| FriendlyUser a întrebat:

Intrebarea aceasta este adresata celor care au destula experienta in relatii si oameni si care iau in serios acest lucru (fara bataie de joc):

Cateva detalii despre viata mea:
Sunt un baiat putin timid (posibil datorita unei copilarii ratate) si nu am avut o relatie pana acum. M-am maturizat destul de devreme in aceasta viata ca sa stiu cat de dura e. Au fost fete care mi-au placut pana acum si am avut curajul sa fac mereu primul pas, chiar daca s-a sfarsit mereu prin a fi respins. Provin dintr-o familie modesta si lucrez in timpul liber pentru a putea strange bani sa ma mut singur. In ciuda faptului ca sunt timid, reusesc sa fac multe lucruri grele pe care altii nu le fac sau le e frica sa le faca. Nu fug de responsabilitate si vreau sa am o relatie stabila, constructiva, cu o fata. Nu-mi place sa pierd timpul "zburand din floare in floare". Desi am suferit in urma respingerilor am mers mai departe si am invatat sa ma controlez.
Acum, in anul 2 de facultate, ma simt atras de o fata. Ea este timida, mai nesociabila si imi pare a fi o fata de treaba. Din ce mi-am dat seama provine si ea, la fel, dintr-o familie modesta. Am incercat sa o abordez pe Facebook, pentru a-i putea spune sa discutam la facultate, intre patru ochi. Am facut in acest fel stiind ca persoanele timide se deschid greu si se pot speria usor la abordari neasteptate (totul dupa ceva documentare). Nu mi-a fost dat niciun raspuns si mi-e teama ca am speriat-o deja, iar sentimentul acesta ma face sa ma simt destul de prost...
M-am gandit la cum se simte ea si la faptul ca poate nu e pregatita de o relatie. Prieten sunt destul de sigur ca nu are si nu prea sunt sigur ca a avut pana acum.

Intrebare:
Acum ca stiti toate detaliile ajung si la intrebare. Ce pot face in aceasta situatie? Cum pot ajunge sa o fac sa discute cu mine, sa aflu daca vrea sa ne cunoastem mai bine? De asemenea, cum pot sa o "extrag" de langa colegii ei sa puteam vorbi intre patru ochi fara a atrage atentia?

Multumesc tuturor celor care au avut timp sa citeasca intrebarea si, va rog inca o data, fara bataie de joc.

Răspuns Câştigător
| grab a răspuns:

Mi-aduc aminte ce povestea tata despre cum a cunoscut-o pe mama. a tot ochit-o vreo 2 ani pe la baluri, pe la sala de studiu, ca nu avea curaj sa mearga la ea sa ii spuna ce simte. era frumoasa si exact pe stilul lui, fata simpla, fara vicii, cu zambet cald si corp frumos. Ideea e ca daca nu ai curaj direct, rogi o colega de-a ei sa va faca cunostinta sau sa ii vorbeasca despre tine cand sunt ele singure si sa vada ce reactie are.
in cazul lui a avut noroc la o petrecere unde au dansat pentru prima oara o melodie lenta si l-a placut si ea pe el mai ales ca stie sa vorbeasca foarte frumos si atrage cu simtul umorului si un vinoncoa.
In orice caz, cand te intalnesti cu ea salut-o indiferent ce ar fi si zambeste-i asa cald cu un "ce mai faci?" chiar daca la inceput o sa fie putin mirata de unde o stii sau de ce te legi de ea. stai linistit ca se framanta ce se framanta si pana la urma ia o decizie, sa speram ca in avantajul tau.
Ah, si sa nu uit! Bravo pentru ca incerci sa iti faci viata buna pe propriile forte. Sa iti ajute Dumnezeu sa ajungi ce si cum vrei tu! Stima! S

| FriendlyUser explică (pentru grab):

Pacat ca nu pot selecta 2 raspunsuri castigatoare. Va multumesc pentru ca v-ati facut timp sa cititi intrebarea si sa-mi dati niste sfaturi.

7 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Te comporti ca si un copil de 10 ani. De unde si pana unde a devenit o rusine sa curtezi o fata? Daca totusi iti este rusine, stai linistit in banca ta, termina-ti facultate si dupa aceea incearca iarasi.

| Quassaar a răspuns (pentru neutrino):

Interesant mod de încurajare. Băiatul a spus ca este timid, nu ca i-ar fi rușine in vreun fel. Este ușor sa dai lecții de curaj pana nu te pui in pielea persoanei respective. Trebuia să-ți dai seama ca este doar un tip foarte sensibil care are nevoie de un pic de sprijin. Daca nu il poți oferii mai bine te abții. Si uite așa a ieșit o mica rima.

| FriendlyUser explică (pentru neutrino):

Nu cred ca am mentionat nicaieri in intrebare ca mi-ar fi rusine.

| Dima_Alexandru_1994 a răspuns:

Man uite un sfat care te poate ajuta incerca sa aveti prieteni conumi la facultate sa va vedeti pe hol la o mica discutie Incearca sa te bagi in seana cu nu "buna eu sunt X" si contunuati discutia inainte sa intrati la cursuzi zi ca ti-a facut placere sa discutati si tot asa dupa ce ajungeti sa va cunoateti si fata sa aiba macar putina intredere in tine propune-i sa faceti o plimbare sau sa iesit lao cafea impreuna surprindeo cu o floare si gesturi marunte pe acre ea sa le aprecieze nu incerca sa pari ceva sau cineva care nu esti fi tu insuti Iti urez multa bafta

| IRaluca a răspuns:

Incearca mai intai sa vorbesti cu ea in grupul de prieteni, nu intre patru ochi. Probabil este prea timida pentru a-ti raspunde. Încearca sa te apropii de ea doar ca prieten momentan, sa capete incredere in tine, pentru as putea deschide inima tie. Daca cu adevarat vrei sa o cuceresti, cu o astfel de persoana trebuie sa ai rabdare. Succes!:*

| Johnny69 a răspuns:

Cum a mers?