Nu ii intereseaza p copiii d cls a2a o asa intrebare oricum face referire la copiii din ziua d azi daca ana bagaboanta e minora
)) tot dracu ala e! adica aia e forma prescurtata j cealalta este forma gramaticala
Pai ca "este" este corect
Ia conjuga verbul a fi si afla.
eu sunt, tu esti, el/ea este! noi suntem, voi sunteti, ei/ele sunt.
So? vezi tu vreun "e"?
Aoleu pai e tot aia.adica ''e '' e forma scurta de la este si este vine de la cuvantul ''est'' din latina
E acelasi lucru.doar ca ''e'' se afla forma prescurtata de la verbul ''este''. ambele sunt corecte,dar in unele cazri de preferabil este sa folosesti ''este'' deoarece da mai mult sens propozitiiei. ''este'' poate fii si verb copulativ(cand nu se poate inlocui cu ''se afla'' sau ''exista'',el intra in componenta unui predicat nominal si cere un nume predicativ)poate fii si verb predicativ(cand se poate inlocui)si mai poate fii folosit si ca verb auxiliar(adica ne ajuta la formarea unui timp, deseori cond optativ, conjuctiv-perfect)
Diferenta in ce sens? propozitiile nu isi schimba sensul in niciunul din cazuri.,, este '' suna mai frumos, mai politicos. iar,, e'' e folosit mai des cu prietenii sau in familie. sper ca te'am ajutat. pa!
Raspunsu meu e ca Ana e o mare Vagaboanta. Tine minta:vagaboanta nu Bagaboanta.
Vagabondul este un om sau un animal care rataceste fara rost pe drumuri, iar bagabond NU este in DEX!
Mai.Chiar daca ai conjugat verbul nu conteaza."E" este forma scurta de la e.
KatiMe27 întreabă: