prea mult si ca crede ca un om poate sa fie romantic zi de zi. Bineinteles ca nu cred asta, dar am incercat sa ma mulez pe raspunsul ei si sa-i explic de ce nu este bine. Dupa al 2lea raspuns al ei mi-am dat seama ca eu am inteles gresit, dar din primul ei raspuns se intelegea ca ea isi doreste un barbat care s-o alinte zi de zi.
PS: In filme de obicei se prezinta viata unor personaje pe o durata mai mare de timp, saptamani, luni, ani, deci filmele romantice pot avea si caracterul asta de "poveste fara sfarsit". De la asta si vorba "in viata nu e ca-n filme".

Vad ca ai inteles pana la urma si ma bucur.
Ai varsta fiului meu si,desi realist,nu ti-ai pierdut nici sensibilitatea si nici speranta in bine.
Oamenii,fie femei,fie barbati,isi traiesc viata cotidiana ca pe scena unui mare teatru,poarta intr-adevar o masca,pentru propria siguranta,din autoaparare,din arivism,din lacomie,in fine,din mii de motive.
Dar ceea ce ramane,cand singuri seara in dormitor,se dezbraca de masca lor,sunt ei,cei adevarati.
Cati crezi ca sunt fericiti sau macar multumiti cu persoana lor?
Stiu ca deschid un nou subiect, il putem discuta in particular ca sa nu transformam conversatia de fata intr-un lung off topic, dar mi-ar face placere, pentru ca desi esti bine intentionat, impulsivitatea te poate trada uneori.happy

| greece12 a răspuns (pentru adriang95):

Poate iti dai seama ca ghilimelele pe care le-am folosit au rolul de a ironiza pe toti cei care isi imagineaza ca stiu ce este rock-ul si, de fapt, se comporta ca niste profanatori de morminte!
Cat despre manelisti, e prima oara cand folosesc cuvantul asta aici, imi repugna pana si faptul ca a trebuit sa-l tastez!
Pe scurt si ca sa intelegi, regret ca m-am nascut prea tarziu si n-am putut fi prezenta in '69 la Woodstock...happy
Am si o lista de muzica pe site,ai putea sa ii arunci o privire,sigur vei intelege.
Cat despre viata,desi nedreapta in aparenta, e echilibrata, ce-ti ia azi cu o mana, iti da maine cu doua, depinde totusi si pe ce drum o iei!

Avand in vedere faptul ca sunt inca membru junior nu prea avem alta metoda sa discutam decat prin reply-uri. sad
Din pacate am observat ca mastii aceleia de care vorbim amandoi in timp parca ii cresc radacini si se prinde de craniu. Eu cel putin am intalnit o astfel de persoana si pana la urma am lasat-o balta, nu ca n-as fi vrut sa o ajut, ci fiindca ei ii placea stagnarea si se complacea in situatie. Spui ca in general oamenii cand ajung in momentul in care vor "sa se cunoasca mai bine" masca aceasta dispare... merg pe mana ta, fiindca din propria experienta nu pot vorbi. Mi-as dori si eu sa fie asa si usor usor de la momentul ala toate retinerile si nevoia exagerata de autoaparare sa dispara.
Sunt putini oameni care sunt multumiti pe de-a dreptul de ei si si mai putini cei fericiti cu ei insisi. In primul rand trebuie sa te cunosti foarte bine, ceea ce din start e o problema pentru multi. Oamenii sunt indisciplinati si trebuie sa se ocupe mult de autodisciplina fiindca mereu vor sa achizitioneze ceva ce n-au inca, indiferent daca le foloseste sau nu. Si asta ar fi o cauza a nefericirii. Mai sunt cei ca mine care nu sunt multumiti de cum arata. Si tot asa, scazand, nici nu stiu daca or sa ramana o mana de oameni care sunt fericiti.

Accept mesaje de la toata lumea,incearca,nu are importanta ca esti junior.
Teoria mastii,pe care o faci aici,e mai mult decat simpatica,da,putini sunt oamenii care vor sa ramana oameni,carora le pasa de asa ceva,se pierd si se risipesc in materialisme absurde si egoism nejustificat,fara sa stie ca tot ce le trebuie exista acolo in ei,nu cauta atat de aproape,iar ideea lor despre fericire poate ca nici nu exista!
Fericirea e in noi,traieste cu noi,un alt om nu-ti poate da fericire, poate cel mult, sa ti-o ia, dar abia atunci incepi sa intelegi!
Te astept in privat, sa stii!

| Liviu_2019 a răspuns:

Ca niste pampalai! Asta ti-o spun din proprie experienta. Cu parere de rau!

| Anonim187 a răspuns:

Ca pe ultimul prost happy mai ales daca fata respectiva nu-l place iti da o stare foarte proasta si ajungi sa strangi f multa ura in tine. banu e romantic in ziua de azi. sanatate happy