| Kitty_7640 a întrebat:

Iubitul meu a trecut printr-o copilărie urâtă si cred ca a rămas marcat.
Cand se enervează devine foarte rau Adica țipă vorbește urat are tentative si de a lovi, se enervează foarte repede, cand e calm e un băiat bun si cu suflet mare dar mereu e nervos si agitat. Am încercat sa vorbesc cu el sa ii spun si se enervează sau ii intra pe o ureche si iese pe cealaltă... Motivele sunt probleme din trecut + vreau sa il ajut sa își revină dar nu stiu ce sa ma fac.

Răspuns Câştigător
| ywar a răspuns:

E pacat cand se intampla asa. Deseori traumele din trecut lasa urme foarte adanci in sufletul nostru, poate mai rele decat o lovitura fizica petrecuta cu ceva timp in urma. Daca el constientizeaza ca are o problema se poate duce la terapeut si de aici lucrurile sa poata evolua in bine. Insa e decizia lui. Daca nu constientizeaza e foarte greu ca tu sa il pui pe linia corecta. Si inca ceva - nu poti face bine cu forta unui om.
Nu poti sa joci Tu dublu rol: 1. terapeut, 2. iubita.
Lupta cu sine e incredibil de grea si se pare ca cere foarte multe sacrificii.
Ca timp nu stiu sa iti spun cat dar cu siguranta daca ranile sunt adanci sau foarte adanci problemele nu se rezolva de pe o zi pe alta.
Mult curaj si respectul meu daca poti sa gestionezi o astfel de situatie.
Inca un lucru vreau sa iti mai spun: Nu poti sa fii tu tot timpul Sf. Petru! Curaj, mult curaj! Te sarut.

| Miitzuu a răspuns (pentru ywar):

"Nu poti sa joci Tu dublu rol: 1. terapeut, 2. iubita." Aici tin sa te contrazic: iubirea poate fi un remediu foarte bun pentru multe lucruri si in multe cazuri.

Sfatul meu ( pentru ramless ): daca ai rabdare, vezi cum evolueaza peste cateva luni ( evident, tu fiind aceeasi, langa el si etc. ). Si daca nu se vad schimbari... Atunci trebuie sa te gandesti foarte bine ce ai de gand sa faci mai departe. Numai bine.

12 răspunsuri:
| FemeiaPisică a răspuns:

Nu face prostia să îl duci la psiholog. Psihologul nu o să-l ajute cu nimic deoarece nu îi pasă cu adevărat de el. Presupun că ție îți pasă de el, nu? Nu ridica niciodată tonul la el și mângâie-l mereu. O să se liniștească dacă ai răbdare și îl iubești cu adevărat. Orice suflet care a suferit și primește alinare o să se liniștească. Nu ai voie niciodată să te enervezi, mereu trebuie să ai vocea calmă. Trebuie să îl ajuți să se calmeze când începe să țipe și să lovească. Are nevoie de alinare, de protecție, de răbdare și de iubire sinceră.
Trebuie să îl înțelegi că a avut probleme și a devenit agresiv. Uite, alintă-l și vorbește-i frumos, o să se liniștească până la urmă.

| anonim_4396 a răspuns (pentru FemeiaPisică):

Ai dreptate...

| FemeiaPisică a răspuns (pentru anonim_4396):

Mie nu îmi plac psihologii, îți dau impresia că ești doar un nebun ca și ceilalți. Nu îi pasă de tine, te vede doar ca pe un client care îi aduce profit pentru că asta este meseria lui. Vrea să te facă să crezi că te înțelege dar se grăbește să scape cât mai repede de tine și să îți dea o rețetă nenorocită care mai mult te agită. Dragostea vindecă orice.

| anonim_4396 a răspuns (pentru FemeiaPisică):

Ai dreptate...totosel...

| T0T a răspuns:

Orice trecut ai fi avut cu voință te poți schimba.

| raMLesS a răspuns:

Dacă e agresiv şi chestii. spune-i să consulte un psiholog, îl va ajuta dar dacă nu, lasă-l. sunt mulţi băieţi pe lumea asta şi chiar dacă-l iubeşti uită-l, vrei să-ţi faci un viitor cu el? Crede-mă te va lovi foarte des deci decât cu violenţă în familia mai bine uită-l.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Probabil a avut o copilarie in Vaslui.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa se invete singur sa se controleze. daca el nu vrea atunci va ramane cum este.

| Maxnonymus a răspuns:

Psiholog.

| Chawki a răspuns:

A trait in Vaslui laughing)

| Andreea13575 a răspuns:

Trebuie sa il lasi.Va ajunge sa te bata