Virilitatea este o problema cu manifestare individuala, nu se poate preciza, in mod obiectiv, la ce varsta va inceta functia erectila la barbati. Sunt barbati care se conserva ma bine, care au avut o viata sexuala activa si care si la batranete, au pastrate dorinta si putinta de a face dragoste. Altii insa au o virilitate scazuta fie datorita unei firi mai ponderate, fie datorita unor boli care-i macina sau la care apare teama de insucces, atunci cand au avut niste esecuri, in anumite perioade si atunci li se atrofiaza functiile erectile. O circulatie sangvina deficitara poate conduce la o disfunctie erectila sau unele tratamente pentru bolile prostatei, pot avea o asemenea manifestare.
Dupa cum vezi exista o multitudine de cauze pentru mentinerea unei vieti sexuale active la barbati varstnici, precum si cauze care conduc la incetarea acestei functii in varsta a treia. Cred ca importanta intr-o familie nu este pastrarea acestei functii la varste inaintate ci, prietenia care se leaga intre soti, intrajutorarea, respectul si sentimentele care pot fi dovedite, prin alte fapte decat dragostea fizica. In perioada batranetii alte sunt valorile dupa care decurge viata si cred ca, fiecare om trebuie sa-si accepte functiile restante pe care le are organismul sau si sa nu planga dupa timpurile trecute, nu este simplu pentru ca unii barbati isi inchipuie ca, din momentul in care nu mai au potenta, isi pierd respectul de sine, si al consoartei lor, lucru care-i marcheaza si pot deveni uriciosi si cu o comportare necorespunzatoare cu sotia sau chiar cu familia. Conditia principala sa-si pastreze calitatea umana, principiile de viata si sa nu se refugieze in alcool sau intr-o lume imaginara care nu-i poate ajuta.
Trebuie ca fiecare persoana sa-si accepte varsta pe care o parcurge, pentru ca fiecare varsta are frumusetea ei si acest lucru ne face sa vedem alte aspecte ale vietii pe care poate ca nu le-am observat pana atunci.
Batranetea in sine nu este o boala, este o stare pe care o parcurg toti cei care nu mor de tineri, deci trebuie acceptata cu tot ce aduce ea, pentru ca viata este frumoasa si merita traita.
Cred ca nu exista o varsta pentru toti. Eu am fost surprinsa sa aflu de cineva care la 58 de ani inca facea sex "acrobatic". Dupa care bunica unei prietene ne-a marturisit ca sotul ei inca are o pofta nebuna de sex. Medical se pare ca in timpul andropauzei (intre 50 si 70 de ani), dar psihologic e clar ca unii bunici inca au chef!
Julio Iglesias, Antony Queen, Charli Chapllin, Kirk Douglas astora le-au facut altii copii mai. ce naiba.
Pai tinand cont ca Julio Iglesias, Antony Queen, Charli Chapllin, Kirk Douglas (imi cer scuze daca nu am scris corect numele) au putut avea copii dupa 65 de ani, cred ca depinde de gene sau de femeia de langa ei si bineanteles boli, mancare etc.
inttebarisiraspunsuri întreabă:
anonim_4396 întreabă: