Ceea ce ai enuntat tu este o metoda a calendarului complet eronata, care n-are nici o legatura cu metodele reale de contraceptie.
Metoda calendarului (metoda pe care o pot aplica numai femeile cu menstruatii regulate si care are un risc de sarcina de minim 10% pe luna) este cam asa: risc minim prezinta ultimele 5 zile inaintea menstrei si primele 5 zile din momentul venirii menstrei, adica exact 10 zile consecutive pe luna centrate de prima zi de sangerare, indiferent cat dureaza sangerarea.
Se poate face in felul urmator
de ex mie imi vine ciclu pe 1, neprotejat se face cu 3 zile inainte inclusiv zilele cu ciklu si dupa ce se termina inca 3... dar asta depinde numai de organism, sincer mi s-a intamplat sa raman pe ciklu, bine ca asa a zis doctorul ca am 6 saptamani si dupa calcule eram pe stop da acum mai stiu? oricum folosesc anticonceptionale si nu-mi mai fac probleme, te sfatuiesc sa iei si tu...app singura zi in care se ramane este cu 14 zile inainte sa-ti vina ciklu
Mai cap de pluta in primul rand cat de bolnav mintal sa fii sa o faci in timpul menstruatiei? in al doilea rand o saptamana inainte de a-i veni si inca una dupa