Ceea ce ti se intampla este absolut normal. Ceva-ul asta alb, cum il numesti tu, este o scurgere fiziologica pe care o vei avea toata viata ta si se numeste leucoree.Ea semnaleaza ca hormonii tai au inceput sa se miste si sa-si faca treaba.Te indrepti cu pasi mari spre ziua in care iti va veni primul ciclu.In cat timp se va intampla asta, depinde de fiecare organism, dar obisnuieste-te deocamdata cu aceasta scurgere alba.Cand te vei apropia de momentul sa-ti vina primul ciclu,vei avea mici scurgeri maronii,apoi iti va veni si ciclul.
Vorbeste cu mama ta si te va ajuta, e femeie ca si noi si stie, te va sfatui si te va linisti.Te va invata regulile de igiena intima si cum sa reactionezi fata de aceasta noutate.
Mult noroc!
Bună.
Este vorba de leucoree (poale albe în termen popular) care este fiziologică.
Menstra te anunță cu o scurgere maronie o lună, două înainte de menstra propriu-zisă.
Pa, pa.
Se numeste secretie vaginala si este normala! :) trebuie sa iti vina! dar mai intai de asta, o luna-doua inainte acea secretie de care zici u, este maro, deci cand vei gasi acel ceva maro, sa stii ca mai ai maxim 3 luni :)
multa bafta, si daca doresti, si merit, poate mi vei acorda si fundita ta! :*:*:* pwwwp dwlsse si sa ai grija de tine :)
Te maturizezi.Spune-i mamei pentru că va şti ea ce să facă. Este clar că îţi va veni în curând menstruaţia[ciclul menstrual, cred că aţi discutat la şcoală despre ciclu].
Stai liniştită. Deja ai intrat în a doua perioadă a vieţii.Acum,între 11-15 ani te maturizezi.Şi eu am 11 ani şi mi-a spus mama ce trebuie să fac.
zuziOoO întreabă: