mitza multi intalesc un baiat/ o fata si dupa 2 saptamanii ar sta in cap pentru el/ea eu te sfatuiesc ca nici o data pentru nimic sa incerci sa nu te lasi purtat de val, ca daca ai "noroc" ca mine nu v-a fii placut deloc, majoritatea o sa zica ca este normal si alte chestii, dar no fiecare cu parerea lui si nu incerca sa ii faci sa realizeze ca tot tu o sa fii cel criticat, lasa-i sa dea cu capu de probleme si o sa realizeze ei singuri
Tot mi-am bagat nasuchiar daca am 16 ani
Sa stii ca iti impartasesc parerea. Am 19 ani si raman neplacut surprinsa cand vad ca fete in general de 12-13 ani pun intrebari la care altii nici nu s-ar putea gandi. As putea spune ca asta e generatia, dar nici eu nu sunt cu mult mai mare decat ei. Eu la 12 ani inca ma jucam elastic si cunosc o fata care la 13 ani si-a inceput viata sexuala. Ma ingrozesc :-s
Ai vazut intrebarea cu fata de 16 ani care vrea sa se munte in casa baiatului de 19 ani? Am ramas si eu uimit, nu esti nebun deloc. Iti impartasesc parerea ca nu-i normal. De fapt in zilele noastre anormalul e considerat normal.
Aceeasi parere ca tine. Toti se indragostesc, toti fac sex, toti injura, beau, fumeaza, etc. Educatie?! Nu cred ca exista pentru ei cuvantul asta. Ar fi ceva daca ar incepe la adolescenti de 15-16 ani dar e mai mare bai ca tot mai multi copilandri de 12-13 ani incep cu astfel de lucruri. E o mare nebunie peste tot. Cat despre dragoste...eu nu cred foarte tare in asa ceva. Atractie da, dar nu dragoste. Probabil copii acestia confunda atractia cu dragostea. Cum vad o tipa/tip bun/buna gata: m-am indragostit. Asta denota cat de imaturi pot fi unii.
Nu nu esti nebun dar asta e generatia. Eu una am fost crescuta an epoca de aur si nu aveam internet.
"Generatia messenger". Dar ce poti sa le ceri, amice? Degeaba incerci sa le dai sfaturi, o sa creada ca ai ceva cu persoana lor. Mai bine -i lasam in lumea lor. O sa vina vremea in care o sa-ti schimbe mentalitatea si o sa constientizeze ca viata inseamna mai mult decat o tastatura, un mouse si cateva cuvinte aruncate online de dragul de a da "enter".
La noi in tara, oamenii, nu invata din greselile altora, prefera sa dea ei cu capul, iar pe urma se lecuiesc, ori nu (in cel mai rau caz). Eu unul sunt dezgustat de asa-zisele "iubiri virtuale". Majoritatea celor care apeleaza la asa ceva ceva, in final, traiesc o deziluzie. De ce? Pentru ca-n virtual poti aburii, in virtual de hranesti doar cu aparente, care de multe ori induc in eroare.
Problema e ca nu mai stiu de rusine de nimic iar mucosii in ziua de astazi ne dau lectii din toate punctele de vedere
ma intreb cum o sa fie peste vreo 20 de ani
Eternul conflict intre generatii: in trecut fetele se maritau la 14 ani si la 16 aveau copil, dar era ok. Apoi a fost epoca cu emanciparea femeii, iar acum cica avem egalitate. Cica.
Bun, care e problema daca se muta impreuna? Nu mai bine asa decat daca respectivii se apucau de sex cum puteau si pe unde puteau si cu cine puteau?
La 16 ani se poate avea o relatie care sa se mentina, cunosc cazuri de oameni care se vor casatori si sunt de la 15-17 ani impreuna.
Nu ca tot ce zboara se mananca, dar mi se pare aiurea jucatul de-a lupul moralist, invinovatitul parintilor si nefacutul de nimic. Daca vedeti o problema luati atitudine. Plansul pe un site nu prea ajuta. Si nu e lumea asa neagra - daca pun intrebari, nu inseamna ca acei asa-zisi copii si fac ceva. Si la 17 ani totusi ai ceva cap pe umeri, nu e stres.
Asa ca nu vine apocalipsa - sunt cazuri si cazuri si din pacate nu toti avem povesti de succes.
Va multumesc pentru rasunsurile voastre si ma bucur ca nu sunt nebun. La 14 ani poate aveam si eu in cap asa ceva dar parca tot era mai bine afara sa te joci cu prietenii. Nu sunt foarte mare nici eu am 20 de ani dar cand vad asa ceva ma lasa pur si simplu cu gura cascata. Cand vreau sa intru pe TPU vad numai intrebari de genu "am facut sex cu prietenu meu neprotejati si e posibil sa raman insarcinata?", da cand au vrut sa faca asta nu puteau si ei sa dea un search pe google pentru ca nenea google le spunea totul. Asta este, inca odata va multumesc pentru raspunsuri foarte mult poate vad si ei si isi dau seama ce gresesc.
@stresu: ai dreptate intr-un fel da se poate mentine o relatie din asta da scuzama frate ai toata viata inainte sa faci ce vrei si ce nu vrei da la 15-16-17 ani frate distreazate nu sta sa cauti persoana cu care sa te culci dupa e mai greu sa faci anumite lucruri pentru ca dupa ce ai terminat liceul te axezi mai mult pe viitorul tau cel putin asa am facut eu. Eu unu cat am fost mic m-am distrat chiar daca ma certau parintii ca de ce stau noaptea pana tarziu afara si chestii din astea dar acum am ajuns in stadiu in care le-am demonstrat ca m-am schimbat. Si chiar daca am 20 ani nu ma gandesc sa stau in aceiasi casa cu o fata vreau mai intai sa ma vad pe mine realizat si apoi usor usor vor venii si astea. Asta este acum nu toti gandesc ca mine si pana la urma fiecare face ce vrea cu viata sa.
Bafta!
Salut!
Nu ești deloc nebun. Și ca răspuns pentru EusicutineegalNOI, da! În majoritatea cazurilor de acest gen, dragostea este mereu confundată cu atracția fizică. Există și excepții.
Ai dreptate! Si eu imi pun mainile in cap cand vad copiii astia "suferind" din dragoste sau cerand nu stiu ce sfaturi legate de sex.doamne.
Unde sunt vremurile de alta data...
15 ani.
Profa de psihologie a intrebat fete din clasa ce vor face ele pe viitor. Ele au zis ca o sa isi gaseasca un papagal care sa le tina si intretina:O.
Poate eu singura fata care are 15 ani. eu sunt de acord cu voi si mie mi se pare ciudat ce sa intampla dar asta e... ceea ce conteaza e ca mai sunt si catziva copii calumea... sper ca nu te deranjeaza ca mi-am zis parerea dar chiar u am puteam abtzine
Pe mine ma amuza (si ma ingrozeste in acelasi timp) ca fete de 12-13 ani intreaba de cate o cura de slabire, de o relatie cu nu stiu ce baiat sau ce haine s-ar asorta cu nu stiu ce oja/ruj si multe altele, unde mai pui ca nici nu stiu sa scrie sau sa puna o intrebare cum trebuie.
Astia mici se grabesc ca altceva, eu la varsta lor ma jucam prinsa, de-a v-ati ascuns si ma plimbam cu bicicleta iar despre haine, purtam ce mi se dadea de la conducere (mama).
Cred ca is de vina in primul rand parintii ca le-au luat la copii calculator, si ii lasa sa stea asa de mult la calc, parintii cred despre copiii lor ca is foarte desptepti ca stiu sa lucreze pe calc, ma rog sa lucreze, sa-l deschida si sa intre pe mess, sa copieze muizca si filme si sa se joace.
Pana la urma o sa realizeze parintii ce greseala au facut, dar sa nu fie prea tarziu.
Nu ii supravheaza deloc pe copii, nu au discutii cu ei, eu la 12-16 cei mai printre prietenii mei erau si parintii, dar acesti parinti sunt considerati de copii ca niste epave, invechiti.
Presupun ca dupa varsta de 10-12 ani incep primele simpatii si de ce nu primele indragosteli;
in conditiile in care parintii nu isi petrec suficient timp cu micutii lor (din diverse motive), mi se pare normal ca acestia sa caute atentie prin alte parti, confundand indragosteala cu dragostea, sau facand tot felul de chestii pe care le vad sau le aud de la altii;
ceea ce ar trebui sa doara este ca ei vor creste de mici cu aceasta impresie pe care o vor considera perfect ok, si vor repeta si ei greselile parintilor lor; numai ca de data asta greseala nu se va intampla din neatentie sau din lipsa de timp, ci din cauza ca se considera ca fiind ceva bun si normal;
eu cred ca atata timp cat noua mentalitate a cuprins majoritatea lumii, tu intr-adevar esti nebun; partea buna este ca nu esti singurul; partea rea e ca iti va fi mai greu sa intalnesti oameni care sa iti impartaseasca ideile;
nu e nici o deosebire intre faptul ca mamaie zice "asa vrea Domnul..." si faptul ca nepotica sau nepotelul zice "asa e acum"; ambele denota durerea in cot si fuga de responsabilitati;
in conditiile de acum, prefer sa fiu luat de nebun decat sa ma "normalizez"
@deea40 fetele din ziua de azi se combina cu baieti mai mari cu vreo 4 ani decat ele, care au deja o anumita experienta de viata si stiu sa o "vrajeasca" din moment ce este o copila destul de naiva la aceasta varsta. Asa ca de la o simpla simpatie se ajunge la iubire, iar dupa ce ajung sa ii iubeasca le urmeaza toate dorintele din disperarea de a nu ii pierde.
Nici mie nu mi se pare normal ca o fata sa isi inceapa viata sexuala la varsta de 12-13 ani, dar asta depinde de persoana, daca este informata, daca se gandeste la consecinte si daca are sau nu puterea de a spune "Nu" unor anumite tentetii.
Si eu am 15 ani
Ce am zis frate de am primit 4 puncte la stupid mai sus? Vedeti despre asta vorbeam!
@mihai: Şi eu cum pot să stau în aceiaşi casă cu o fată(aceiaşi fată) şi să mă ocup şi de realizarea mea personală şi, colac peste pupăză să am deja vreo 5 ani în spate de când sunt total independent de părinţi.
Relaţiile, mutatul împreună şi sexul nu sunt chiar aşa de groaznice dar totul depinde de educaţie, mentalitate şi, în fond, de inteligenţă.
Salut!
P. S.: Suntem de-o seamă
KatiMe27 întreabă: