| roxanikaa a întrebat:

Loome va rog mult spuneti-mi si mie daca vreti ce pastile asi putea si eu sa iau ca sa nu raman .pentru varsta mea d 16 ani. va rog mult daca va face placere .multumesc.

Răspuns Câştigător
| Zoombe3 a răspuns:

Cam grele raspunsurile pentru 16 ani, uite o traducere mai flexibila: 1. Poti sa faci sex linistita ca nu te omoara nimeni, singura conditie este sa iti porti de grija. 2. Nu folosi anticonceptionale ci prezervative, poti folosi anticonceptionale dupa ce si tu si partenerul v-ati facut analizele si nu aveti boli 3. Chiar daca folosesti prezervative sau faci sau nu faci sex la varsta asta trebuie sa mergi la ginecolog cel putin odata pe an. 4. Daca vrei sa iei anticonceptionale neaparat, nu le lua dupa ureche, ia doar ce-ti recomanda doctorul. 5. Mergi la scoala, desi nu inteleg respunsurile de genul asta (sper ca nu chiulesti de la ore doar de dragul de a face sex). Stai de vorba cu mama ta, ea stie mai bine decat toata comunitatea TPU ce este mai bine pentru tine.

17 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In primul rand ca la varsta ta (16 ani) e cam devreme sa ai relatii sexuale. Riscul tau de cancer de col uterin e mult mai mare decat daca mai asteptai un 12-18 luni.
In al doilea rand, daca ti-ai inceput viata sexuala, du-te la ginecolog ca orice femeie responsabila.
In al treilea rand, macar 6 luni la inceputul unei relatii sexuale foloseste prezervativul. In aceste 6 luni aveti timp amandoi sa va faceti cateva analize minime: HIV, hepatita B si C. Puteti avea bolile astea din alta sursa si sa va infectati partenerul sexaul.
In al patrulea rand anticonceptionalele sunt preparate hormonale destul de complexe, iar adminstrarea lor se face strict la recomandarea medicului, mai ales la varsta ta. Anticonceptionalele luate dupa ureche pot da complicatii mortale si chiar daca stii fete care au luat si nu au patit nimic, tu ai putea fi aceea careia sa i se intample ceva foarte grav.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Fata draga, in afara de faptul ca ar trebui sa te preocupe foarte tare scoala! - la anisorii tai, ar trebui sa stii macar ca pastilele sunt NUMAI ANTYBABY, NU SI ANTIBOLI, transmisibile SEXUAL! ASA CA FOLOSESTE MEREU PREZERVATIVUL! NU TE LUA DUPA "JUNIOR", SI NU FA SEX NEPROTEJAT! NU MERITA RISCUL SA TE IMBOLNAVESTI GRAV! AI MARE GRIJA! DACA RAMAI GRAVIDA SI CAND AUDE, TE PARASESTE? O SA-TI PLACA? P R O T E J E A Z A - T E TU!

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Anticonceptionalele nu sunt facute pentru o anumita varsta... Cu toate ca ar fi indicat sa nu le iei pana cresti mai mare, probabil. Nu lua anticonceptionale recomandate de prietenele tale. Daca ele iau un anumit tip de anticonceptionale nu inseamna ca vor fi ok si pentru tine. Du-te la medic pentru niste analize si iti va recomanda el niste pastile care se potrivesc organismului tau. Si... intreaba sau citeste reactiile adverse si contraindicatiile si gandeste-te daca merita sa le iei...

Bula
| Bula a răspuns:

"O fata intreaba doctorul:
- Este adevarat ca, apa are proprietati anticonceptionale? Si daca da, cuand trebuie sa beau paharul de apa? Inainte sau dupa?
- Mai bine bea-o IN LOC de..."

| LoryM22 a răspuns:

Nu se ia anticonceptionale dupa ureche du-te la doctor trebuie sa faci niste analize si apoi sa iti administreze medicamentatia, nu ai de ce sa te rusinezi si sa nu pronunti niste cuvinte normale.

| anonim a răspuns:

Pentru andriux
daca va merge la un medic sa-i spuna de ce anume are nevoie, cu siguranta ca o va trimite la un consult psihiatric.big grin

| mikiscence a răspuns:

Aspirina ...nu o inghiti, o tii intre picioare la 16 ani.mai tarziu putem discuta si despre contraceptive...nu poti sa incepi sa iei anticonceptionale de la 16 ani... e pacat sa-ti distrugi sanatatea ...ca nu e vorba de ceai de menta ci de niste hormoni...

| rebeka_3345 a răspuns:

Poi nu e bine sa iei anticonceptionalele asa...ci doar sub prescriptia unui medik ginecolog! pentru ca fiecare organism e diferit si nah efectele anticonceptionalelor pot fi nasoale!

| jani a răspuns:

Pai... daca tot ai avut curaj...sa_ti incepi viata sexuala la 16 ani...ar fi trebuit sa ai curaj mai intai sa mergi la un ginecolog...si sa vezi ce_ti recomanda... eventual sa vezi...si daca e bine la 16 sa ai o viata sexuala

| Darry a răspuns:

...Yasmine...este destul de usor, nu provoaca greturi, nu ingrasa, nu-ti creste par, etc...

| Andriux a răspuns:

"Pastilele" astea se numesc anticonceptionale, iar astea se iau numai cu prescriptie de la "nenea doctoru' ", mai exact medicul ginecolog. Asa ca fugi, fa-ti un control! Medicul iti va spune exact ce de ce ai nevoie.

| wendy a răspuns:

Poate intai ar fi cazul sa inveti sa scrii si apoi sa te preocupe anticoncenptionalele. acestea nu se iau dupa varsta ci in functie de hormoni. iar pe acestia ii afli doar la doctor, in urma unei analize si a unui consult

| ancasobo a răspuns:

Eu iti recomand sa mergi la doctor pentru ca daca ai probleme nedepistate cu inima, faci atac de cord daca iei anticonceptionale.
Si cum stiu ca oricum n-ai sa mergi, pentru ca nu ai s-o faci, si o sa cauti informatia in alta parte iti recomand anticonceptionalele Jasmine(cu riscul de a ma injura toti cei care ti-au raspuns la intrebare pana acum). Dar iti repet: nu este bine ce faci!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai bine mergi la medic pentru niste analize.nu va sti nimeni, nu dureaza mult, medicul e obligat sa pastreze confidentialitatea si te asigur ca e mult mai bine decat sa le iei dupa ureche.sunt mai multe criterii dupa care se recomanda contraceptivele si anume:daca fumezi, ce cantitati de hormoni ai in sange, daca ai probleme cu tensiunea...chestii din astea. te duci o data si ai scapat.sanatatea e foarte importanta si sunt sigura ca tii la ea.deci du-te la medic mai bine si e posibil sa le poti lua gratuit de la planing familial.bafta si curaj!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ooops! cam frageda varsta pentru a te gandi la asa ceva. sfatul meu e sa vb cu un medic pentru a nu avea surprize neplacuta, cum ar fi dereglarea hormonala, etc.eu zis ca prezervativul este bun deocamdata daca tu consideri este varsta potrivita

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prezervativul draga, si te felicit k tiai incaputo,:X:X
nu-i nici o rusine

| bidepa a răspuns:

Buna Roxanica eu as zice ca pentru tine sa nu ramai tiar trebui un sterilet