Nu isi dau seama ce greseala fac, e destul sa se laude primul "servit", si vor avea multi alti doritori de partide de sex, care le vor considera fete usoare, vor ajunge "banca de sperma" a cartierului, scolii sau orasului si le va fi foarte greu sa-si mai intemeieze o familie in viitor.
Fiindca le lipseste educatia din familie in aceasta directie, nu constientizeaza riscurile si fiindca nu au alta ocupatie. Parintii si profesorii nu le mai incurajeaza sa aiba rezultate exceptionale la scoala, sa mearga la Olimpiade, sa citeasca mult si atunci isi umplu si ele timpul cum pot.
Pt ca ele cred ca sunt destul de mari pentru asta, cu toate ca nu e asa In loc sa isi vada de scoala, ele isi incep viata sexuala. O sa descopere ele pana la urma ca nu e bine ce fac. Dar va fi cam tarziu atunci
Influienta anturajului, lipsa de comunicare cu parintii, de multe ori lipsa de educatie din familie, teribilismul, curiozitatea, sunt doar cativa factori ce influienteaza inceperea vietii sexuale de la o varsta frageda fara a se gandi la consecinte...
Eu cred ca nu mai exista comunicare intre copii si parinti. Parintii nu mai stiu sa le vorbeasca copiilor despre viata sexuala deoarece prefera sa se ascunda in spatele frazei:
"Nu, copilul meu nu ar face niciodata asa ceva!"
Poate ca daca parintii ar fi mai comunicativi, si copii ar sti mai multe si nu ar mai fi tentati sa-si inceapa viata sexula la indemnul amicelor.
Mentionez, nu sunt parinte si am mare respect pentru ei deoarece stiu ca nu le este simplu.
Pentru ca nu sunt destul de informate in ceea ce priveste riscurile la care se expun. O fata de 13 ani are organismul suficient de dezvoltat pentru a intretine relatii sexuale. Corpul trebuie sa se dezvolte. O varsta potrivita ar fi 17 - 18 ani cand deja sunt mai mature si sunt constiente de ceea ce fac. Pe de alta parte, insa si parintii si profesorii au partea lor de vina. In special parintii care nu mai au suficient timp spre a-l dedica copiilor, iar acestia stiu ce stiu de pe net sau de la prieteni. Eu consider ca o discutie cu un parinte ar fi mult mai utila si mai sigura. Nici internetul nu e cea mai buna sursa. In concluzie, o viata sexuala inceputa atat de repede, poate avea repercursiuni pe viitor, cum ar fi o sarcina nedorita sau o boala. Nici prezervativul nu foloseste 100%.
Mai multa grija, fetelor!
Caly
De curioase si pentru ca le maninca. Si daca fac plozi ii abandoneaza ca nu stiu nici sa si spele chilotii dar sa creasca un copil...
Buna. iti dau eu raspunsul.pt ca sunt nebune! inca sunt niste copile.cum s afaci as aceva?:O:O:O
Au impresia ca daca ajung la varsta de 15 ani virgine sunt demodate
am si eu eu verisoara de 14 ani mereu vad la statusul ei :Te iubesc bebe, pui,
ca sufera
etc
mereu imi vorbeste nu mai de baieti
e vb si e anturaj
Pentru ca asa vor, nu cred ca le obliga nimeni. De exemplu, cand ma duc mai ma duc pe la tara, la o fata la poarta se strang vreo 5 fete ( sub 15 ). dar acum vine bomba : mai vin si vreo 10 baieti cu 3 masini. ce parere aveti? sincer mi se face greata cand vad asemenea "fete ".
Dan
Curiozitate
inconstienta
anturaj
teama de a nu-si pierde iubitul
dorinta de a depasi pragul copilariei, etc...
sunt multe motive insa cred ca cel mai important este educatia primita
Nu toate adolescentele .eu am 14 ani sh inca sunt virgina.sh ma mandresc cu asta. pentru ca sunt "curata"...sh am de gand sa raman asa pana pe la vreo 18 ani... Poate aceste fete... le influenteaza anturajul sh faptul ca nu stiu sa se respecte pe ele.Sau pur sh simplu is pacalite de ei.baieti .adica uneori fetele sunt naive sh sunt pacalite usor`... Dar oricum fiecare face ce vrea cu viata sa...
Probabil datorita faptului ca au ajuns la maturitatea sexuala.
Din pacate, datorita decuplarii dintre maturitatea sexuala si maturitatea sociala, pentru cele mai multe persoane... e un gest iresponsabil.
Pur si simplu din lipsa de educatie, copilul trebuie de mic educat(mai ales daca este fata), ce este bine si ce nu este bine de facut in viata, dar copii mai iau si pilde si exemple de la parinti(ce vede in casa aia face). Pacat de aceste fete.Mai tarziu, se va rasfrange raul asupra lor si atunci va fi prea tarziu.
Deoarece sunt naive unu de vreo 18-20 de ani le zi 2, 3 vorbe si ele gata se culca cu el, si de cele imi multe ori aceste cazuri au parte in medii rurale unde adolescentele nu sunt destul de bine informate si o parte din vina o are si familia...
Deoarece sunt naive unu de vreo 18-20 de ani le zi 2,3 vorbe si ele gata se culca cu el ,si de cele ami multe ori aceste cazuri au parte in medii rurale unde adolescentele nu sunt destul de bine informate si o parte din vina o are si familia...
Da de unde hanry... ce mediu rural? aia era pe vremuri. Acu din contra, vad prea multe pe Internet de la varste fragede si le starneste curiozitatea, numai asa se explica. si astfel ajung sa puna in practica ceea ce invata de pe net.
Pentru ca la 13-15 ani (uneori si mai repede) fizic, fata este dezolvata, insa psihic nu Si e vorba si de anturaj, etc Ar fi multe aici
Pai... ca sa fie si ele 'cul', sa para mai mature, si ele isi zic:" Daca sunt la liceu pot sa o fac si pe asta", din lipsa de informare... mai ales ca se fac destul de multe avorturi...
nu prea ma mira chestia asta pentru ca suntem in romania si guvernului i se rupe de noi... si asa incet-incet romania o sa dispara de pe harta...
Pai fiecare face cu viat lui ce vrea....numai ca oricum este foarte devreme..au ele 13 ani dar mintea lor tot de copil este.si anturajul are putina vina in acest caz.pentru ca ele sunt influentate de prietenele lor mai mari care au trecut printr-o asemenea experienta.
anonim_4396 întreabă: