anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Iubitul meu nu poate uita greselile facute de mine in trecut pe la inceputul si jumatatea relatiei, singura mea scuza pentru toate astea e ca nu stiu cum sa ma comport intr-o relatie, pe parcursul relatiei am invatat din ele dar tot mai am mici scapari iar el isi aduce aminte si ne certam si plang plang plang si acum plang pentru ca e tot suparat pe mine, il iubesc mult avem 6 luni jumatate impreuna, si chiar vreau sa fie totu bine in relatie sa nu ne mai certam, ce as putea face, ce i-as putea zice iubitului meu? stiu ca am gresit i-am zis si lui asta si imi pare enorm de rau ca iar mai fac cate o greseala, nu vreau sub nici o forma sa ne despartim, ne iubim mult si am trecut prin multe impreuna. avem niste amintiri super tari, de neuitat chiar. Dati-mi niste sfaturi, va rog. Am mare nevoie de ajutor, vreau sa nu mai fie suparat, sa-i treaca. Va rog ajutati-ma!

6 răspunsuri:
| deeea28 a răspuns:

Eu am impresia ca sunteti pana-n 20 de ani. Daca nu ma insel tu ai vreo 15. Amandoi sunteti draguti, dar tu ai o parere proasta despre tine iar el e un macho si din cauza asta are impresia ca tu trebuie sa fii jucaria lui care sa faca mereu cum zice el. Te-a prins prin faptul ca il placi si acum face ce vrea cu tine.Greselile banuiesc ca nu se refera la inselat sau chestii de astea, se refera strict la comportamentul tau fata de el sau in grupul lui de prieteni si cand iti reproseaza iti zice acelasi lucru, ca gresesti prin felul tau de comportament. Daca e asa cum zic eu, imi pare rau sa-ti zic, dar esti doar o marioneta iar el doar un magar. Atata timp cat nu l-ai inselat sau mintit, nu are ce sa nu ierte si daca nu poate ierta sa se desparta de tine, dar n-o face, ca altfel pe cine ar mai putea el stapani. Daca e asa cum zic eu, tu ai doar o obsesie pentru el. E primul prieten, ai crescut cu ideea sa nu umbli din floare in floare, esti cu parerea despre tine sub nivelul mediu si atunci ajungi sa zici ca nu poti fara el. Poti si poti foarte bine sa faci lucrul asta, dar langa o persoana care te aprecieaza asa cum esti, care vede si calitatile nu numai defectele si care te iubeste pentru ce ai tu bun. Toti avem defecte si gresim, asta nu inseamna ca nu meritam iertati si iubiti. Astept sa-mi spui daca gresesc. Daca gresesc imi cer scuze, daca nu mai vorbim sa-ti dau sfaturi ce sa faci sa iesi din rahat.

| ElenaSA a răspuns:

Toti oamenii gresesc. Daca greselile nu se mai repeta, de ce sa tot va amintiti de ele? El nu greseste? In mod sigur ca da. Ceea ce face el este extrem de obositor pentru relatie, te lasa sa crezi ca esti vinovata, te chinuie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Uite.
omul din greseli invata. Cand gresesti,important e sa constientizezi asta,sa-ti asumi responsabilitatea,sa regreti,sa inveti din greseala si sa N-O mai repeti!
Daca te-a iertat, ar trebui sa treaca peste. Ok, ai gresit, dar pana la urma cine nu greseste? Nu cred ca el e un Sfant. Poate, doar vrea sa para, dar si el greseste.Mai grav sau nu,dar o face.
Vorbeste cu el. Spune-i ca mai gresesti si ca e normal sa se intample asa,dar atata timp cat va iubiti si greselile alea pot fi trecute cu vederea, va fi bine. Ori iti accepta trecutul si trece peste, ori luati impreuna o decizie, care sa fie in avantajul vostru. Ajungeti la un punct comun.
Cand iti reproseaza ceva, nu e bine.Nu e corect.
Asa facea si al meu,pana am purtat o discutie serioasa si i-am zis sa accepte ce a fost.M-a iertat,perfect.Da, mai gresesc si el face asta, dar niciodata n-am repetat greseala pe care am facut-o. Pana la urma, omul cat traieste tot invata.

O sa fie bine! Dar, nu uita sa-i spui ce te apasa si ce ai pe suflet. Exact cum ne-ai spus noua, pe TPU.

| unknøwn a răspuns:

E bou.
Nu înţelege că e prima ta relaţie şi nu ai trecut prin 10 relaţii ca să ştii cum să te comporţi într-una.
El vrea imposibilul. Ca şi cum te-ai apuca de un sport şi ai vrea să devii campion din prima. Nu se poate.

| BlueViP a răspuns:

De ce dezgroapa mortii? Tu esti singura care a facut greseli? Cred ca stie sa te manipuleze, daca vreti ca relatia sa continue spune-i sa se axeze pe prezent. Il iubesti, te iubeste, el trebuie sa-si schimbe atitudinea acum, tu ti-ai schmbat-o din cate am inteles.

| AnneღU a răspuns:

Poi tot ce trebuie sa faci este sa fii tu! De ce incerci sa fii perfecta, stiind ca nu iti va iesi? Iubitul tau te iubeste pentru ceea ce esti nu pentru ceea ce incerci sa faci, nu? Adica incearca totusi sa nu mai repeti aceleasi greseli care stii ca il deranjeaza. Nu e o scuza tocmai buna ca " nu stiu sa ma comport intr-o relatie " Atunci la ce bun sa o mai ai? Sfat : face-ti lucrurile de care va bucurati impreuna, nu doar unul sa faca compromisuri. El v-a uita greselile tale doar atunci cand tu nu ii vei mai aminti de ele big grin :*