Nu exista varsta ideala. Trebuie doar sa fii pregatita pentru. acel moment, sa fii constient(a) ca partenerul ales e cel care merita sa-ti pierzi virginitatea.
Totusi, sunt multi care considera ca iubesc, ca sunt pregatiti si au incredere ca totul e bine daca si-o incep de la 12-14 ani. Mi se pare mult prea devreme, fiindca inca n-ai o educatie sexuala evoluata si nu mi se pare nici corpul pregatit pentru. asa ceva.
Crezi ca se mai tine cont de varsta? Teribilisme, moda si hormoni - si uite asa vezi parinti care n-au nici buletin.
Din punct de vedere medical, pentru o femeie, varsta norala si nepericuloasa este 17 ani si jumatate.
După 17 ani pentru că atunci corpul tău este dezvoltat bine. Dacă îţi începi viaţa sexuală la o vârsta fragedă rişti să faci cancer de col uterin. Ar trebui în acelaşi timp să fiţi amândoi bine informaţi asupra metodele de prevenire a unei sarcini nedorite, bolile care există şi să vă doriţi să faceţi pasul ăsta.
Nu exista o varsta pentru asa ceva, dar trebuie sa fii destul de bine informata cand faci acest pas.
Cred ca trebuie sa faci acest pas atunci cand simti ca esti destul de matura ca sa faci asta, atat fizic cat si psihic.
Parerea mea ca o varsta de 16 -18 ani e perfecta datorita corpului tau care e din punct de vedere sexual la maxim e una s-o faci la 14 si alta s-o faci la 17
De la 17 ani in sus, dar trebuie sa fi pregatita, nu sa faci acest pas pentru ca 60% dintre prietenii (fete si baieti ) au facut-o deja si sa fi si tu la moda, pentru ca nu este nici o moda
Cand te simti pregatita si cand ai langa tine o persoana care merita cu adevarat...
Nu este o varsta fixata la care ar trebui sa incepi.(nu inseamna ca ar trebui sa incepi de la 11/12 ani). Totul depinde de tine, daca te sinti pregatita fizic si emotional, si daca esti convinsa ca ai gasit persoana potrivita cu care sa faci acest pas.Si nu in ultimul rand trebuie sa fi constienta de complicatiile care ar putea urma, dupa ce ai facut acest pas.pup
Varsta o alegem noi. Important e sa te simti pregatita si sa fii sigura ca cel de langa tine merita sa i te oferi trup si suflet.
Din punctul meu de vedere nu exista o varsta anume...ci atunci cand te simti tu pregatita... nu pentru ca au facut-o multe prietene trebuie sa o faci si tu... dar in niciunz caz sub 15 ani...
Trebuie sa fii destul de matura si destul pregatita intelectual in privinta dragostei, sexului, igienei, bolilor venerice, anatomiei omului, si relatiilor cu barbatii.nu cu pustanii de 14-15 ani.viata sexuala nu inseamna sa te asezi cu fata in sus, el peste tine si sa dea din fund ca la asta mai toti prostii se pricep chiar si animalele. da noi oamenii judecati la cap trebuie sa demonstram ca nu judecam cu partea de sub buric o palma mai jos.
Bună.
Nu există o vârstă minimă sau maximă pentru a face acest pas în viață.
Recomandat este peste vârsta de 18-20 de ani.
Atunci corpul se maturizează, ești mai responsabilă, ai un bagaj de cunoștințe privind viața sexuală cu bune și cu rele (este de datoria ta să te informezi prin orice sursă de informare).
Și toate astea adunate trebuie să fie rezulatul pregătirii tale fizice și psihice, respectul partenerului, etc.
Acest lucru nu se face din ambiție, orgoliu, constrângere, șantaj, etc.
Fetițele se grăbesc din propria naivitate.
Pentru documentare: www.seximus.ro
Pa, pa.
andreea_4134 întreabă:
Lluvia_3263 întreabă: