| clarraxdxs a întrebat:

M am gândit sa folosesc ovulele Pharmatex, cât de eficiente sunt in cazul in care le folosesc chiar dacă partenerul nu ejaculează in interior? ( fără prezervativ )

8 răspunsuri:
| AnemonaP a răspuns:

Sunt slabe. 21 din 100 femei rămân gravide in primul an. Dacă foloseste ovulele și atât. De ce nu folosești anticoncepționale sau o altă metodă contraceptivă, pentru a fi 100% singura? În primul rând, trebuie să discuți cu medicul tău ginecolog.

| clarraxdxs explică (pentru AnemonaP):

Nu mă gândeam sa le folosesc mereu, ci ocazional. Spre exemplu in perioada nefertila la începutul actului foloseam un ovul iar după ceva timp puneam și prezervativul

| AnemonaP a răspuns (pentru clarraxdxs):

Partenerul tău este stabil? Dacă da, nu înțeleg de ce nu vrei să treci la o altă metodă contraceptivă mult mai ok. Și te chinui cu prezervativele. Alte metode contraceptive nu înseamnă numai anticoncepționale. Poți folosi steriletul, de exemplu, care este uimitor.

| clarraxdxs explică (pentru AnemonaP):

Cât timp te protejează acest sterilet și pe care l recomanzi? Pe cel cu hormoni sau pe cel fără hormoni? Ce efecte secundare sunt?

| AnemonaP a răspuns (pentru clarraxdxs):

3 ani cel cu hormoni, 5 ani cel fata, însă, îl recomand pe cel cel cu hormoni, are foarte puțini hormoni, nu am avut vreun efect advers negativ, singurul efectiv, cel mai frumos efect posibil a fost, in loc de o menstruatie grea, numai o picătura zilnic când ar trebuie sa am menstruatia, port numai absorbant zilnic in acea perioda. Ah, si in primele luni se recomanda utilizarea absorbantlui zilnic în fiecare zi pentru că mai pot apărea mici pete, însă, după câteva luni, trec. Nu l-am ales pe cel fără hormoni, cu toate că mi-a plăcut ideea fără hormoni, pentru că făcea menstruația lungă si dureroasă.

| Violleta2022 a răspuns:

De ce ai face sex fara prezervativ, il musca?
Prezervativul confera protectie totala impotriva unei sarcini nedorite, impotriva bolilor cu transmitere sexuala si NU are efecte secundare majore pentru fata.
Ovulele si alte anticonceptionale au atat de multe efecte secundare asupra sanatatii femeii, ca nu merita sa fie luate in considerare. In plus, acestea nu te apara de boli cu transmitere sexuala, asa cum o face prezervativul.
Invatati sa nu mai faceti favoruri baietilor, punandu-va sanatatea in primejdie sau imbolnavindu-va corpul cu chimicale care au efecte nocive pe viata. sanatatea ta trebuie sa fie mai presus de orice, decat satisfactia sexuala a unui baiat.

Răspuns utilizator avertizat
| Valentina8 a răspuns:

El diminua riscul de aparitie a unei sarcini, fara a-l face sa dispara in totalitate. Eficacitatea acestei metode de contraceptie locala este inferioara fata de cea oferita de alte metode de contraceptie, cum ar fi cea orala, steriletul, diafragma sau prezervativul. Pentru a obtine efectul contraceptiv cel mai eficace, este important sa se RESPECTE modul de utilizare. Nu trebuie speli vaginul cu sapun inainte sau dupa raport, deoarece apa cu sapun, chiar in cantitate neglijabila, distruge substanta activa (ma gandesc ca ti-a spus medicul care ti le-a prescris) si in cazul raporturilor repetate, se utilizeaza de fiecare data o noua capsula.
Chiar si folosit corect, ofera oricum o eficacitate inferioara respectiv celorlalte metode.
Faptul ca partenerul tau nu ejaculeaza in interior nu inseamna ca spermatozoizi nu au reusit deja sa intre.