| DivineLady a întrebat:

Luna trecuta menstruatia mi-a inceput in 28-29 *nu mai stiu care din zilele acestea* si a tinut maxim pana in 3-4 mai. Insa, luna aceasta nu a venit inca, ar fi trebuit sa apara deja, ce se intampla?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Ciclul menstrual pentru a fi REGULAT trebuie sa aiba mereu acelasi numar de zile care trebuie sa fie acelasi/sa se mentina constant pe perioada a minim 6-8 cicluri consecutive. Acest lucru se intampla doar in situatia in care sistemul hormonal functioneaza perfect si ovulatia se produce mereu dupa un numar de 12-14 zile raportat la prima zi a ultimei menstruatii avute. In cazul in care glandele endocrine nu functioneaza perfect, ovulatia se poate produce oricand in raport cu prima zi a menstruatiei avute, deci ovulatia se poate produce dupa trecerea doar a minim 7 zile sau dupa trecerea cu mult a celor 14 zile (considerate normale) insa imposibil de stabilit prevazut, si in aceasta situatie apar ciclurile menstruale cu durata de peste 28 de zile. In cazul tau, din cauza unei anumite dereglari hormonale ovulatia nu s-a produs la data de 12-13 mai deci acesta este motivul ca menstruatia nu incepe in momentul calculat/prevazut. Intre ziua de ovulatie si ziua de incepere a menstruatiei exista o perioada mereu FIXA de 14 zile, deci cu fiecare zi de intarziere a producerii ovulatiei intarzie si inceperea menstruatiei. Dereglarea hormonala poate fi minora de 1-2-3 zile dar poate fi si una majora in cazul in care lungimea ciclului menstrual poate depasi 35, 38, 42 de zile sau in cazuri mai grave sa depaseasca 2 luni situatie in care este indicata consultatia ginecologica. Deocamdata nu trebuie sa ai nici un motiv de ingrijorare. Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| Emilian65 a răspuns:

Asteapta, ca nu este timpul chiar intarziat pentru a-ti veni menstruatia.

| Adelina_Anda_1992 a răspuns:

Stai calma, o sa vina. si eu am unele luni cand nici nu-mi vine sau imi intarzie