Din punct de vedere medical, dupa 17 ani si jumatate. Oricum, prietena ta ar trebui sa discute repejor cu parintii ei problema si sa inceapa sa mearga regula la ginecolog. Are risc crescut de cancer de col, daca nu merge la ginecolog macar de doua ori pe an, nu are nici o sansa la o viata normala.
Nu te lua dupa prietena ta. Dupa cum vezi, acum isi da seama de fapta care a facut-o si regreta oarecum .
Nu s-a gandit la consecinte iar acum are de suferit.
Faci sex cand esti pregatita, atat fizic cat si psihic.
Nu trebuie sa te lasi influentat/a de absolut nimeni!
Dupa parerea mea cel mai bine are fi sa incepi dupa 16, 17 ani.
Atunci (sau poate nici atunci) poti fi pregatita atat fizic cat si psihic.
Sper ca te-am ajutat
Ai zice ca sunt "invechit"sau de moda veche, dar un cel mai bine ar fi dupa casatorie.Si eu ca si orice alt barbat imi doresc sa fac sex, dar cand ma gandesc la o relatie adevarata, imi doresc o fata virgina. iar daca o fata cedeaza usor, fii sigura ca dupa ce s-a terminat actul in sine de cele mai multe ori e privita ca o usuratica. dar tu trebuie sa stii ce e mai bine pentru tine.(o discutie cu mama ar ajuta)
Oricand dupa ce te vei maturiza din punct de vedere fizic. Daca prietena ta nu are minte si isi bate joc de corpul ei de la varsta asta, tu nu o lua pe urmele ei si nu iti incepe viata sexuala doar ca si-au inceput-o ele. In primul rand la varsta de 13 ani fizic si mental nu esti inca pregatita. Stai in banca ta si lasa baietii ca o sa ai timp de ei toata viata.
Fiecare face asta cand si cu cine crede de cuviinta. Daca ea crede ca 13 ani e varsta de facut sex, e pacat ce-i drept, dar e treaba ei, totul e sa o faca cu cap.Na,e destul de logic sa-ti fie frica de reactia parintilor tai cand afla asta, mai ales ca are doar 13 ani, dar nu mi se pare normal sa fie dusa la ginecolog cu forta, apoi doctorul sa le dea 'verdictul' parintilor.La urma urmei, e viata ei, cum isi asterne, asa doarme.
Nu cred ca ar trebui sa existe termen de normal cand vine vorba de inceperea vietii sexuale. O faci cand te simti pregatit, atat psihic, cat si fizic, cand ai pe cineva la care tii si la randul lui acesta sa tina la tine sa te respecte.Totusi,nu la 10-11 ani cum mai vezi in zilele astea, caci atunci abia intra in pubertate, ce sa mai fie vorba de pregatire psihica/fizica si restul?
Mai mult de 17.
Dar asta nu reprezinta neaparat un criteriu, eu personal as face-o prima data cu cineva care tine la mine, care ma respecta, care ma iubeste.
Nu cred ca e necesara o anumita varsta acu depinde si de modul de gandire al fiecarei fete sunt fete care vor sa o faca dupa 18 ani si fete care vor sa o faca cat mai repede
Pentru o fata...normal.pana la 16 ani nu este bine.. pentru ca in aceasta perioada se dezvolta organele (asta stiu din ce am citit si de la mama.... este medic.)
Buna!
Eu am 14 ani si am o prietena care si-a inceput viata sexuala la 12 ani ea zice ca il iubeste pe baiatul cu care s-a culcat dar el nu o iubeste... parintii ei au aflat si a scapat uros... nu a avut voie o saptamana sa iasa din casa. dar nu cred ca este o pedeapsa potrivita deoarece idediat dupa aceea saptamana. s-a culcat iar cu acle baiat
Eu cred ca e bine sa iti incepi viata sexuala pe undeva pe la 17 ani, 17 ani si jumatate
RRSecularHumanist întreabă: