| Basilio a întrebat:

Intrebare sincera pentru femeile din Romania!
Sunt cetatean spaniol venit in Romania, la studii de 3 ani, mai exact in Cluj, Ardeal, am observat ca aici, femeile se ofenseaza cand le faci complimente despre..formele lor (curvas). Nu doar o data ci de multe ori mi se intampla sa cunosc o fata romanca, totul e ok, pana cand, simt nevoia sa le spun daca imi place fundul lor sau soldurile de exemplu, la noi este ceva obisnuit, aici vad ca, de multe ori sunt blocat din senin, la inceput nici nu stiam ce se intampla, credeam ca e din cauza altii vorbesc lucruri urate despre mine, dar mi s-a spus recent ca problema este la aceste complimente. Femeile din Romania asa sunt de close-minded? Chiar asa de rau e sa faci complimente de genul? Sau poate ca am intalnit eu fetele gresite? Ar trebui sa schimb genul de femei pe care le abordez? Pentru ca da, am un anume gen care imi place.

Răspuns Câştigător
| Fatamuntilor a răspuns:

Tonul face muzica!
Depinde de modul in care o spui, depinde de context, depinde de moment!
poate fetele respective considera ca faci misto de ele.Ca vor sa slabeasa,tu le zici au,forme'Nu le pica tocmai bine.
Schimba tactica, te axezi pe alte aspecte care nu ar puteo supara, ceva legat de par, haine, machiaj...

8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Scrii romaneste foarte bine, pentru un cetatean spaniol.

| ania a răspuns:

După ce te însori cu ea o femeie adora sa ii faci complimente cu privire la formele ei.

| ania a răspuns:

Dacă începi cu complimente la adresa formelor ei o femeie percepe mesajul ca ești interesat doar de sex și se simte înjosita.

| suntserios a răspuns (pentru ania):

Inca odata, ai scris gresit.

Corect era.

EU PERSONAL ma simt injosita cand mi se fac complimente.

Nu mai vorbi in numele tuturor. Nu toti impartasesc habotnicismul tau.

| dullcat a răspuns:

Ma bucur ca ai sters intrebarea initiala.Acum am observat ca zici de curvas (curbe in romana, dar forme suna mai ok). Sper ca stii ca acest cuvant e foarte asemanator cu o insulta in limba romana, deci mai bine sa nu-l folosesti.

| Basilio explică (pentru dullcat):

Stiu, am sters intrebarea deoarece se facuse foarte mult spam si nu mai putea nimeni sa citeasca si sa discute nimic, putem continua aici daca doresti, deci ce spuneai?

| dullcat a răspuns (pentru Basilio):

Spuneam ca inteleg modul tau de a privi lucrurile, dar tot e mai sigur si de bun simt sa faci astfel de complimente cu tenta sexuala abia dupa cateva intalniri, daca vrei sa dai de inteles ca doresti sa treceti la sex.

Poti de exemplu sa ii spui unei femei ca are par superb, ca iti place cum e imbracata (romancele se imbraca destul de elegant), sau ca danseaza foarte frumos.Sigur nu dai gres daca faci astfel de complimente. Poti chiar sa mergi la un club de dans si cred ca pe langa ocazia de a te misca pasional pe muzica latino, etc, te vei simti foarte bine si iti vei gasi si o iubita.

| IoanaCornea a răspuns:

Fii si tu mai domn