Eu am incredere in partenerul meu si sunt absolut convinsa ca nu m-ar insela. Pe fostul nu am fost niciodata geloasa, fiindca era fostul si am destula minte incat sa fac diferenta intre trecut si prezent.
Pai e normal sa fii geloasa cand stii ca alta ii face ochi frumosi iubitului tau.ca sa nu te mai stresezi totusi asa de mult nu mai pune la inima tot!
Sfaturi nu cred ca sunt eu in masura sa iti dau, pana in actuala relatie cam mereu am dat dovada de gelozie si posesivitate!
Cel mai bine este sa te calmezi, sa te gandesti ca nu rezolvi nimic daca esti geloasa si chiar nu are rost, daca stai si te gandesti un pic!
Fiind vorba de fostul prieten, nu ar trebui sa te mai intereseze persoana lui si fetele din viata lui!
Cand devii geloasa gandeste-te ca nu faci decat sa-i spui indirect partenerului/oricui ca nu ai incredere in tine. Nu vrei asta Cea mai buna atitudine este una relaxata, zambesti si lasi balta orice gand negru. Nu cred ca vrei sa pierzi puncte pentru o chestie asa banala ca gelozia...
Eu atunci cand devin geloasa, ma gandesc daca persoana respetiva e mai buna decat mine
Nu incerc sa fiu ''modesta'' dar pana acum m-am simtit, si stiu ca sunt mai buna decat toate pretendentele si fetele care se dau la el.Ma linisteste lucru asta
GELOZIE luauar necazul asi si maine si totdeauna
Suntem in permanenta manati de gelozie. Din copilarie chiar. daca aveai o jucarie mai frumoasa sau te jucai cu un alt copil, starneai gelozia celorlalti. Mai tarziu, daca luai o nota mare, daca aveai rochia mai frumoasa la bal sau un tip dragut te curta. Apoi, omul de care te-ai indragostit s-a dovedit a fi gelos din cale afara... Sau chiar tu esti geloasa, pentru ca vezi in orice femeie o potentiala rivala. Gelozia este, asadar, un sentiment perfect normal. dar pana la un punct, cand poate deveni obsesie. Iar in acest caz este uneori nevoie chiar de sfatul medicului psihiatru.
Gelozia se invecineaza cu posesivitatea! Adica cu teama ca proprietatea ta ar putea fi "ocupata" de altcineva. Cum sa-ti invingi aceasta teama? Nu este usor, dar nici imposibil! Trebuie sa incepi prin a-ti recunoaste acest "defect". Este in primul rand in interesul tau, pentru ca gelozia te face pe tine sa suferi, si abia mai apoi pe ceilalti. De cele mai multe ori, gelosii nu se pun in pielea celuilalt si deci nu suporta acelasi tratament. Adica. el poate face ce vrea si i se pare normal, dar celalalt nu are voie sa "miste in front". Genul asta de relatie nu are viitor, sau are, dar unul sumbru.
E adevarat ca gelozia are si partile ei bune, dar nu atunci cand ajunge in stadiul de care vorbeam mai sus. Poate, intr-o anumita masura, sa sudeze o relatie si sa demonstreze gradul de pasiune dintre cei doi indragostiti... Mai ales in primele faze ale unei relatii, e normal sa vrei ca celalalt sa existe doar pentru tine. Daca ai grija ca lucrurile sa nu scape de sub control, nu vei avea niciodata probleme. Cauta sa castigi increderea celuilalt si arata-i ca si tu ai incredere totala in el. Asa nu va avea motive sa se indoiasca vreodata de tine. Si.comunicati permanent, indiferent care e situatia!
Fie ca suferi din cauza geloziei partenerului sau esti tu insati geloasa, nu e totul pierdut! Puteti trece si peste asta facand un pic de "terapie" de cuplu:
Evita sa ai mereu ganduri negre despre partenerul tau si incearca sa-l faci si pe el sa elimine aceste ganduri. Cum? Simplu, discutand despre orice si impachetand discursul in asa fel incat sa nu lase loc de interpretari.
Nu va dati unul altuia motive de gelozie, macar pana va lamuriti cat de mult insemnati unul pentru celalalt!
Nu va sufocati reciproc! Incercati sa va dati un pic de spatiu unul celuilalt, oricat de greu vi s-ar parea. Si asta de la bun inceput. Gandeste asa: cu mine a vrut sa stea, iar daca e tentat sa caute in alta parte, atunci nu ma merita!
Lupta pentru a-l pastra pe celalalt nu se castiga niciodata prin crize de gelozie: daca nu va avea liniste cu tine... el va cauta linistea in alta parte (adica exact ceea ce doreai sa eviti)! E un cerc vicios si trebuie sa stai in afara lui.
Nu va amenintati reciproc, asta nu va rezolva situatia, ci o va inrautati iremediabil!
