| Mihaelaqjsijwn7889 a întrebat:

La cât timp după naștere reapare menstruația? Am 5 săptămâni de când am nascut (natural)
Am avut contact sexual neprotejat care sunt șansele de o noua sarcina? Precizez ca am o scurgere albicioasa

2 răspunsuri:
| AdeA1991 a răspuns:

De obicei se recomanda 6 saptamani intre nastere si contact sexual, doar pentu ca dureaza ceva sa se vindece zona.
acestea find spuse, hormonii tai dau un party mai ceva ca in adolescenta, si exista foarte multe cazuri in care femeile au iesit dintr-o sarcina doar ca sa intre in alta.

cat despre menstruatie, depinde de mai multi factori, incusiv daca alaptezi sau nu; personal cred ca am avut-o dupa vreo 8 luni sau asa.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, ai sanse mari sa ramai gravida, fiindca ovulatia se poate produce oricand. De aceea este recomandat intotdeauna sa folosesti prezervativ, ca sa nu ramai imediat gravida, fiindca organele reproducatoare nu sunt inca refacute.
Primele 6 saptamani dupa nastere sexule ste total interzis atat medical cat si religios (pana se face molifta de 40 de zile), tocmai pentru a permite coprului sa se regenereze si organele interne (uter, col uterin) sa re refaca.

Fiecare femeie este diferita si hormonal menstruatia poate apare la 4-6 saptmani dupa nastere, dar la unele femei apare dupa ce se incheie alaptatul copilasului, chiar si la 1 an.