Draga mea, chiar daca-ti raspund cu intarziere, sper sa citesti si sfaturile mele. Desigur ca nu merita sa distrugi (cum spui tu) viata, inima, sentimentele nimananui, oricat de mult ar fi gresit, dar mai ales al cuiva care te-a iubit enorm de mult. Dar uneori, viata ne impinge sa facem unele alegeri, de care nu suntem chiar mandri. De ex., esti prietena de ceva vreme cu un baiat, care te iubeste si pe care il iubesti si tu, in egala masura, dar, la un moment dat, in viata ta apare altcineva, care se potriveste mai bine cu tine, este mai bland, mai romantic, mai intelegator si ajungi sa constati ca-l iubesti mai mult, atunci, bineinteles ca, nu neaparat cu rea intentie, vei alege sa-l abandonezi pe primul, in favoarea celui de-al doilea, cu riscul de a-i frange inima. Caci, vorba aceea: "Mila mi-e de tine, dar de mine mi se rupe inima!". In viata, nu spun ca nu trebuie sa-ti fie mila de cel necajit, in nevoi, sau care sufera, dar trebuie sa tii seama si de tine, de sentimentele tale. Ar mai fi varianta, ca prietenul care te-a iubit nespus de mult si cu care te-ai inteles foarte bine, sa aiba ceva "defecte", pe care tu le-ai trecut cu vederea pana acum, dar care au devenit suparatoare, deranjante, iar el nu vrea sa le indrepte (in cazul in care se poate). Atunci, sigur ca nu vei mai rabda si te vei desparti de el, chiar daca astfel ii vei produce suferinta. Totdeauna trebuie sa urmaresti, in viata, sa-ti fie mai intai tie bine, apoi aproapelui. Pare cam sur sfatul, dar intr-o lume destul de rea, trebuie sa ne adaptam si noi! In alta ordine de idei, eu cred ca esti inca prea tanara ca sa te gandesti ca, prin actiunile tale distrugi viata cuiva, parasindu-l. La varsta ta nu se pune problema inca de relatii de durata, ci numai de incercari, de tatonari. Sper ca n-am inteles gresit sensul intrebarii tale. Daca ai da ceva mai multe detalii si sfaturile ar fi mai concrete. Totusi ma gandesc si sper din tot sufletul, ca aceasta intrebare sa nu aiba nicio legatura cu cea anterioara (motive pentru a trai)! Astea fiind spuse, iti urez o primavara frumoasa (caci e 8 Martie), o calda imbratisare si toate florile din lume. La multi ani si Sa fii iubita!
Nu merita de ce s-o faci! chiar daca te-ar fi ranit nu are rost! fi blanda invata sa ierti si vei vedea ca va fi bine! nu-ti bate niciodata joc de cineva si nu uita''se va intoarce roata'' si poate candva TU VEI SUFERI!
Normal ca nu merita...adica ce sens ar avea?
Daca crezi ca nu ii poti impartasi si tu aceleasi sentimente, nu te obliga nimeni sa o faci, doar pentru al/o face fericit/a!
Depinde cum vrei sa il ranesti, despartirea poate fi si dulce si amara, dar tu ce ai in minte?
De ce sa le distrugi? daca a gresit, te-a jignit, lasa-l sa chibzuiasca cit de tirziu dar va intelege, dar va fi prea tirziu dar stii citeodata te enervezi si nu-ti dai seama la cele spuse dar?
Faci un bine se întorce înzecit
faci un rau se întoarce însutit.
nu distruge inima nimanui ca apoi poţi sa te trezeşti întro zi singura cu inima strapunsa, cu sentimentele amestecate cu glod şi cu veaţa distrusa, încearca sa vb normal sai lamureşti cumva sau chiar sai dai o şansa partenerului/partenerei. sper ca mai înţeles ceam vrut saţi spun
Nhuuu!
Unii fac asta din prostie si din orgoliu, insa nu e bine.cum sa te bucuri de raul altuia?
Nicioadata nu as face asta... m'ai bine esti indiferent decat sa te bucuri de suferinta altuia.Trebuie sa ne punem in locul persoanei respective, si atunci o vom intelege!
Si ex'ul meu vrea sa ma faca geloasa, dar stiu sigur ca nu o face din rautate, o face doar ca sa cred eu(de parca as crede) ca nu'i pasa de mine. dar tocmai fiindca face asta stiu ca'i pasa de mine! vrea sa aflke daca am tinut la el, si da l'am iubit intodeauna!
Unii nu realizeaza cat rau ne fac... ex'ii iubiti/e pe care noi inca ii iubim si ei nu vor decat sa'si bata joc de noi si de sentimentele noastre! Intodeauna trebuie sa ne gandim ca totul in viata se intoarce impotriva noastra si totul este ireversibil
Suferim, iubim, suferim, iubim si tot asa...toate aste ne duce catre maturizare!
Bafta.
Daca te-a iubit se complica problema. Daca s-a prefacut ca te-a iubit si si-a batut joc, atunci zdrobeste-l! In primul rand in viata asta trebuie sa te gandesti la tine si abia la urma la altii. Bafta!