Daca nu reusiti impreuna, cereti ajutorul cuiva de incredere. Stiu ca nu sfaturile altora sunt cele mai bune, pentru ca nimeni nu poate sti cu adevarat ce e intre voi, dar uneori cineva neimplicat direct poate sa-ti ofere solutia pe care o cautai!
De unde vine gelozia? De obicei. din experientele anterioare. Daca el a suferit o deceptie sau a avut in familie asemenea modele, tinde sa devina mai atent si incalca limita normalitatii. Asadar, sta in puterea ta sa-i arati ca nu are motive sa fie gelos. Oamenii se pot schimba. Daca totusi nu reusesti, e mai bine sa rupi relatia, oricat de greu ti s-ar parea, pentru ca vei avea de suferit. si vei pierde mult: prieteni, demnitate.plus o parte frumoasa a vietii: distractia! Nu lasa ca gelozia lui sa te domine pentru ca vei fi treptat marginalizata! Iar daca tu esti cea geloasa si nu te poti controla, nu face crize de nervi, nu te ajuta! Fii subtila si incearca sa-i dai cand se asteapta mai putin o replica care sa-l usture si sa-l invete minte! Se spune ca "dragoste cu sila nu se poate" si e foarte adevarat. E drept ca in mai toate cuplurile exista macar un pic de gelozie. Si toti admit ca e normal, ca altfel nu simti cat de mult vrea celalalt sa fie cu tine. Normal, atata timp cat este moderata, altminteri poate deveni ceva patologic, care nu numai ca distruge cuplul - asta e cel mai nevinovat rezultat, dar lasa sechele greu de remediat.
Iata cateva semne ca gelozia a sarit calul:
Are scenarita cronica isi imagineaza tot felul de lucruri despre relatiile cu persoanele care te inconjoara: prieteni, colegi, rude, vecini.
Daca te plangi din cauza geloziei lui, el iti argumenteaza ca asta este o dovada de iubire, pe care tu, fireste, nu o dai!
Incepe sa se impuna tot mai des in modul tau de a te imbraca sau de a te machia.
Iti marginalizeaza familia, considerand ca sta in calea "iubirii" voastre.
Iti scoate ochii din cauza trecutului tau si nu pierde nici o ocazie sa-si aminteasca...
"Daca nu-ti ieseam in drum/Ai fi dat cu bucurie/Altuia strain, nu mie,/Mangaierile de-acum." Gelozie, G. Toparceanu
Iti sorteaza prietenii si prietenele fara a avea cine stie ce argumente, ajungand in final sa te izoleze complet de ei.
Nu are incredere nici macar in prietenii lui si are senzatia ca nu pierzi nici o ocazie sa flirtezi cu ei.
Vrea in permanenta sa-ti stie programul in cele mai mici detalii, si chiar sa-ti faca program.
Nu-ti da voie sa iesi fara el nici macar in timpul zilei, la un "fast-food" de exemplu.
Iti controleaza telefonul si iti cere explicatii pentru orice cuvant care lui i se pare "codat".
Cine-i mai gelos? Femeia sau barbatul? Depinde pe cine intrebi. Femeile spun ca barbatii, barbatii spun ca femeile sunt geloase, fara nici o exceptie. Pai da, ca barbatii nici macar nu recunosc ca sunt gelosi, chiar daca nu ezita deloc sa o arate in orice imprejurare. Sa spunem ca balanta este relativ echilibrata, doar ca felul de a o arata este diferit!
Cat despre motive. si astea sunt diferite!
Barbatii isi manifesta gelozia prin faptul ca se impun in stilul de a se imbraca al femeii: "Auzi, draga, nu ti se pare ca esti cam golasa? Ti se pare cunoscut? Si stii care e ironia? Le place sa vada asta, dar la altele! Cel mai des, barbatii judeca femeile dupa propriul comportament sau dupa modul lor de a reactiona in prezenta unei femei!
Femeile se manifesta diferit, totusi! Pentru ele nu prea conteaza cat de mult se ingrijeste barbatul cand iese in lume si uneori inghit in sec atunci cand li se pare ca partenerul se apropie periculos de mult de o surata. "Lasa ca vede el acasa! si incepe ancheta, uneori mai subtila, alteori urmarind un scenariu demn de filmele politiste. Totul devine o cicaleala care-l plictiseste pe dumnealui.
Eu mereu is geloasa...pe orice. Dar chiar daca in mom ala is geloasa, dupa aceea imi trece f rerpede, si nu stiu, parca as deveni indiferenta nu stiu cum sa zic. Orqm, gelozia,,, eu daca incep sa urasc p cineva urasc din tot sufletul meu! nu stiu daca intelegi!
anda1313 întreabă:
MaryaSiAtÂt întreabă: