Mie una imi place mai neparos, iar daca chiar e mai paros si imi place baiatul din alte puncte de vedere, asta e il accept si asa. Dar majoritatea baietilor isi dau parul jos cu masina de tuns, ceea ce ok.
Buna intrebare, sa stim si noi sa ne nu ne mai dam parul jos, ca si asa ocupa destul timp, nu?
Mai degraba trebuia sa le intrebi daca le plac aia mai parosi pe cap sau aia mai cheliosi, ca si aici sunt dezbateri mari.
Am pus o astfel de întrebare când credeam ca o sa chelesc, deja ma declaram chel când am văzut o bucata lipsa fără par în forma de moneda, din fericire parul sa regenerat și acum sunt uimit, credeam ca o sa mai îmi apară 'gauri ' în cap da nu sa întâmplat.
Alopecia areata, da. Ti-a aparut dintr-o data sau cum a fost? Empatizez cu orice barbat sau orice persoana care incepe sa chealasca,, si eu am teama asta, deci chiar ii inteleg ca in momentele alea le-ar veni sa sparga oglinda sau sa injure de toti sfintii. din fericire alopecia areata e reversibila, singurul tip de alopecie care iti da parul jos definitiv de pe cap e aia androgenetica, aia care apare intre 20-30 ani si e strict genetica, alopecia areata e ceva pasager, parul incepand sa creasca inapoi in zonele alea, am mai vazut persoane cu tipul asta de alopecie, se vede ca o moneda, in unele cazuri se extinde zona cheala pana te lasa bec, dar e ceva mai rar asta stadiul asta agresiv. Ma bucur ca ai scapat, eu unul spargeam oglinda din prima daca vedeam, cred ca alopecia e teama oricarui barbat pana intr-un anumit punct, dupa isi asuma si o accepta.
O apărut brusc. Maica mea mi o zis eu nu știam, țin minte ca băgăm multe bilete la pariuri în perioada aia și pierdeam la greu și stăteam prost cu banii. Da, am făcut o criza de isterie când am văzut, da am citit și am realizat ca e reversibil. dacă mai îmi apărea intr o gaura cred ca făceam soc emoțional. Dar mai mi o spus un user de pe aici ca o avut și ea și i sa regenerat. Prima data au apărut fire albe, în câteva luni sa regenerat cred ca o durat aproape un an.m-am spălat și cu un șampon de la gerovital tratament expert regenerant cu keratina da nu cred ca șamponul a făcut minuni ci ca am eliminat eu stresul.
Încă * my bad.
Ai avut mare noroc daca pana si firele albe s-au regenerat. deci las-o mai usurel cu stresul ca ai vazut ce ti-a facut. Am vazut pe atunci intrebarea aia cu alopecia ta dar n-am stiut sa raspund, adica imi aduc aminte. Stii care e faza cu chelitul, aici e vorba de noroc, trebuie sa ai ori noroc, ori ghinion. Nici cu geneticul din familie nu e batut in cuie ca vei cheli, la mine de exemplu a mers chelia in linie dreapta, din partea lu' tata e o chelie mai blanda, doar cu linia frontala in m si au dus-o asa toata viata, cu chelit tarziu, iar din partea lu' mama toti aia sunt bec in cap, deci geneticul e pus pe mine, pana acum am scapat, intre 20-30 e agresiva rau alopecia, mai am putin si scap de intervalul asta, dupa asta va fi mai lent procesul sau vei scapa de el pentru toata viata, depinde de noroc. Se combina genele de la multe generatii din familie, se ia si din partea ambilor parinti, e o intreaga nebunie ))) cu toate astea suntem cativa barbati in familie care avem parul des si intact inca, deci e vorba de noroc, dar si cand vine...
Tu și chel și cu par vei avea același succes la gagici. Ca te va afecta puțin pe tine e altceva, vei trece ușor peste aceasta situație. Ar trebui sa fi mândru ca ești inteligent ca dacă erai prost nu mai aveai ce sa faci chiar dacă erai făt frumos toate te marginalizau. Da, când ești și prost și chelesti tot odată atunci asta mi se pare un blestemat urat rău. Sănătatea mintala e cea mai importanta în zilele noastre.
Merci de complimente, nu esti nici tu vreun nasol, adica asa la prima vedere pari om super, tie incredere de sine iti trebuie, ca de vorbit orice se poate vorbi cu tine. curaj iti mai trebuie, incredere de sine si crede-ma ca vei fi mult mai bine, acum imi pare rau ca in trecut ne-am mai certat. Din pacate o chelie ma schimba radical, fizionomia mea e dependenta de par, m-am mai tuns la 0 si stiu ce zic ca eram de nerecunoscut, aratam ciudat dar nu-mi statea neaparat rau, insa e o diferenta intre tuns la 0 si cu par des vs alopecie, adica pana si radacinile alea inca iti mai dau o forma, pe cand o alopecie te schimba super mult, de aia ma tem cel mai mult, de schimbarea aia radicala, in rest nu te afecteaza cu absolut nimic fizic, deci nu voi niciun succes la gagici. Pana la urma conteaza caracterul, inteligenta, atitudinea si sa ai papagal + fizicul care poate fi macar agreabil ca barbat, sa stii cum sa le iei, nici macar banii nu te-ar face mai atractiv. Cica chelia e simbolul inteligentei, nicidecum al prostiei, dar sa fim sinceri...nimeni n-o vrea! )))
E mai bine sa nu te temi căci de ceea ce ne temem cel mai mult nu scăpăm. Alopecia e urata rău mai ales la femei. Fiind o boala autoimuna cea areata e nasol ca recidivează în situații de stres majore. Depinde de fizionomie, la unii Le sta ok cu chelie.în viata trebuie sa fi pregătit psihologic pentru orice. Nu o sa ai probleme dacă nu ai probleme cu stresul. Eu nu consider ca ne-am certat eu nu sunt dușmănos sa țin ura pe cineva toată viata, am alta mentalitate.
La femei apare din cauze mai misterioase, adica nu e ca la barbati sa fie strict genetic, la ele stresul are un impact mai mare asupra parului.
Da, unora le sta mai bine cheliosi decat cu par, dar nu tuturor ne-ar sta bine, pana la urma e doar par, nu ne reprezinta doar un par, noi practic vom fi la fel, numai ca ceva va lipsi si ar trebui sa ne obisnuim, dar aici e buba, majoritatea vom vrea sa avem par, ne vom lupta pana la ultima picatura pentru el, ca intr-un final sleiti psihic sa ne resemnam si sa ne acceptam asa cum suntem, ti-o asumi. Chelia e mai mult o chestie psihologica, e provocarea de a accepta schimbarea, parul are un impact enorm pentru increderea de sine, te gandesti ca pana sa chelesti iti faceai si tu o freza care sa te avantajeze, iti lasa-i parul mai mare sau ti-l aranjai in asa fel incat sa iti stea bine, pe cand daca il pierzi iti vei lua gandul de la astea, te si imbatranesti chelia, e gandul ala "daca nu voi mai fi atractiv fara par", dar noi sa fim sanatosi, nu se opreste lumea pentru ca chelesc barbatii ))) acum cum ne e norocul tuturor.
Si alopecia cicatrizanta e horror nu se mai regenerează never parul și nici cu implant nu cred ca faci mari progrese asta e terifianta, chiar lasă sechele psihice. Cei drept e rara nu știu care sunt cauzele da ramai chel pentru totdeauna. Astea sunt un fleac în comparație cu bolile autoimune gen lupus discoid care distruge fața lăsând cratere ( cicatrici adânci horror) sau alte boli autoimune care afectează si pielea și organele sunt boli care cu adevărat te pot înnebuni de tot dacă ești sensibil. Tin minte ca într-un timp citeam zeci sute de boli aveam obsesia asta, efectiv citeam câte 5-10 ore toate bolile posibile și imposibile asta se trăgea de la o tâmpită care ma diagnosticat eronat cu suspiciune cu o boala extrem de grava ca îmi ieșeau cicatrici din senin pe fata, am mai dat și 400 de lei degeaba ca nu aveam asa ceva, proasta nu m-a intrebat cum se manifesta cum ma simt, ce simptome am direct o pușcat diagnostic sclerodermie când am văzut era sa cad pe spate, deci e o boala extrem de grava, cronica care te distruge efectiv pe viata. de atunci m-am ales cu o anxietate desprinsa din filmele horror cu atacuri de panica ce dobora pe oricine psihic, din fericire relativ sunt mai ok da nu o sa uit prea curând acea zi. Eu cred ca avea probleme psihice dermatolog aceea nu știu parca se vedea pe chipul ei ca e dusa cu cabina. Din păcate de la stres se fac astfel de boli gen lupus și alte boli extrem de grave nu doar alopecie care e inofensiva, nu ataca organele. Aveam ipohindrie și credeam ca am ogramada de boli grave, de fapt asa se manifesta anxietatea. Sa nu mai zic ca se face și psoriazis de la stres o alta boala horror. E destul de greu sa nu fi stresat într o tara ca a noastră plina de cocalari și de hoți, needucați, Sărăcie etc.
Dumnezeule mare, am dat o cautare sa vad ce e asta si suna cumplit de tot, cate afectiune poate avea omul, nspe mii, foarte multe auto-imune, practic corpul se saboteaza singur si isi da black-out (ce idiot poate fi uneori). D-aia trebuie sa te duci la cat mai multe cabinete medicale sa auzi mai multe pareri, niciodata sa nu asculti de ce zice doar unul, cat mai multi medici vizitati, cu atat mai bine. Se intampla sa dai de unul mai dus cu scufita si sa te gaseasca cu nu stiu ce si sa te puna si pe drumuri, dar sa te si streseze cu diagnostice scoase din burta. Cat despre ipohondrie, te inteleg, am mai avut si eu ipohondreala d-asta in trecut, te inteleg perfect
ce sa mai zici, ramai șocat când vezi câte sunt sa nu mai zic de sindroame par a fi un infinit, malarii, maladii etc interesant cât de iubitor este acest zeu dacă ne o pus atâtea boli la dispoziție da, medicii din România în loc sa te facă bine îți fac mai mult rău, fiecare cu experientele lui. Chestia e ca eu am dat numai de bolnavi e tare ciudat. Mi am învățat lecția nu o sa ma mai iau după toți medicii bătuți în cap.
D-asta zic ca sanatatea e cea mai importanta, te p1s1 pe bani cand e vorba de sanatate, e tot ce conteaza cu adevarat pe lume, daca esti sanatos automat ai si incredere de sine, forta de munca, motivatie sa faci de toate, poti sa te tii de lucrurile care iti plac si care iti pot aduce fericirea, de la sanatatea pleaca multe, daca asta pica, ti-a picat si cerul in cap, din pacate.
Merci, e bine de știut! Da, tu nu ești fata pai eu ziceam decât păros excesiv mai bine fără. da vezi tu prejudecățile astea ne dau bătăi de cap ca dacă un bărbat se epilează e cu filetu' pe stânga, atunci dacă genetic e păros sa rămână asa yeti ce naibii
Cu placere, dar iti pot spune dupa documentari personale de actualitate! Orice ai face, tot se gaseste unul sa se ia de tine; gandeste-te la faza cu mararul. Yeti pe timp de iarna este bun .
Nu are importanță, ci să Îl iubească pe Dumnezeu.
Pilozitatea nu prea contează pentru mine...dar mi-aș dori să fie mereu ras pe față...ca atunci când mă sărută să nu fie înțepător.
Pai hai odată când ne sarutam? promit ca o sa îl iubesc pe Dumnezeu.
Asta este cerere de convertire directa la Crestinism, cred ca nu se poate refuza XD.
linarkfts întreabă: